torsdag 19 februari 2009

"Fyll i valfri rubrik här"

Har ingenting att skriva, men jag börjar lite i alla fall. Får se var det slutar idag...

Största orsaken till dagens inlägg är väl egentligen tidsfördriv. Jag måste hitta på nåt bra att göra i en halvtimme, nåt som får tiden att gå så att halvtimmen känns som en halv minut.

Min mage knorrar och är hungrig, jag är kissnödig men känner mig för slö för att stiga upp och gå på wc, har läst alldeles för många underfundiga bloggar så mitt huvud känns som potatismos, har sökt efter roliga inredningsbloggar men hittar bara vita, endera är det lantligt vitt eller skandinaviskt trend-vitt, jag blir snöblind... Snart ser jag inte tangentknapparna mer. Tur att dom åtminstone är svarta (med vita bokstäver) så att jag ser nånting i alla fall.

Är det vekligen meningen att det är dethär det ska gå ut på? Sitta och underhålla sig själv tills klockan blir passligt mycket? Hoppas inte det.

Man blir så otroligt apatisk och slö. Tanken på ännu mera innehållslös tid gör att allt känns blä, men tanken på att göra nånting känns också lika blä. Så är det ibland.

***

HE-Man är sjukledig, av någon outgrundlig anledning. Han har varit en slökorv i två dagar, men idag har han utnyttjat sin lediga tid till att göra lite nytta. Han har varit och handlat nitar till nitpistolen, specialbergull till skorstenshålet och varit allmänt nyttig (i dubbel bemärkelse, eftersom han har vit månad dessutom, tänk vad bra det kan bli ibland!).

Vill komma hem direkt så att jag kan fortsätta gårdagens arbete, vi började pappra in väggarna i sovrummet. Blir många papperslager det. Först tjärpapper längst ut mot ytterväggarna, sen skålades väggarna upp med "tvågångertvåor" och nu lägger vi på ett sista lager papper; armerat vindpapper. Eftersom jag känner mig duktig idag så tror jag vi blir färdiga med det ikväll, så imorgon får vi börja såga plankor. Då ska väggarna förstärkar sytterligare, så farbror hantverkare kan komma och blåsa in lite ekovilla i dom nästa vecka.
Börjar alltså hända nåt på vinden nu.

Snart kan jag ladda upp bilder och fixa inredningsblogg själv.

Då är det slut på det vita, min vänner!

Eldigt rött, gräsligt grönt och guldblänkande gult ska jag ha!

I städskrubben har jag en stooor Hemtex-påse fylld med diversre rea-fynds-kuddar i gult, rött och grönt som jag ska ha i sängen. Tror mamma kallade stilen nånting med "bordell" en gång. Men nej, jag vill inte ha en bordell (även om jag kunde tänka mig en röd lampa/ljuslykta i fönstret), jag vill ha tusen och en natt!

Indiska, here I come!

Nä... jag är för snål att handla på Indiska. När jag ser ett dynvar som kostar ca 30 € slås snålhets-regulatorn på och jag tänker det gamla vanliga "Detdär kan jag ju göra själv!", gnider mina händer som en gammal skinntorr gubbe och smyger iväg till en symaskin som får stå orörd i en låda på svärmors vind.
Hur många gånger gör man faktiskt alla dedär sakerna "som man kan göra själv"???

Å andra sidan, om jag inte kommer mig för att faktiskt göra dedär sakerna själv då, fastän jag faktiskt kan, så kanske jag inte ville ha dom så mycket till att börja med heller. Lika bra att det lämnar oköpt då.

Bättre att spara pengarna tills jag ska tappa bort mig i Ungern istället.

***

Nä, nu måste jag faktiskt gå på wc.

Hejdåååååå!P.S. Idag har jag fått Access, nu kan jag fixa databas-stuff. Jippiii!

2 kommentarer:

Paula sa...

Hej! tack för kommentaren hos mig, va härligt att läsa en finlandssvensk blogg! För det är ju så, man använder andra ord och uttryck där i Finland än vad man gör här. Själv har jag börjat tappa bort många ord efter tretti år i förtappelsen.
Ha det gott!

evamar sa...

Jag känner igen mig precis i det där "det kan jag göra själv"-tänket. Hittills har jag tänkt så 37 435 gånger och gjort det själv noll gånger. Nu tänker jag till och med att "det där kan jag göra själv - men det kommer jag inte att göra - men den HÄR gången är det nog annorlunda så jag köper inte". Suck.