torsdag 5 februari 2009

Vann ska ja rist korse? + Jag kom ihåg det jag glömde

Jaaaa.... Vann ska ja rist korse, som vi säger här.

Kan ni tro vilken otrooolig turdag jag har idag? Jag har vunnit en tävling till! Måste nog gå lämna in en lottokupong nu också ;)

Titta, titta, tittaaaaaaaa..... (märker ni att jag sjunger??)
Klicka här, se vad jag vann!!!
Och extra kul är det ju att det dessutom är en eko-produkt (eller ska vi säga MMB, som vi nyligen lärt oss??). Och snyggt dessutom! Vad ska jag göra med dom då... kanske korgen passar bra att ta till skären (sommarstugan), så kan man bära ved i den.... Eller månne den skulle passa i mitt blivande hobby-/syrum? Nå, det får vi se sen. Måste nog lägga ut bilder sen på grejset när jag får dom, så kan jag reta er andra som inte vann nåt *he he*

***

På tal om eko/MMB så har jag faktiskt varit rätt duktig i helgen. Var med lillasyster till stan. Vi gick in till stans enda eko-affär (åtminstone den enda jag vet av) och snokade lite.
Har länge funderat på att testa tvättnötter och efter lite letande hittade vi såna där (förstås på det mest uppenbara stället som vi totalt missade en tre-fyra gånger innan vi hittade dom). Handlade ett paket och har tvättat två-tre maskiner med såna nötter nu. Funkar bra och tvätten blir ren!

Skulle man kanske pröva att plantera en sån liten nöt, tänk vad bra om man hade ett tvätt-träd på gården, så när tvättmedlet tar slut får man bara gå ut och plocka lite mer :)
Domdär tvättnöts-träden lär växa i Himalaya, så kanske klimatet här är rätt passligt..?

Sen gick vi på loppis. Hittade en jättefin ljusrosa emaljkastrull som jag absolut måste ha! Köpte också en fin plåtask i svart med gammaldags motiv på, att ha sytråd i, och en turkos ugnsform. Det är MMB det, att köpa andras gamla skräp istället för nyproducerat *he he*
För mig var det ju inte skräp förstås, utan en riktig skatt. Kanske lägger in bilder sen, om jag orkar och om nån är intresserad, ropa HEPP! isåfall (men ropa hårt, så jag hör, eller så skriver ni det i en kommentar).

***

Men... måste lägga in en helt sporadisk parentes här. Det ringde just i min telefon, det var en privat nummer så med tanke på tidigare händelser var man väl lite fundersam på vem som ringde. Men eftersom min lillebror tenderar att ringa med privat nummer så svarade jag ändå, det kan ju ha varit han.
Nå, gissa två gånger, det var naturligtvis nån slags telefonförsäljare som började rabbla upp en massa saker på finska. Presenterade sig och sa varifrån han ringde samt frågade om han ringde opassligt eller om jag har tid några minuter. Eftersom jag verkligen inte vill köpa nåt strunt så svarade jag (på svenska...)

"Nja.... jag sitter på jobbet just nu, så jag har inte riktigt tid." Jag lät väldigt snäll, märkväl.
Det går ungefär två sekunder, sen sätter han luren i örat på mig! Vilken oförskämdhet, men verkligen inget ovanligt. Dumma försäljare. Kommer VERKLIGEN inte att handla nåt från deras bolag i framtiden heller! De artiga försäljarna brukar åtminstone (på finska eller knagglig svenska) fråga om det är OK att en svenskspråkig försäljare ringer upp senare.

Dumma gubbe! *morr*

Om det inte hade varit privat/hemlig nummer hade jag ringt upp och frågat dom, på finska, varför dom är så helvetes oförskämda!

***

Slut på parentesen. Men jag tror ovanstående ämne var slutdiskuterat i alla fall. Så jag fortsätter på nästa:

Ärendet gällde den saken jag tänk skriva om tidigare, men glömde bort. Det var så att när jag slutade jobbet igår och gick ut genom dörrarna påväg mot bilen såg jag en jättesnygg karl ("man" känns lite dumt att säga, och jag tänker verkligen inte säga "kille", det är inte finlandssvenskt!). Nåja... det var så att när jag just steg ut genom dörrarna så tittade jag rakt fram och såg snyggingen några meter rätt framför mig. "Wow" var första tanken, men helt automatiskt så svängde jag blicken ner mot marken, tittar oftast ner i marken när jag går nånstans (tur att jag inte brukar krocka!). Det var ju iaf väldigt dumt! För om jag då ville titta på snyggingen en gång till så skulle det ju ha varit väldigt uppenbart att jag tittade på just honom. Vad hade han tänkt då om jag gått där och glott?

Dum som jag var så kom jag på en bråkdels sekund för sent att jag egentligen inte bryr mig ifall han märkt att jag tittade på honom! Vad hade det gjort? Jag lär knappast se honom igen, jag har redan en pojkvän (HE-Man, som ju också är väldigt snygg, BTW!) och varför ska man skämmas om man vill titta på nåt fint?
Men i det skedet hade jag redan kommit så långt ifrån honom att jag hade behövt svänga mig om helt och hållet för att kunna se honom igen och det hade varit lite väl uppenbart. Försökte nog faktiskt kika efter honom när jag väl kommit ut på trottoaren, men då var det försent :(

Jo, om nån vill veta hur han såg ut, så var det ungefär som Colin Farrell, men snyggare (är inte sååå förtjust i C.F.). Och så gick han med kryckor... nån som vet vem det är?
Send him my complimentaries isåfall ;)

Klart slut!
(eller "slut", som på engelska, så som jag skriver här om snygga karlar..?)

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.padfoot.fi

Har lite tänkt om ja bl.a sku donera ett sånt lr ett likadant grönt ti din tävling : ) //Miita

Hemma på Landet sa...

Vad kul att du vann. Det gör jag nästan aldig...vinner alltså.:-) Kram