onsdag 11 februari 2009

En till utmaning *hjälp*

Skickade en Award med medföljande utmaning till Vero häromdan. Hon kontra-utmanade mig, så nu har jag lite att göra...

Utmaningen går ut på följande:

1. Länka till den som har utmanat dig
Fixat

2. Berätta sju sanningar om dig själv
Hjälp!

3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
Har jag sju bloggkompisar jag vågar trakassera???

4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.
Hmmm... ovanstående problem ännu inte löst...

***

Sanningar, sanningar.... Vad som är sant eller inte är ju egentligen relativt, eller hur?

Jag kanske tycker att Bo-Görans glassboll visst är grön, men han kanske tycker att den är mer turkos, för att ta ett lätt exempel. Alla har ju sina versioner av sanningen.

Men jag antar att utmaningen går ut på att man ska berätta sin egen, icke förskönade, version av sanningen. Får inte låna någon annans även om det hade varit bättre. Fast... ett litet äss i rockärmen har man ju trots allt. Man får ju faktiskt välja sanningarna själv. Tur var ju det i alla fall. Annars hade jag säkert behövt ljuga...

Nå. Kavla upp ärmarna, spotta i marken, stampa några gånger och get to work!

Sanning nr 1...

(Alltså... man måste väl inte bara berätta pinsamma sanningar? Får jag kanske bara berätta bra sanningar och göra dethär till en skryt-utmaning istället? Typ.... jag är skitbra på att laga mat, jag tycker om HE-Man fastän han inte förtjänar det *he he* osv...)

Ja, ja.... jag har inte ens hunnit börja innan jag försöker slingra mig.

Men eftersom jag är en lat jävel, så tänker jag göra det enkelt för mig. Jag länkar helt enkelt ihop mina sanningar med de sju dödssynderna. Då har jag nåt att utgå ifrån. Smart!

Sanning nr 1:
Ibland tycker jag att jag är den bästa, snyggaste och smartaste person i hela världen. Oftast en lördagskväll när jag kanske inte är i bästa skick *host host* Ja.... men annars också...
Jag erkänner mig skyldig till Högmod

Sanning nr 2:
Ibland tar det emot nåt jäkla mycket när jag måste dela med mig. Tur är ju att jag försöker mitt bästa att vara en givmild person, men ibland känner jag mig bara så helsikes snål. Mitt är mitt, rör inte!
Så snål att jag inte ens vill dela med mig till HE-Man. Det är hemskt!
Jag har hängett mig åt Girighet

Sanning nr 3: (nu ska mamma titta bort och hoppa till nästa sanning!)
Pah! Har går jag faktiskt bet!
Mitt samvete är rent som snö, jag har aldrig någonsin bedrivit otukt!
Dock kan man ju säga att i.o.m. att jag och HE-Man inte är gifta så bedriver vi otukt lite nu som då. Sen var det ju ämnet Vällust. Enligt definitionen så är jag väl lite vällustig alldeles för ofta, t.ex. varje gång jag äter choklad... Så det var ju också en sanning. Aj löv godis! Vällust!

Sanning nr 4:
Jag kan vara jäkligt avundsjuk ibland. Riktigt så jag känner hur jag blir grön inuti. På mina kompisar och min familj! Så avundsjuk att jag känner mig riktigt missunsam och elak.
Avund, blä.

Sanning nr 5:
Aaaah! Jag älskar godis! Jag ÄÄÄLSKAR choklad! *nam nam*
När jag var yngre kunde jag ibland lyxa till det med en veckotidning, en påse lösgodis, ett glasspaket, limsa (läsk alltså..) OCH en påse chips! Då kröp jag ner i soffan och totalisolerade mig och hängav mig själv åt sanslöst Frosseri! En av mina favoritsynder!

Sanning nr 6:
Jag har ett fruktansvärt temperament!
Dock är det nog en åkomma som drabbat alla av det kvinnliga könet i min familj. Ni skulle bara ha sett oss när jag, mamma och lillasyster gick på handarbetsmässa i helgen. Redan innan vi hunnit ur bilen var det mord i sikte!
Men.... jag försvarar mig!
Dels är det inte mitt fel p.g.a. generna, dels har jag världens bästa förebild när det kommer till ursinningslös vrede och dels så tycker jag att det är bättre att ha ett totalt utbrott än att spara på det, låta det ligga och pyra tills det antar abnorma proportioner. Det är mina ursäkter/bortförklaringar (dessutom så kan jag faktiskt bete mig som folk offentligt, brukar explodera hemma istället, stackars HE-Man).
Jag erkänner mig skyldig till Vrede.

Sanning nr 7:
Jag kan vara extremt lat ibland. MEN! Vill också påpeka att jag tycker jag är rätt flitig mellan varven också, med husrenoveringar, handarbete, matlagning osv.
Men ibland vill jag bara ligga som en rutten potatissäck på soffan. "HE-Man, hämta mitt lördagsgodis! Hunden vill gå ut! Byt kanal på tv:n!" ungefär...
Min sista erkännande är Lättja


***

Skickar utmaningen vidare till Storasyster och Lillasyster. Måste fundera på de fem andra ett tag...

4 kommentarer:

Liz sa...

Skriv en bok människa, du är ju kul som helst att läsa.
Du har nu fått en ny läsare!
Just ja, skulle önska dig lycka till i min tävling åxå.
Kram från Liz :D

Jennifer på Fashioncut sa...

Utamningar är bara jobbiga :)
SV: Varsegod :)

Lynn sa...

Sv: ja, visst är de söta? :)

Jag skulle också behöva hålla diet, men tyvärr så har jag ingen som helst självdiciplin. Detoxen klarade jag eftersom jag kände att jag mådde så bra av den och vi var flera om gjorde den tillsammans.

Tårta låter jättemums! Hur kommer det sig? Jag tänkte också baka tårta som ett alla hjärtans dag-firande med mina föräldrar och syskon (sambon blir tyvärr utan), så vi får se hur det går... Spännande :)

Ha en trevlig kväl! (eller god natt, beroende lite p) :)

sofie sa...

Tack för tipset, den var både snygg och verkade praktisk!
Skojig blogg du har, hit kommer jag tillbaka!
Trevlig helg/ Sofie