fredag 20 februari 2009

Varför?

Värst vad jag har mycket frågor idag.

VARFÖR luktar alltid offentliga toaletter BAJS?

Om man nu sitter där i sin egen bajslukt så är det väl inte så farligt, man kan ju liksom inte göra så mycket åt saken. Men att sitta i nån annans bajslukt är ju bara äckligt. *urk*

Att det dessutom är en främmande människas bajslukt är på nåt sätt ännu värre.

I och för sig så ska jag väl vara glad att det finns offentliga toaletter över huvud taget. Tänk om det bara fanns ett stort offentligt dass istället, med lååånga bänkar med massor med hål på rad. Då hade det nog luktat betydligt värre.

Men å andra sidan hade ju stanken säkerligen varit så våldsam då, att den liksom gått vidare från att bara vara bajslukt till att bli nåt annat. Evolverat till en ny helhelt, ett väsen av stank. Då kan man ju inte längre märka enskilda bajslukter utan det är mer som att stiga in en värld av latrina dofter.
Enskild bajslukt kan nog inte jämföras med stanken av en enorm dasshög. Det blir nog mer anonymt så, och kanske samtidigt lite mindre äckligt..?

Om det luktar äckel-bajs på den offentliga toaletten med ett bås så vet jag att det beror på att någon alldeles just varit där och bajsat. Blä.
Men om jag stiger in på ett gemensamt dass och liksom omvälvs av latrinstanken så kan den komma varifrån som helst, vilket nästan är samma som ingenstans.

Och latrinstank som kommer från ingenstans är väl bättre än bajslukt som kommer från någonstans?

5 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Ja, fy vad skitäckligt!;)


Kram Lisa

segsliten sa...

Resonemanget håller. Har inget att tillägga, då ämnet redan är färdig utvecklat. Jag håller själv på att skriva ett skitinlägg så jag låter det stanna här.
Kram ☺

Marias Stil sa...

Herregud vad roligt! Jag är precis som du, HATAR bajslukt! Kan bli sur på min man för att han går på toa för sen kan jag ju inte använda badrummet... bada i bajslukt..? Are you kidding??

cecilia sa...

Ja det är ju jätte svårt med att vinna tävlingar. Men lycak till nästa gång! ha en trevlig lördag! kram!

Lina sa...

Ja varför är det så mycket äckligre med andras bajslukt än sin egen? Kanske för att när man själv sitter där och gör det man måste så kommer liksom lukten smygande och blir därför inte en chock. Om man kommer in på en toa där någon myss varit och spridit sina dofter blir det ju lite mer påträngande och plötsligt. Plötsligt äckel är värre än långsamt tror jag.
/Lina