tisdag 10 februari 2009

Mitt jävla pulver

Har ju suttit och väntat på våra Nutrilett diet-paket i ca en vecka. Det var ju tänkt att vi skulle börja med dieten förra veckan måndag. Paketena blev beställda veckan före det, på onsdag, så vi räknade med att vi borde ha fått dom senast i början på förra veckan.
Men inga paket kom... I väntan på dom "tjuvstartade" vi bantningskuren och började själv äta kalorisnålt. När vi inte hört nånting alls om vår beställning i fredagst, mer än en vecka efter att vi skickat in den, så mailade jag företaget vi beställt från.

Igår fick jag svar.
De påstod att de skickat iväg paketet dagen efter beställning och att det kommit till vårt postkontor på fredagen (dvs. fredagen innan vi hade tänkt börja med dieten, dvs. i väldigt god tid). Från företagets sida menade man alltså att det var posten som slarvar bort lite papper och lappar och därför inte meddelat oss att vårt paket stått där på hyllan i en hel vecka! Jävla typiskt!

Orsaken till att vi tänkte köra med lågkalori-diet var ju enbart det att det verkade så enkelt. Du får ett paket med en veckoranson med mat, ät det och inget annat. Man behöver inte räkna kalorier/fett (eller nåt annat heller, för den delen), behöver inte väga maten osv. Atkins och GI verkar ha mycket godare mat (och större mängder), men eftersom det inte finns färdiga diet-paket enligt de metoderna så körde vi på Nutriletts lågkalori-diet.

Men... tror ni inte vi har vägt, räknat kalorier och kämpat oss igenom en hel vecka med alla matproblem i alla fall? Vad var vitsen med lågkalori-dieten då, när vi inte kunde göra det enkelt?
Ingen vits alls! Hade säkert varit trevligare att äta GI-mat eller liknande, med massa biffar och annat gott.

Dumma paket! Dumma post! Dumma allting!

Så nu har vi dietat i en hel vecka, ja då passar paketen på att dyka upp. När vi inte längre vill ha dom! Lagen om alltings JÄVLIGHET, heter det... just så...
Meen... vi ska väl fortsätta med bantandet också denhär veckan, men med lite högre kalori-intag, för att liksom plana ut lite innan vi börjar vräka i oss som vanligt igen. Ändra vanor lite på samma gång, förhoppningsvis. Kanske man kan smyga in en och annan Nutrilett-shake under veckans gång då, så att pengarna inte blir bortkastade.
Annars får jag väl spara paketena till nästa år. Vi lär väl behöva varsin omgång då igen, efter julens frosserier.

***

Ja, jag vet mamma... jag kan inte sluta tänka på, och prata om, mat... sorgligt.
I want to eat you...

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Oj, imponerande nyttigt. Kanske att man skulle börja tänka i sådana banor själv... fast jag skjuter det lite närmare beach 2009 ;)

Marias Stil sa...

Lycka till med dieten! Tack för att du länkar till min tävling :)

Vero sa...

Du, jag har en liten utmaning till dig i min blogg nu.

Att prata om mat, jag vet precis hur det är...

shoebox sa...

Typiskt att det inte hann komma i tid, men jag hoppas ni lyckas nå ert mål ändå :)