fredag 30 januari 2009

Jippiiii!!!

Ibland kan man vara nöjd också, tänkt det! Vilken trevlig omväxling till allt gnäll och missnöje (även om dagen hittills haft sina små motgångar).

Nu har jag fått bloggen-layouten nästintill perfekt. Fick byta mall till en som var enklare att trixa med (i de kodnings-exempel jag följde användes en annan mall än den jag hade). Sen hade jag ju lite problem också med att få allting på rätt ställe, så att det inte blev för trångt osv. Men... jag har börjat förstå lite vad som är vad i alla dessa koder. Så nu har jag fått ihoptrixat en liiite personligare layout på bloggen, där alla sidoelement är där jag vill ha dom :)
(tja... ena sidebaren är lite felplacerad, men bra lite).

Så... nästa vecka kanske det blir ännu bättre :D
(Börjar känna mig lite som en datanörd, en mycket stolt datanörd, that is. Det är coolt att vara datanörd.)

***

Besiktade bilen idag också. Den gick ju förståss inte igenom. Tror det var två eller tre stötdämpar-fjädrar som gått av! Inte konstigt att bilen låtit lite märkligt...
Tur att HE-Man kan fixa sånt.

Egentligen skulle jag ha lust att strunta i att fixa bilen och köpa en ny istället. Jag ska köpa en ny, men när är ju en annan fråga. Fast om jag inte fixar bilen så att den går igenom besiktningen så får jag den nog inte såld heller. Och det är ju onödigt att föra den till skroten när nån annan kanske vill köpa den istället. Om felen blir reparerade håller den nog bra i några år till tror jag.

Måste börja söka efter nån passlig Aygo eller Yaris nu då :D (helst rosa)

Kommer inte på nåt bra att skriva. Har för bråttom... jag ska nämligen till stan och införskaffa mig ett nytt telefonabonnemang + telefon.
Blev lite sur på telefonoperatören, de har så konstigt faktureringssystem och jag får inte byta faktureringsdag vilket betyder att mina telefonräkningar konstant betalas för sent. Det blir jätteråddigt med alla telefonräkningar i deras konstiga "saldo-fakturerings-system" eller vad 17 det nu hette. Plus en massa annat tjafs.
Nä, dom får skylla sig själva för att dom råddar till det så. Idag byter jag operatör! (och skaffar kanske en telefon med 5 megapixels kamera, jippiii!!!)

Ja, ja.... nu ska jag trixa vidare så jag slipper till stan.

***

En ful liten illustration på vad jag tycker om min operatör just nu!

torsdag 29 januari 2009

Fixas och trixas

Äntligen kunde jag fixa till en extra sidebar på vänster sida!

Hade nästan lyckats klura ut det på egen hand m.h.a. lite kopierade koder från andras sidor, men det var en liiiiten grej jag missat, som gjorde att allt sket sig.
Nå, hittade bra hjälp från bloggen Beuatiful Beta. Så om nån vill veta hur man fixar en andra sidebar, gå in och läs där. Det förutsätter man man har lite basic skills när det kommer till html, men tror nästan man fixar det även om man aldrig sett html-kod förr. Väldigt enkelt.

Min sida ser inte riktigt ut som den borde än (vänster sidebar sitter för tätt ihop med inläggen), hade lite problem eftersom jag inte har samma layout-mall som man använt sig av i exemplet, men tror nog det ska gå att fixa på ett eller annat sätt iaf. Fast om det är nån som tror dom kan lösa mitt problem, så tages all hjälp tacksamt emot! :D

***

Fixandet fortsätter.... (om nån undrar varför bloggen hela tiden byter utseende)

Gästtvålar, vad i h*lvete?

Kan nån förklara vitsen med s.k. "gästtvålar" för mig?
Har lagt märke till fenomenet gästtvålar på flertalet ställen. För dom som inte hört talas om det märkliga påfundet så kan jag förklara att det är små, små tvålar förpackade (oftast) i väldigt lyxiga förpackningar. Idén är väl att man ska ha tvållådan framme på gäst-toaletten (och vem fan har en gästtoalett? "Nej HE-Man, du får inte gå bajsa på den WC:n, den är endast till för gäster!") eller på den mer allmänna WC:n (för oss av lägre stånd som förärats med endast en inrättning för hygienbehoven) för att man, högst antagligen, ska använda dom till handtvätt.
Det kan jag förstå, att man ska använda tvålen till att tvätta händerna med. Men... "gästtvål", vadå???

Är det bara gäster som får använda tvålen? Varför kan dom inte använda samma tvål som jag?
Eller är det äckligt på nåt sätt? Herregud! Om dom sitter med sin nakna rumpa på samma ring som nån annan suttit så kan det knappast vara äckligare att använda samma tvål som nån annan när man tvättar händerna. Okej.. iofs så lär ju wc-ringen vara rätt ren i jämförelse med många andra kontaktytor runtom i hemmet, men iaf. Vi kan ju jämföra med handtaget då... hur ska dom våga röra i samma handtag påväg ut ur toaletten, som alla andra rört i, om man inte vågat använda samma tvål?
Då ska man väl förstås här räkna med att man antagligen borde ha en gästtoalett, om man vill vara en proper värdinna. Då ska ju inte jag ha varit inne där och besudlat nåt tidigare, men mina andra gäster har kanske varit där med sina lortiga små rumpor och händer och fingrat lite här som där...

Vad ska man göra då, när gästen har använt tvålen en gång? Tidigare har vi ju redan kunnat konstatera att en gemensam tvål är allt för ofräsch, en gäst per tvål alltså. Då kan ju gästen knappast lämna tvålen i tvålkoppen efter uträttade behov. Eller ska alla gäster ha en egen tvålkopp också?
Kanske man som tillbehör till gästtvålen kan köpa gästtvålkopp-set, med fyra matchande små skålar i olika färger, eller med numrering.
"Ja just det, jag hade ju tvålkopp nr 2, dethär är den tvålen jag använde förra gången jag bajsade här. Då kan jag använda den pånytt nu! Tihi!"
Eller ska gästen sätta tvålen i fickan, som en liten souvenir, efter att man löddrat upp lite skum till att skrubba de små händerna med? Blir inte det klottigt i fickan? Lite blött och så..?
För knappast är de små tvålarna små att de bara räcker till en tvätt, "engångstvål" hade ju varit ett mer passande namn då.

Jag anar en Martha Stewart i badlakanen här! (ugglor i mossen var helt enkelt inte riktigt passande)

Den enda logiska förklaring jag kan komma fram till är att gästtvålarnas huvudsakliga uppgift inte är att användas. Meningen med gästtvålar är att de ska synas.
"Titta hur mycket tid, pengar och möda jag lagt ner på Dig, ärade gäst. Jag har t.o.m. köpt onödiga lyx-tvålar åt dig, som du inte ens vågar använda! (Våga inte använda dom! Dom var dyra! Du kan ju förstöra min noggranna stajling i tvålkoppen! *fräääs*)"
Man ska alltså inte använda tvålarna, dom ligger framme som prydnad. Det ska se nätt ut. Det ska se omtänksamt ut. Men allt är en bluff!

Tänk, det är tvålar, de är gjorda för att man ska tvätta saker med dom. Men dessa stackars gästtvålars öde är och kommer att förbli att ligga ensamma, torra och olöddrade i en fin presentask med naturfärgad sisal i bottnet och mjuka satinband i pastellfärger på locket.
Nä, har man bacillskräck o.dyl. kan man ju köpa tvål på pumpflaska istället. De kan också vara fina och dekorativa.

I-landsproblem, hemmafru-syndrom och jäkla Martha Stewart i en enda salig blanding.

Jag kommer aldrig att köpa gästtvål!
(och om jag hittar en hemma hos DIG så sätter jag den i fickan, blöt eller ej!)

***

Jag kan bara inte med saker som inte går att använda till det de egentligen är gjorda för. Jäkla paradox-konsumtions-pryttlar. Som t.ex. ljus som ser ut som små figurer.

Vad sjutton ska man göra med ett ljus som ser ut som, exempelvis, en gullig kattunge? Det är ju gjort för att i första hand brinna och i andra hand för att vara fint, tycker jag. Men om jag eldar det jävla ljuset så smälter ju kissens huvud. En huvudlös kattunge, hur fint är det???

***

Igår jobbade jag och HE-Man lite, lite, liiite på vinden. Fick upp låtsas takbjälken i brist på annat att göra.

Grejen är den att HE-Man alltid velat ha mörka takbjälkar tvärs över snedtaket. Tyvärr fanns det inga sådana i vårt hus, utan bara såna som gick längs med och som helt kommer att döljas i isoleringen. Därför köpte HE-Man en gammal stock från en nerriven ria från 1600-talet (typ) att hänga upp istället.

Den fyller ju egentligen ingen funktion, men tror den blir väldigt dekorativ. Vi svängde den urgröpta delen uppåt, så att vi kan fälla in en ljus-slinga där sen.

***

Klart slut!


Morgonmål

Världens hälsosammaste morgonmål:
En kopp Finnrexin (typ Panadol Hot) med två extra sockerbitar, två kokosbollar (har redan ätit upp en) + lite halspastiller (sockerfria).

Bäst att äta upp sig lite så man klarar av pulverdieten *he he*
Skämt åsido så köpte HE-Man en låda med kokosbollar igår, vilket var väldigt dumt av honom. Dom kan vi ju inte ha i huset under nästa vecka. Så der blir att äta upp alla innan måndag nu. Dessutom var det allt vi hade hemma i matväg (som gick snabbt att ta med...).

För övrigt är 3 st pulverpaket beställda nu, en till mig, en till HE-Man och en till lillasyster. Hoppas vi kan peppa varandra så pass bra att vi klarar oss igenom kuren utan fusk, alla tre.

Återkommer...

onsdag 28 januari 2009

Tråkig pulverdator? Eller pulver + tråkigt + dator.

Jag och HE-Man har tänkt ha en lite hälsosammare månad i februari. HE-Man ska väl ha vit månad också (februari var ett mycket medvetet val eftersom den har hela två-tre dagar mindre än övriga månader, han tycker om öl...). Vi tänkte också gemensamt köra pulver-diet i en vecka, för att kanske gå ner några kilo på var och därmed motivera oss själva till att äta lite mer hälsosamt efteråt.
Tror att det absolut är lättare att avstå från godis o.dyl när du en gång nått din "match-vikt", än när man är några kilo för tjock. "Äh, se hur magfläsket väller ut över byxlinningen. Stor skillnad om jag äter lite godis till då", ungefär. Men om man är lite slankare och inte har nåt som ser ut som en död råtta som ligger som en korv över bältet när man sitter, ja... då kanske man är mer motiverad eftersom man inte vill mista det man redan har, eller "inte har" borde jag väl säga...

Nå, till min stora fasa konstaterade jag idag att det faktiskt är nästa vecka som vi borde köra igång med pulvret.
Hur ska jag klara av att inta enbart flytande föda i en vecka? Blev väldigt glad när jag hittade ett "start-kit" från Nutrilett i vilket det fanns måltider med olika smak, för en fem dagars kur. Det bestod av shakes, "bars" och soppor, jag hade trott att det i princip var endast milkshakes i olika smaker som gällde. Dvs. inget salt, inget fast. Då hade jag nog fuskat efter två dagar tror jag. Men dethär kitet innehåller några soppor med grönsakssmak, som antagligen är lite salta. Så lite variation är det ju.

Men om vi klarar av att hålla dieten, och om den funkar, återstår ju att se.
Kanske man borde börja med att inhandla paketet först..?

Nån annan som vill diet-äta nästa vecka? Lite av en utmaning...
Tror att ju fler man är som hejar på varandra, destu bättre.

***

För övrigt så är jag sjuk
Har sandpapper i halsen och kunde inte sova ordentligt i natt. Var jättetrött på morgonen och är ännu riktigt slö. Vill bara soooova.
Har inte lust att göra nånting och orkar knappt skriva blogg. Inspirationen är lika med 0.
Nån som vill pigga upp mig lite?

Men... hittade några roliga tävlingar till, som jag deltog i. Räknade och kunde komma fram till att i helgen så är det dragning av cirkus 25 olika tävlingar som jag deltagit i. Hoppas jag vinner nåt. Lillasyster har redan vunnit namn-tuttar (nappar) till sin lilla bebis-dunnz... jag vill också vinna nåt (men helst inte tuttar, vad ska jag göra med dom?).

Oj, oj, oj, vilken städning jag får göra på bloggen på måndag. Den kommer ju nästan att bli tom efter att jag tagit bort alla ~25 tävlingslänkar... Då får jag börja söka nya :D

På tal om uppstädning av bloggen... finns det nån som kan hjälpa mig att fixa en till sidebar på bloggen? Skulle vilja ha två, en på var sida. Tror det skulle se snyggare ut så.

***

Idag ska jag sticka in via posten och hämta min nya dator!

Compaq, Presario CQ70-118






måndag 26 januari 2009

Hur HE-Mans frisyr blir en miljökatastrof + muffins

HE-Man har tänkt spara sitt hår långt.
Behöver jag egentligen säga mer?

Ja... beror väl lite på. Som jag redan tidigare har funderat så kanske det bara är en-ett par återkommande läsare här, det vill säga en syster + en kompis. Till syster + kompis behöver jag nog inte säga nåt mer. Men... på sista tiden har jag ju fått rätt mycket kommentarer, så eftersom det kanske förekommer besök av något mer okända personer så är det kanske bäst att jag spinner vidare på ämnet...

HE-Man vill ha hårdrocksfrisyr. Han har en dröm om att ha en frisyr värdig mäktiga män såsom Axl Rose, James Hetfield etc. Märkväl att nu pratar vi om mäktiga män i sin bästa ålder, det vill säga för sisådär 15 år sen, när riktiga hårdrockare fortfarande hade långt hår.
Okej, HE-Man är väl mer inne för metal-musik än hårdrock, liksom jag själv, men även inom den genrén så ska man ha flygande hår som passar väl till headbanging i moshpiten.
Tack vare tidigare publicerade test (rulla ner till slutet av inlägget) så borde jag inte ha några tant-besökare kvar, därför ger jag inga vidare förklaringar på dom svåra ligist-uttrycken. Men jag länkar till wikipedia för de ev. lantliga-läsare jag har, som kanske inte riktigt hänger med i mina facktermer nu...
... Japp, nu har jag länkat!

HE-Mans pappa, som är en "cool kille" i 55-års åldern med hockeyfrilla, ölmage och biker-mustach, har ju tydligt satt exempel på hur en riktig man ska frisera lurvet. Dock tror jag inte att HE-Man kommer att odla hockeyfrilla (över min döda kropp!) och nån mustach lär det inte bli, om han då inte kör stilen "fjortis-fjun".

Hursomhelst... tror att HE-Man kunde passa rätt bra i långt hår. Det som jag dock INTE tror är att han kommer se vidare snygg ut i "Nick Carter-frisyr". Ni vet... den som alla hade i början på 90-talet.
Nä fy fan...

Hans hår börjar var en par centimeter långt. Eftersom HE-Mans hår är rätt lockigt så har det redan börjat fnurra iväg lite. Man ser inga lockar, men han har ett rätt mysko vågmönster på knoppen. Ser lite allmänt nyvaknat ut, på ett inte-super-sexigt-utan-väldigt-vanligt sätt.

Inom max 3 veckor kommer det att var länger än jag någonsin sett det förr. Jag fasar för den dagen. Han kommer inte att se klok ut. En massa lockigt lurv på huvudet. *ryser* Det värsta är att HE-Man tycker att brats-slick-frisyr är coolt. Inte på brats då, men på farliga män, som mördare, våldsamma pokerspelare och allmänna gangsters. Jag tycker bara det ser bratsigt och flottigt ut.

Den dagen HE-Man kör brats-slick kommer jag inte att visa mig utanför dörren tillsammans med honom. Inte förrän hans hår är så långt att han kan ha det i en hästsvans. I och med detta kan jag därför också hoppa över Nick Carter-fasen och diverse andra fasansväckande frisyrer.

Jag tycker att HE-Man inte borde få spara sitt hår långt. Det är en stor miljökatastrof, mätt i små mått (allt är ju relativt). Vanligtvis samåker vi till jobbet, men eftersom jag inte kan visa mig utanför dörren tillsammans med HE-Man under en period på ca 1½ år så kommer ju samåkningen inte att lyckas. Tänk hur mycket mer bensin vi kommer att konsumera! Hemskt!
Någon borde stoppa HE-Mans fåfänga försök till frimodiga frisyrer!

Kanske jag i sann ninja-stil ska ta mig en nattsmygare, välbeväpnad med nyputsad rakapparat och skarvsladd?

Nä, jag får hoppas att hans frisyr-funderingar inte är allvarliga och att han bara lämnar håret oklippt för att retas med mig. Annars behöver jag nog säkert inte vänta längre än max 3 månader innan han rakar sig flintig igen, för jag tror nämligen inte att han kommer att ha nåt vidare tålamod med hår som hänger i ögonen och ser lockigt och dumt ut (när han hade tuppkam övervägde han allvarligt att köpa en platt-tång för att få bukt på håret..!).
Det värsta är ju då förståss att jag (OCH miljön!) har fått lida helt i onödan i flera månader.

Nå, vi får se hur det går...

***

Jag var (alldeles för) snäll och bakade muffins till HE-Mans pilk-utflykter i fredagst. Såhär fiiiiint var det i köket då:
Sen lägger jag upp en till bild, speciellt och alldeles enkom till Syster nr 3. Visst är det fina muffins? Väldigt effektfullt upplagda på tjusigt fat! (Min lillasyster hade div. utläggningar över folks sätt att visa upp sina bakverk (och kokosbollar) på bloggarna...).

Jag är sur

Snart blir jag utkastad ur mitt arbetsrum på jobbet.
Finns inte tillräckligt med rum och jag sitter egentligen på "fel" avdelning.

Får väl lov att flytta från en egen skrubb till någon annans hörn.
Vill inte sitta i ett hörn i någon annans rum

Men hellre det än att sitta vid någon annans skrivbord.

Jag är sur.


fredag 23 januari 2009

Otrevliga proportioner. Stickning. Ljus.

Mitt tävlande börjar anta otrevliga proprtioner.... Som tur var skriver jag lååånga inlägg, så än är tävlings-raden inte längre än inläggen. Nåt positivt var det ju alltså med tiraderna *he he*

Men, men, som min kära syster påpekade, så har ju folk faktiskt tävlingar för att dom vill att människor ska delta. Det är ju hur bra reklam som helst! Och rolig reklam också. Har sett olika tävlingar där web-butiker o.dyl. har sponsorerat vinsten och som tack för det så länkar man i inlägget till deras sida. Tänk vad många extra-besökare dom får via tävlingarna. Det måste ju också vara väldigt förmånlig reklam om man t.ex. jämför med att lägga in en annons i en tidning eller nåt sånt. Samtidigt ger det ju ev. köpare en väldigt positiv bild av företaget.

Besöker nog hellre en web-butik som förutom att ha fina saker också delar ut lite smått å gott till sina kunder, än en web-butik som bara har en snygg banner på nåns hemsida... Gratis är ju alltid trevligt ;)

Nå... eftersom jag deltar i så många tävlingar som jag gör, så måste jag ju sjävklart lyfta fram det positiva i det, så att jag inte framstår som den sanna snyltgris jag är.

Hittade en tävlingsblogg, som innehöll enbart tävlings-inlägg. Naaaajs... den ska jag besöka ofta. Funderade på att göra en sån själv, men hur ska jag orka ha två bloggar? Det låter jobbigt... Dessutom kanske jag själv kan dra lite nytta av mina tävlingslänkar, kan ju hända att jag får lite extra besökare tack vare dom.
Hmmm... rubriken "otrevliga proprotioner" lät faktiskt mer spännande än själva texten. "Otrevliga proprtioner" ger helt andra (väldigt konstiga) bilder i mitt huvud....

***

Känner mig inte på nåt roligt och kreativt humör idag. Var lite allmänt blä till humöret igår och nu är jag sur på mitt jobb i största allmänhet. Alla är så dumma. Utom jag.

Ignorance is bliss,
but only for the ignorant.

Ignorance is bliss har man ju hört förr, men i min surpluttestund så kom jag på rad nr 2 alldeles själv... Att vara totalt ovetande om allt är väl bara kul för den som är ovetande. För den som måste handskas med de ovetande är det ett rent helvete...
Kanske man borde lägga till en tredje rad? Typ: For the knowing it's pure hell.

Hmmm... "knowing" lät inte bra. Med jag kan inte komma på nån bättre motsats till "ignorance" än det.

Mitt nya motto:
Ignorance is bliss,
but only for the ignorant.
For the knowing it's pure hell.

***

Igår fick jag garnet jag beställt. Det är Eco-Baby Bomull från Marks&Kattens. Väldigt mysigt garn, luktar t.o.m. gott (Ja! Jag måste faktiskt köra in näsan i ett nystan för att se om eko-garn luktar annorlunda än vanligt garn och det gjorde det! Ha!).

Här var det då en mycket intressant bild på två garnnystan, har två nystan till i samma färger, rosa och ljusgrön. Sen en liten (och dålig, jag har ju lovat att publicera fula bilder, eler hur!?) bild på hur långt jag hann sticka igår kväll under tiden HE-Man tittade på tv (favoritprogrammet: Antikrundan). Det är hela 4 cm, ungefär...

Moss-stickade för att få lite struktur, det är ju meningen att det ska bli en disktrasa. Så det måste väl vara lite som "tar i" när man gnider och torkar.


***

Till sist vill jag tända ett litet ljus för en älskad kamrat som gått bort.

Min allra första lilla kisse, som vi hade i hemgården, har försvunnit och varit borta i en vecka. Med tanke på det kalla vädret och att han faktiskt var 17 år gammal så kommer han nog inte tillbaka mer.
Kommer att sakna dig!

torsdag 22 januari 2009

Dagens tirad. Pay It Forward

Tja... vad skall jag skriva idag då? Nå... har tid att fundera på det ännu en stund, det är snart kaffepaus så jag får ta ett litet andrum där och klura ut mer klurigheter då, ifall jag lider brist på sådana.

***

Kan väl börja med ett roligt blogg-fenomen. Eller ja... kanske det inte är enbart ett bloggfenomen, men det underlättas sannerligen av bloggande. Det jag talar om är nämligen s.k. Pay It Forward (skicka vidare), eller PIF som det också kallas.

Hittade ett PIF hos Lilla Vicke Vire, som jag ju absolut måste delta i. För sanningen är, att förutom tävlandet, så var ju möjligheten att få delta i ett PIF, en av orsakerna till bloggeriet. Jag tycker om att få presenter helt enkelt.

Så... vad är då ett PIF? Jo, det går ut på att man helt enkelt delar med sig lite grann. Jag får en present av någon och måste själv skicka en annan present till en tredje person. Det kan fungera på lite olika sätt, men såhär är reglerna för den PIF jag deltar i via Lilla Vicke Vire:

"De tre första som lämnar en kommentar på detta inlägg kommer att få en handgjord gåva av mig. Jag vet inte vad presenten kommer att bli och jag kommer kanske inte att skicka den i morgon eller nästa vecka, men jag lovar att sända den inom 365 dagar. Det enda du behöver göra i gengäld är att "PIF", genom att lova samma sak på din blogg!"

Everybody gets it?
Alltså... de tre första personerna som lämnar en kommentar på detta inlägg, och meddelar att de vill vara med i PIF:en, så kommer jag att skicka en handgjord pryl till. MEN, för att få grejen måste man ju då självklart lova att i sin tur också bjuda ut lite handmade stuff.

Så om du vill vara med, lämna en kommentar och säg "Jag är med!" ;)

***

PÅMINNELSE!

Kom ihåg dethär: Efterlysning!

Snål som jag är vill jag inte köpa nytt och dyrt, utan begagnat till reducerat pris... Nån som har en som står och skräpar?

***

Har funderat lite kring ämnet "tanter". På mitt jobb finns massa tanter (och gubbar, för den delen). De flesta, jaa... kanske t.o.m. hälften, är i 50-års åldern. Ca 25 % är runt 10 år äldre än mig, så jag har m.a.o. inte så många jämnåriga på jobbet.

Blir ju lite trist i längden kanske... Samtalsämnena varierar ju rätt mycket ibland, beroende på vilken "åldersklass" du tillhör. De flesta här har ju barn som är i min egen ålder (eller äldre!). Vad skulle dom tycka om ifall jag drog några rövarhistorier runt kaffebordet om hur mycket jag gjorde bort mig sist jag var ute och söp?

Men det är där "tant" kommer in. Bara för att man är en äldre kvinna är man ju inte automatiskt en tant. Runt det stora kaffebordet märks dethär tydligt. Vissa tanter kan var runt 30, medans andra inte är tanter fast de närmar sig 60.

Vad är det då som gör en "tant". Tja... Wikipedia säger såhär:
Tant är ett tilltalsord som traditionellt användes särskilt av barn till kvinnor i medelåldern och uppåt; motsvarande ord för män är farbror.
I vardaglig betydelse avser ordet en
kvinna i medelåldern eller uppåt. Det uppfattas numera ofta som lätt nedsättande, eller ironiskt om en kvinna använder ordet om sig själv.
I
norska, danska, franska och tyska betyder motsvarande ord faster eller moster.

Min personliga definition av "tant" är inte riktigt den samma. När jag säger "tant" så ser jag en äldre kvinna framför mig, med ihopdragna ögonbryn och munnen ihopsnörpt som en kattrumpa, såhär: >:*
Och så muttrar hon nåt om "dagens ungdom", "det var bättre förr" eller liknande.

Det är en tant. Nån som tycker att "medelålders" är en livsfilosofi och modetrend. Att ungdomar per definition är ligister och att jeans är till för lösaktiga flickor, ungefär...
Ni kanske känner igen beskrivningen?

Tanter brukar utmärka sig med att vara kroniskt bakåtsträvande och gnälliga, samt ha en missuppfattning av att hårdrocks-/metalmusik gör att man blir en mördare.
"Skolmord? Ja... jag hörde nog att han var en såndär hårdrockare"
Och så tycker dom att alla invandrare är "svartingar" och tror att alla stjäl/snyltar på socialen.

Tanter har väldigt ofta den klassiska tant-frisyren (som även icke-tanter kan vara bärare av). Det är en kortklippt frisyr med lätt permanent, "för volym".
Och så använder dom tant-byxor. Tant-byxor är höga i midjan, skär in mellan skinkorna och har fickor i korsryggen. *snyyyggt*

Jag vill inte bli en tant när jag blir stor.
Jag vill inte att folk ska tycka att jag är gammalmodig och gnällig. (gnällig lär jag ju vara iaf alla fall, det är jag ju redan, men nån måtta får det väl vara)

Jag vill bli som dom äldre kvinnor som har dendär lilla glimten i ögat, som skrattar högt på kaffepausen och berättar roliga historier.
Jag vill inte ha tant-frisyr, utan en modern frisyr (som dock passar min ålder!).
Jag vill ha leggings och röd minkjol med höga knyt-stövlar, istället för tant-byxor.

Gamla blir vi alla, men man behöver inte bli en tant för det!

***

Räkna dina tant-poäng, kryssa i de alternativ som stämmer in på dig

Jag...
[ ] har tant-frisyr
[ ] tycker att byxfickorna faktiskt hör hemma i korsryggen
[ ] pratar om "svartingar"
[ ] tycker att alla ungdomar är ligister
[ ] tycker att allt var bättre förr
[ ] tror att inter-nät har med fiske att göra
[ ] vet att all invandrare stjäl eller lever på socialen
[ ] tror att metal-/hårdrocksmusik är ett djävulens påfund
[ ] har svarta leggings och röd minikjol

Räkna ihop slutresultatet. 1 poäng per kryss, förutom på sista påståendet som ger -1 poäng.

Resultat:
-1 - 2 poäng: Du är en kvinna i dina bästa år, ingen tant-varning här! Grattis!
3 - 4 poäng: En viss uppröjning borde ske inom överskådlig framtid...
5 - 6 poäng: Tant-varning! Gör nåt snabbt, innan det är försent! Gå på rock-konsert och skaffa neonrosa extensions!
7 - 8 poäng: Överhettning! Gå till doktorn och skaffa skavsårsplåster till såret du måste ha mellan skinkorna!

Poängresultat: 0 (skulle ha varit -1 om det inte vore för frisyren...)

Copy-pasta in tant-testet på din egen blogg och utmana kompisarna! (tanter säger vänninor...)
Jag fick 0 poäng (har ingen röd minikjol :( )

Snabbinlägg. Blogg-etikett...

*Wohoooooo*

Har redan över 70 unika besökare :D

Mitt blogg-surfande och tävlingsdeltagande börjar visa resultat! Jättekul!
Tack för alla kommentarer också! Det är så kul när folk lämnar en hälsning också, så man vet lite vad ni tycker och vem ni är.

Måste dock fråga en sak gällande blogg-etikett. Hur funkar det riktigt med kommentarer och frågor i kommentarerna etc? Vad är blogg-artigt? Ska man lämna en motkommentar i den andras blogg å skriva typ "Tack för kommentaren! Fin blogg!". Men ska den andra tacka för den kommentaren då också? "Tack själv! Å tack för komplimangen!"

Tack, tack, tack, tack..... Fram och tillbaka?

Hur gör man?

Och om nån ställer en fråga i kommentarerna, var ska man svara? Ska man själv lägga in en kommentar på det egna inlägget? Eller ska man gå över till den-som-frågade:s blogg å svara i en kommentar där?

***

Orkar inte etiketta mina inlägg mer. Tror det blir mest bara rådd av allt....

onsdag 21 januari 2009

Efterlysning! (Jag vill ha!)

Jag vill ha en sånhär:

Det är en PartyLite Global Fusions/Mytologia hurricane ljuslykta. Den är såååå fin! Skulle passa perfekt i mitt blivande sovrum (tror jag i alla fall, svårt att veta när det ser ut som det gör för tillfället...)

Men dom är så himla dyra! 99,90 € kostar dom att köpa från PartyLite. Har försökt söka efter dom på köp-å-säljs-sidor (finländska) och autkionssidor, men jag hittar inga (bara den nya i guld, som jag redan har).
Jag vill inte betala en förmögenhet för en ljuslykta! Varför kan jag inte hitta en begagnad? Så därför blir jag desperat och efterlyser här istället (sprid gärna efterlysningen vidare, om man vill kan man t.ex. bild-länka hit...).

EFTERLYSNING!
Har någon en PartyLite Global Fusions/Mytologia hurricane ljuslykta dom vill sälja åt mig???

***

Alternativt kunde jag tänka mig att köpa en från ebay (om jag vågar). Hittade en där som man kunde få för ett direktpris av ca 37 €. Då tillkommer ju förstås frakten också. Men jag misstänker att det slutliga priset ligger lååångt under 100 € i alla fall. Men jag vet inte hur ebay funkar. Hur ska jag våga testa mig på det? Nån som prövat och vill berätta hur det funkar?

Och hur ska man våga lite på försäljaren? Tänk om jag lägger in 50-60 € på deras konton och så får jag ingenting/inte det dom utlovat/nåt som är sönder...

Ska försöka hålla mig kort.... Tävlingar och Barbie

Det blir (nästan) alltid så himla långt när jag skriver. Men när jag kommer igång så är det så svårt att sluta. Orkar nån läsa så långa inlägg?
I och för sig är jag ju inte så säker på att nån läser nåt över huvud taget, annat än de två trotjänarna då förstås (varav den ena lyst med sin frånvaro under en lite längre period (relativt sett, alltså)).
Ja... Men hursomhelst, min "Unika Besökare"-räknare ligger ju i alla fall på 52 personer :D Det var kul. Måste ju räkna bort två stycken då, som är jag själv som varit inne på sidan från två olika datorer. Men 50 stycken olika besökare på cirkus en vecka. Inte så illa pinkat! :D Hoppas det blir fler.

Jag hade faktiskt nåt jag vill säga också, en "point" s.a.s. Så, pointen med mitt inlägg, eller kanske "orsaken" passar bättre..? Orsaken till dagens inlägg var en liten updatering på Barbie-fronten samt ämnet "tävlingar".

Måste ju dra ut på spänningen lite, så jag börjar med tävlingarna...
Det är så roligt med tävlingar! Dels kan man ju vinna nåt kul men det är ju också givande på så sätt att jag får en massa "gratis"-bilder som jag får pynta bloggen med. Ser så fint och tjusigt, och framför allt färggrannt, ut när hela halva högerspalten är full med alla bildlänkar. Så fastän jag inte vinner nåt i en enda tväling (fast nån liten vinst skulle ju var kul...) så vill jag tacka alla tävlingsfixare för att dom förgyller min vardag och min blogg-layout!

Tack, tack!

Sen så ber jag att få meddela att i.o.m. öppnandet av min alldeles förträffliga blogg, om jag får säga det själv (men det får man ju inte, usch så fult och vulgärt att skryta så!), så tänker jag ordna en tävling själv. Om nån läst mitt allra första inlägg så ser ni att själva tävlandet var en stor orsak till att jag började blogga ö.h.t. Kan ju dock inte bara hålla på att snylta på andra, så lite får man ju bjuda tillbaka själv (i.o.f.s. är det ju inte jag som sponsrar priset... men ändå...).

Så, nu utlovar jag , på heder och samvete, att jag ska ordna en invignings-utlottning, sponsrad av web-butiken Padfoot. Exakt när utlottningen kommer att vara vet jag inte. Padfoot måste data-trixa lite först. Men det blir rätt snart tror jag... Håll era fyrkantiga ögon öppna!

***

Japp, då får vi fortsätta med Barbie-projektet. Ska inte skriva destu mera om den f.d. Barbien. Men en liten bild kan jag visa er.

Såhär ser Barbie ut från och med igår kväll. Har besprutat henna med lite limpistols-lim. Måste säga att när jag köpte dockan på loppis så hade jag tre dockor allt som allt att välja mellan. Försökte välja dock på basis av vilken som bäst passade mina behov samt den som var fulaste, eftersom jag tänkte döda henne. Valet föll på fröken till höger. Men... hon var nog inte det bästa alternativet i alla fall. Såg ju att hon hade ledade armar och ben, som inte gör mig nåt, eftersom jag rivit bort dom. Men hon var ledad i midjan också, vilket jag inte märkt tidigare.

Det var inte fullt så bra... Men med lite lim fixade jag det också. Vad ska jag göra med Barbie härnäst... Ni får vänta och se ;)

tisdag 20 januari 2009

Vägsniglar... och HE-Man pratar porr

Jag håller på att bli tokig och det är INTE mitt fel.
Det är den dumma bloggens fel. Jag har inte ens hållit på i en vecka ännu, va? Men hela tiden när jag är hemma så tänker jag "Å, dethär ska jag skriva om i bloggen", eller "Var är kameran...var är kameran!"

Ja.... patetiskt. Jag hade ju aldrig tänkt börja blogga. Det var ju töntigt. Men... jag har väl aldrig påstått att jag inte är lite töntig själv heller så... eller barnslig... Tvärtemot så har jag o HE-Man många gånger konstaterat att vi faktistk är väldigt barnsliga. Båda två.
HE-Man är nästan så barnslig att han är som ett barn ibland. Som den gången när han skulle koka mannagrynsgröt.

Jag hade väldigt noggrannt instruerat honom i mannagryns-kokets ädla konst.

"Man måste röra om i bottnen hela tiden!" sa jag.

"Ja, ja" säger HE-Man.

Jag går i (o)trygg förvissning ut ur köket och bänkar mej på vardagsrumssoffan för att slöglo på tv medans gubbskrället fixar mat.

Efter en väääldigt liten stund kommer någon in i vardagsrummet, vem kan det vara?? Ja, eftersom ingen annan förutom jag och HE-Man uppehöll oss i lägenheten var det ju förståss HE-Man, som ställer sig och dansar en lite ful-dans framför tv:n bara för att retas.

"Vem rör om i gröten" frågar jag.

"Jag!" Svarar han glatt, dansar lite till och skuttar sen (ta det bokstavligt, han skuttar ofta!) iväg till köket igen.

Gröten blev bränd. Kastrullen blev förstörd (det var en gammal emaljkastrull som blev ful-brun iställt för vit i bottnen). Ingen god mat den dagen...

Så går det när jag och HE-Man ska försöka att inte vara barnsliga.

***

Jag blir lätt arg. Eller kanske inte arg. Men IRRITERAD. Senast för en liten stund sen var jag väldigt irriterad på saker i största allmänhet. Tror dagens irritation bottnar i a) en vägsnigel imorse och b) en person som jag inte kan få tag på eftersom denna inte svarar på mail och har telefonen kopplad till sin fax (att döma av de konstiga pipen i luren!).

Jag HATAR vägsniglar. Jag hatar mycket saker. Ofta, om jag blir väldigt arg, så ropar jag "Jag hatar allting!" Så nuförtiden om jag säger att jag hatar nåt så svarar HE-Man alltid kolungt "Ja, men du hatar ju allt du". (Men det är faktiskt inte bara jag som gör det, hade en kompis som berättade en lite dråplig mitt-husdjur-rymde-historia, som hon avslutade med "Och så stod jag där ute och ropade "Jag hatar allting!"" (får man sätta två " efter varandra sådär?)).
Men för att fortsätta med vägsniglarna...

Jag hatar vägsniglar. En vägsnigel är en dum-bilist som kör alldeles för sakta och inte låter folk köra förbi. Vägsnigel efterföljs ofta av en vägmask. Det är fenomenet som uppstår bakom vägsnigeln, då första bilen efter snigeln inte vågar köra om. Varefter följande bil har två bilar den måste köra om samtidigt och inte heller vågar köra om. Sen blir det tre, och fyra osv.
Imorse hamnade vi bakom en vägsnigel. Den körde 60-65 på en 80-väg. Och det var verkligen inte halt. Dom gör ju så att man blir försenad till jobbet!

Jag sa till HE-Man att om jag kunde så skulle jag gå ut och slå vägsnigel-bilisten på käften. Bara sådär. Pang bom. För jag blev stööörd av den. Och sen skulle jag göra samma sak till chauffören i bilen direkt efter snigeln, som gjorde så att det blev en hel mask.
Inget snack, bara en knytnäve på näsan. Inte ta sig tid att fråga varför dom sölar, då kan man ju börja tycka synd om dom och ångra sig. PANG BOM, istället bara...

"Vad du är aggressiv" sa HE-Man då.

Men HE-Man var också stöörd.

***

Igår hade jag och HE-Man en annan bildiskussion, det var på väg hem från jobbet. Efter lite allmänt om-och-men prat så kom vi in på porr.

"Porr är som när man är snål (sugen, alltså) på en hamburgare, men istället för att få en hamburgare får man titta på en video där en gris slaktas" sa jag. Väldigt klokt.

"Mmmm" höll HE-Man med "Så är det"
Men... han är ju en karl trots allt.

***

Vad folk kan vara svåra att få tag på. Ännu en sak som irriterar mig idag!
Att man efter 10 dagar inte har orkat svara på ett mail! Och när man försöker ringa så är telefonen kopplad till faxen. Så hittar man en annan nummer där signalerna går fram och nån äntligen svarar. Ja... då visar det sig att det var hemnummern och det var ett av barnen som svarade, "H*n är inte hemma ännu, slutar arbeta efter fyra".

Ja, efter många om och men kommer man äntligen fram på en annan telefonnummer, men inte då heller nappar det. "Nä, h*n är inte här. H*n har slutat redan och åkt hem".

Lämnade ringbud. Hoppas personen orkar dra sig till telefonen och ringa upp då, innan nästa månad!

***

Nu ska jag surfa vidare och se om jag hittar nåt som muntrar upp mig lite. Fick ju i alla fall tag i någon, efter alla vedermödor. Kanske jag hittar nån rolig tävling att vara med i..? :D

måndag 19 januari 2009

Inredning

Har läst inredningsbloggar halva dan. Andra halvan av dan har jag jobbat flitigt. Ringt samtal, skrivit grejs och haft informativa samtal. Känner mig riktigt duktig, för den halvan av dan.

Hursomhelst blev jag lite inspirerad av folks tjusiga inredningsbilder (ja... läs inlägget nedanför *he he*). Tänkte jag skulle sätta upp lite egna tjusiga inredningsbilder. Då är det bara ett problem. Jag har inga. Bara fula rivningsbilder. Tja, det var ju en lögn det också. Inte ens det har jag. HE-Man har rivningsbilder. Så jag kontaktade HE-Man för att få en lönsing på problemet.

Ca 3 timmar och lika många telefonsamtal senare så fick jag ett par zip-filer till min mail. Tror jag ska ta en presentation av köket till att börja med.

Såhär såg köket ut när vi köpte huset. Det var ett stugkök på ca 35 m2 med en köksinredning från ca 1954. Vi rev ut allt.



Sen rev vi ner väggarna.








Efter det rök golvet. De gamla mullbänkarna grävdes bort, ruttna golvplankor kastades etc. Sen fyllde vi på med leca-kulor i källaren och i de f.d. mullbänkarna istället.




När grundarbetet med golvet var klart fick vi äntligen bli lite konstruktiva, istället för destruktiva. Här håller vi på att isolera golvet med eko-villa innan vi lägger på nya (och gamla) golvplankor tillbaka.




Sen blev det lite en mellanvägg för att skilja på köket och vardagsrummet lite.
Då har vi också hunnit byta ut ett stort fönster mot ett lite mindre och skåla upp de gamla stockväggarna.

Och såhär blev det färdiga köket. Det är hästsko-format så det var lite svårt att få några ordentliga bilder. Men man får väl en ungefärlig uppfattning om hur det ser ut.













Ja... det har varit mycket jobb med huset. Efter fyra månaders hårt arbete, praktiskt taget dygnet runt, så flyttade vi in. Vi har i princip rivit ut allt och håller ännu på att lägga in nytt. Men på ett-årsdagen av inköpet vill jag ha det mesta klart. Skiter i om det är några lister som inte satts upp eller dörrkarmar som är omålade. Sålänge det värsta grovjobbet med isolering, skivläggning, spacklas etc. är gjort. Men för tilfället nöjer jag mig med att sova på golvet i klädskrubben ;)

***

Jag kommer inte överens med denhär bloggen. Det är skitsvårt att sätta in bilder. Dom hoppar ju lite vart dom vill. Dessutom så för varendda gång man lägger in en bild då man skrivet ett inlägg, så lägger programmet till ett extra radbyte på vartenda ställe, så efter fem bilder har man fem tomma rader mellan varenda stycke, istället för en!
*fräs*
Tycker inte om när inläggs-skrivnings rutan kan vara samma format som det färdiga blogg-inlägget. Då skulle man ju se vad man sysslar med.

Nu åker jag hem! *morr*

Alltså! + The Rise of HE-Man

Ibland vill jag bara spyyyyy! (fick jag rätt färg på spyttet nu?)

Dethär kanske blir ett lite "alltså"-inlägg, har jag på känn. Får se vart det barkar av...
Ett varningens ord! Om du tar illa upp av inlägget, läs det klart innan du börjar gråta/svära/skriva elaka (och välförtjänta) kommentarer åt mig! Det blir bättre mot slutet. Lovar.

Alltså, jag blir så trött på allt vitt! Varför måste det vara vitt, vitt, vitt, vitt.... i evigheters evighet? Syster nr 1 kör in hårt för den vita stilen när det kommer till inredning. Syster nr 3 (jag placerar in mig själv som god tvåa) brukar irritera sig på dethär. "Varför måste allt vara vitt?" Jag vet inte! Jag fattar det inte heller. Det är ju så tråkigt.
Och alla bloggar då, som bloggar om samma sak, "vitt", "ljuvt", "sött", "romantiskt" *bluääärgh*
Jag kallar det "lant-fjant". Vill dom inte bara spyyyyy efter ett tag? Hur orkar man vara så gullig och puttenuttig hela tiden? Och kära (inbillade?) vänner, missförstå mig rätt nu! Jag tycker faktiskt den vita, lantliga stilen kan vara väldigt fin! Den kanske inte passar mig, jag vill nog ha det lite mera modernt (jag köpte t.ex. ett svart kylskåp, just det!), men en lite detalj här och där kan ju passa bra in. Men att ha allting vitt, man ser ju inte sakerna då *blir snöblind* Och så är det så ljuvt och vita drömmar och söta kommentarer och spetsar och shabby chic........

Alltså, shabby chic är nåt av de värsta uttrycken jag vet! Och det försvenskade verbet att "shabba" (dvs. när man köper ett oskyldigt litet loppisfynd, målar det svart, sen vit och slipar det "nött"), det är ett av de fulaste orden som finns. Vet inte varför shabby chic irriterar mig så omåttligt. Det känns bara så löjligt! Lite för Martha Stewart för min smak. På tal om Martha Stewart så måste ju hon vara en av de läbbigaste mänskor som finns! Så har hon sitt lilla program är hon pysslar och påtar, fixar grejor som endast en amerikansk house-wife kan ha tid å ork att pyssla med (dvs. totalt onödigt strunt som finns till bara för att det är "chict" typ...) och tar emot en massa gäster. Men är det nån som nångång märkt hur otroligt överlägsen hon är mot sina gäster, hon verkar vara så falsk? Kan inte förstå hur hon i princip helgonförklartas, människan är ju otäck! (titta bara på henne!!!!)

Men för att återgå till det vita och lantliga. Tror det är två huvudsakliga orsaker till mitt ogillande av den vita trenden...
Den första är en person som jag under min barndom var tvungen att umgås med, kan man säga. Personen ifråga var en sån som gärna satt och pysslade med torkade blommor, spetsar, band, rosetter osv. 90-talets version av dagens lantliga inredningstrender, kan man väl säga. Ung som man var så såg man ju allting i svart och vitt, endera var du en bra människa eller så var du en dålig. Personen ifråga föll (kanske oförtjänt) direkt inom kategorin dålig. P.g.a. ett barns oförmåga att förlåta samt den icke-existerande gråskalan så tog väl sig personen aldrig ur kategorin dålig. Därför har också allting som förknippas till denna person automatisk blivit inprogramerat som "skit" i mitt huvud. (Ni som känner mig vet vem jag menar)
Orsak nummer 2 är nog det att jag är allergisk mot allt som heter "trend". Trender i sig är väl inget farligt, men när nånting blir en bauta-stor trend och man börjar uppmärksamma det i media, "alla" gör det och trenden börjar tas för given, ja.... då blir jag direkt lite "anti" mot saken i fråga. Kan inte riktigt förklara varför. Kanske det beror på en känsla av att folk följer trender bara för att "man ska", inte för att man själv vill. Trenderna tar bort den egna viljan... Jag vill inte göra som mode-/inrednings-/fritids-"experter" säger att man ska, jag vill göra som jag själv vill. Därför avstår jag från allt "trendigt", obotlig princip-grej. Exempel på såna trender (förutom den vita, lantliga trenden) är t.ex. poker, facebook och, up 'til recently, bloggar. (But even a leopard can change his shorts, som herr Pratchett brukar säga)

Och inläggets tredje; Alltså, som jag sa, missförstå mig rätt o inbillade vänner! Jag tycker era bloggar med vita inredningsfoton osv är jättefina. Ofta kan jag spendera flera timmar på att surfa runt på dom, detta tack vara systerns blogg. Jag blir inspirerad av bilderna och känner många gånger att jag själv kunde ha det lite lantligt och romantiskt hemma. Men nä.... det är nog inte min stil egentligen. Det är lite för fint, kanske jag är lite för skitig av mig för det? ;) Dessutom tror jag att jag kanske tillbringar för mycket tid med att titta på såna bloggar (jag får vit-OD), eller så finns det för många av dom?!??! Eller... så kanske jag inte har hittat in i "rätt" blogg-kretsar ännu? Finns det inredningbloggar som inte kör med den lantliga stilen? OBS! Retro är totalförbjudet också! Tål inte retro heller, då vill jag också spyyy! (Finns det nåt fulare i barnkläds-väg än illgröna plych-hängselbyxor med vita och oranga nallar på? Nä!)

Finns det bloggar som passar till mig? Inredningsbloggar som tilltalar en handarbetande eko-tönt/fantasy-geek/datanörd-wannabee/smyg-headbanger som tycker om liiiiite vitt, liiiite goth, en nypa modernt + en skvätt cigarr-rum? Kanske jag får börja läsa min egen blogg *he he* Måste börja lägga in inredningsbilder av mitt eget hus så jag har nåt att titta på *naaajs*

Nå, det var då alltså (nr 4!) dagens moraltante-I hate the World-predikning. Men om det är nån som vet av bloggar som skriver om inredning, men inte i lantlig stil, hör gärna av er! De vita bloggarna hittar jag till själv ;)

***

Så från en sak till en annan.

Gubbskrutten, vi kan kalla honom Herr Eko då, för enkelthetens skull. Ja, jag kan till och med förkorta det till HE, coolt va? HE, passar väl bra till en gubbskrutt. Varför inte ta och svänga ihop ett lite tuffare namn till smutsiga pojken (som han själv benämnde sig med imorse) på samma gång. Vi kallar honom kort och gott för HE-Man! Då blir han nog glad.

Hursomhelst. Jag och HE-Man skulle titta på film. "Jag vill ha nåt gott" sa HE-Man då. "Okej, vi kletar ihop lite gegg-klet då!" sa jag. Sagt och gjort. Efter HE-Mans tobakspaus drog vi fram kastrullerna i sann "mamma-är-borta-jag-har-inget-godis-vi-gör-kokosbollar-istället"-anda och svängde vi ihop domhär:

Tror dom kallas "Myror". Består av 1 dl socker, 1 dl sirap, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao och 100 gr smör (*he he* kom ihåg receptet utantill!). Rör ihop i en kastrull och låt koka i två minuter. Sen blandar man i passlig mängd cornflakes och pluttar ut det på en plåt.

Kanske det ät lite MMB det också, att koka sitt eget godis själv? Vet inte.... kan vara. Ohälsosamt är det i alla fall. Mådde illa efteråt *urk*

lördag 17 januari 2009

Utlovade ful-bilder. Slaktad Barbie, katter och is.

Har ju i presentationen i höger spalt lovat publicera fula bilder. Så här kommer lite bilder...
Orsaken till att dom är fula är ju förståss INTE min förmåga som fotograf, utan kvalitén på min kamera *hmmm*. Men hursomhelst så har jag ju faktiskt bara en mobil-kamera, så fotona är inte av så bra kvalité. Jag får försöka krympa dom lite så att det inte märks så mycket.

Sur-gubben sitter i en soffa här bredvid och pluttar och läser Blade. Är på besök hos mamma och lånar hennes dator, så det var lite problem med bildöverföringen, så jag behövde fråga hjälp av gubbskapet. Det var ju såklart väldigt hemskt och jobbigt för honom...
Men med lite bluetooth:ande och allmänt knep å knåp tror jag väl att det ska funka.

Vi testar...

***

Lite inledande text... Spenderade gårdagens eftermiddag på loppis. Hiitade det jag behövde inför mitt lilla "projekt", samt lite extra grejor. Men det var billigt + att jag sålt lite stuff på nät-loppis, så jag hade 45 € extra i plånboken. Efter loppisrundan fanns bara ~35 kvar...

Bild nr 1. Mitt loppis-inköp inför stundade Barbie-slaktings-projekt. Ett stycke Barbie (den fulaste jag hittade, eftersom hon ska ), en visp till en gammal elvisp, en ljusstake + en spetströja. Nån som kan gissa vad det ska bli?

Lite andra loppisfynd. Två ljuslyktor samt en sak som beskrevs som "konstglas" (vad är det??). Det är den blå grunkan. Jag tänker använda den som ljuslykta. Tänkte först ha den i köket, men märkte att den passade rätt bra med de oranga/röda lyktorna (som jag tänker ha i sovrummet, bara det blir klart nån gång...). Bryter av mot det röda/oranga rätt så fint, tycker jag. Kostade ca 4 € allt som allt. Najs-prajs alltså.

Sen lekte jag och katterna lite med Barbies kläder. Här har ett förkläde förvandlats till en mycket fin mantel. Kisse var väldigt nöjd och stolt (efter viss övertalning) och poserar glatt. Kisse nr 2 måste ju förstås komma och inspektera också.










Sen började Barbie-slakten! Här är resultatet. Om ni tittar noga kanske ni ser att också vispen har fått genomlida smärre operativa åtgärder.
Kan nån kanske börja gissa sig till vad det ska bli?


***

Idag har vi varit ute på isen en liten sväng. Tjock och bra is utan snö. Säkert minst 20 cm tjock. Fint var det i alla fall med så tjock och blank kärnis. Snart kan man köra på den :)

Gubbskrället har fotat

fredag 16 januari 2009

Kan Ni Tro?

För en gångs skull så vill jag inte gå hem! Jag har ju massvis att göra ännu. Och iofs så kan jag väl sitta kvar ännu en liten stund.

Men... jag måste ju ha dendär barbien...

Har lagt in ännu mera tävlingslänkar, så kanske det hit lite folk nu också ;) Får se hur det går med 1000-gränsen.

Ja, det var rätt mycket jag hade tänkt säga. Men det ar minst 15 minuter att skriva in det isåfall och loppis nr 1 stänger om en halvtimme. Måste nog avsluta dethär nu!

Hör av mig igen på måndag. Kom ihåg å lämna en kommentar, tänk ju väry match!

Aj Löv tävlingar!

Men OhMeGee (som dom säger på neopets), vad många tävlingar det finns ute på bloggarna!

Man blir riktigt översvämmad! Scrolla ner till inlägg nr 1 så ser ni att jag har ett litet dilemma nu. Hur täcks jag (vad heter det på "fin" svenska och har jag stavat rätt?) delta i allihopa???
De flesta tävlingar så vill ju att man ska länka till deras sida med bild också, då kommer ju snart hela min sida vara full med en massa bild-länkar, så alla ser vilken liten snyltgäst jag är!!! *oh shit*

Men jag tycker om tävlingar! Jag vill vara med! Jag kanske vinner nåt juh...

Fast för rättvisans skull så kan jag väl lova att jag ska ha tävling själv också, såsmåningom. Typ när jag har 1000 besökare. Är ju inte så stor vits att ha tävling med Miita som enda person i hela världen som läser vad jag knapprar ihop. Då kan jag ju ge stuffset direkt till Dig! Vill du ha???

Nå, men om jag får 1000 besökare så har jag tävling. Men det beror lite på. Ska jag räkna med 1000 besök jämt? Då kommer ju jag själv att stå för typ 546 av dom besöken, eftersom jag måste kolla att sidan är OK varje gång jag uppdaterar den. Eller ska jag räkna med 1000 unika besökare istället? Eller ska jag vara riktigt självsäker och införa prenumerationsmöjlighet på inläggen och sätta tävlingsgränsen till X antal prenumeranter?

Kanske prenumerant-alternativet är bäst, för 1000 besökare kan ju också vara 1000 engångsföreteelser, så då sitter vi ensamma där igen, Miita och jag. Men prenumerationer vågar jag nog ännu inte erbjuda. Får se hur det blir...

Loppis, tidsfördriv och lite annat

Känner mig väldigt miljömedveten för tillfället. Är inne i en sån fas nu när jag vill vara så mini-miljöbelastande som möjligt. Och på tal om miljö, nu ska jag lära er (alla tre, typ..?) nånting.

Det finns inget sånt som är miljövänligt, så är det bara. Inga produkter som du köper kan vara bra för miljön på nåt sätt (okej, det skulle väl vara en sak som du köper enbart för att bättra på miljön, typ en sak som äter upp freoner el.likn. men om vi ser till vanliga konsumtions-pryttlar).
Det finns ju förstås saker som kan vara inte-fullt-lika-dåliga för miljön som andra grejor kanske är. Men direkt snälla/vänliga mot miljön är dom ju aldrig.

Vill man vara lite mer korrekt (som jag ju förstås måste vara nu, bör väl föregå med gott exempel), så ska man istället tala om saker med mindre miljöbelastning. Ordet "eko" är ju egentligen också lite uttjatat, dessutom kan det ju också vara en förkortning för "ekonomisk", som inte riktigt är samma sak (även om ekonomsik och ekologisk ofta går hand-i-hand).


Och för att spinna vidare på eko-grejen... Hittade denhär tidningen i affären för nån månad sen.
Den heter ECOqueen, här är den egna beskrivningen på tidningen:

"Går det att vara både trendig, glamourös och samtidigt bry sig om miljön? Ja! Nu är nya tidningen ECOqueen här, magasinet för ditt nya sköna gröna liv!"

Dvs. det ska väl i princip vara en "vanlig" tant-blaska, men lite "eko" helt enkelt. Ganska bra koncept egentligen. För jag tror att om man vill att dethär med miljötänkande ska funka, så måste det bli en del av vår vardagskultur och inte bara nåt man gör ibland, för att lätta på samvetet. Folk skulle behöva göra "eko-saker" utan att tänka på det, för att det är så man gör, om ni fattar hur jag menar?

Då är det ju en rätt bra idé att ge ut en vanlig tidning som skriver om kändisar, mode etc. men ur en lite mer grön synvinkel. Tyvärr kan jag inte annat säga än att jag tyckte tidningen var en total FLOPP! Förlåt ECOqueen, initiativet var bra, men resultatet var inte lika super.

Tidningen är dyr och alldeles för eko. Det blir liksom för mycket. Allting heter "eko"-nånting. Man får så mycket eko inmatat i sig att man nästan vill spy! Bara namnet är ju redan lite för mycket! Vill dom göra en bra tidning och nå ut till så många männsikor som möjligt med sitt budskap så skulle dom inte behöva göra den så smal i sitt koncept. Redan namnet på tidningen, ECOqueen, tror jag avskräcker många köpare. Typ "Vad är detdär för nån hippie-tidning!?"

Varför valde dom t.ex. inte nån lite "lugnare" namn, som t.ex. GreenQueen? Det är lite mer intetsägand = bredare = passar fler = du når bättre ut med ditt budskap.
Nä, initiativet var super, men inte tidningen. Hoppas den blir bättre.


Nåja, det var en rätt stor parentes. Men för att återgå till det jag började på med. Jag ska hitta på ett nytt ord. Eller kanske mer en förkortning. Istället för att tala om "miljövänligt" eller "eko" (som jag nu avskyr!), så ska jag börja prata om MMB. Det står för Mindre MiljöBelastande. Det låter helt enkelt lite mer korrekt, trevligare och fräschare än att gång på gång gnälla på om "miljövänlig"och "eko".

BTW, ser nu att mitt blogg-namn är rätt dumt då *he he*, men det får vara som det är. ETT eko är väl OK, bara man inte använder det överallt och tjatar ut det. Därför får jag börja variera med MMB istället ;)

***

Byter samtalsämne...

Det finns en sak som jag velat ha en längre tid. Tjaa.... egentligen vill jag väl ha den, men jag vet att det inte skulle funka hemma hos oss p.g.a. små tyranner... så jag tänkte köpa en till svärmor i julklapp, men jag hittade ingen som var bra nånstans! Inte ens när vi var till Dublin en helg i höstas så hittade jag nån fin. Men nu har jag kommit på hur jag kan göra en själv *he he*

Vad jag ska göra med den när den ev. blir klar så vet jag inte. Men jag tror jag ska försöka göra en bara för att det är kul. Lägger upp bild sen, IFALL jag ÖHT får det gjort. Ska dock börja med ett loppis-besök idag, tror jag. Mitt uppdrag: slakta en barbie!!!!!!!

Andra saker jag tänkt sysselsätta mig med är att delta i en disktrase-swap på sysidan (ett av mina favorit-tillhåll). I en swap så gör alla deltagare ett (eller flera) exemplar av en viss bestämd grej, t.ex. lapptekniks-block, tygkassar el. dyl. Sen samlas alla grejor ihop och man byter sinsemellan, dvs. man får en lite överaskningspresent på posten. Ungefär som "hemliga julklappen" på julfester, typ...
Disktrasan ska virkas eller stickas i bomullsgarn. Roligt att göra och bra när man kan tvätta dom och använda hur många gånger som helst, vilket är väldigt MMB ;) Så för att vara lite mer MMB tänkte jag göra mina i Eco Baby Bomull. Ett garn som är gjort av ekologiskt odlad bomull. Det är very MMB :D

För övrigt vill jag ha en ny bil, en liten en som har liten bilskatt och drar lite bensin. T.ex. en Toyota Aygo. Nån som vill ge en till mig???

torsdag 15 januari 2009

Inlägg nr 2

För att glädja cyberrymden i största allmänhet ska jag göra inlägg nr 2 redan nu.

Har inget skilt att tillägga egentligen, ville bara påpeka till alla mina gäster (hela 0 st kan jag tro!) att jag uppdaterat sidan lite, med div. smågrejs. Är inte helt säker på layouten ännu heller. Men jag håller på att bekanta mig med hela programmet, så det tar väl en tid...

Dagen har varit som den alltid brukar vara (ni vet...).

Två dagar kvar till helg.

Jippiiii!!

Om nån faktiskt råkar kika in här, så lämna gärna en kommentar och också hemside-/bloggadress ifall ni har ni har nån, så jag får börja leta mej fram själv här i bloggvärlden :)

Första inlägget

Hej hej till er allihopa som inte läser min blogg!!

Måste väl börja det första inlägget så, eftersom jag kan anta att jag inte har några läsare :)
Så istället är det väl bäst att jag börjar det såhär istället;

Hej hej till mig själv!


***


Hej på dig själv får jag väl svara då :)


För att återgå till dagordning *hmm*

Mitt första inlägg på min första blogg. Hade lovat mig själv att aldrig börja blogga eftersom det var så ybertrendigt (hur får man in u med prickar på???) så det blev uttjatat. Alla har blogg. Folk blir kända för att dom bloggar. Själva ordet blogg är FULT. Blogg är TÖNTIGT!

(Men okej, jag har en blogg nu, men jag är iallafall inte med på FACEBOOK *urk*)

Men... jag behöver väl inte ha en typ Linda Rosing-jag vill bli bekräftad jättemycket-tönt-blogg heller... (alltså, vem 17 bryr sig om hon gått å klippt håret t.ex. (fast å andra sidan, vem fan bryr sig ifall JAG klippt håret???))

Så... här är min blogg.

Den kommer att innehålla allt och ingenting (väldigt uttömmande beskrivning va?). Nja... om jag måste specificera mig själv lite mer så kanske den kommer att innehålla bilder på vårt renoveringsobjekt (huset), bilder på och klagomål om div. hushållstyranner (hund, katter), bilder på vår skäre (sommarstuga på "fin" svenska) samt bilder på saker jag sytt, stickat eller virkat. Förutom bilder så kanske det blir lite allmänna funderingar också, mycket EKO förståss... (nån som sett namnet kanse?). Är en eko-wannabe som gör mitt bästa.

Hursomhelst, vill inte lägga mig själv i ett fack såhär i början med att säga att det är en inredningsblogg, en handarbetsblogg eller bara en vanligt (trist?) vardagsblogg. Det blir vad det blir...
Känner jag mig själv rätt så blir det ingenting *he he*

Ja.... kanske man måste ta en allmän presentation då också, såhär i första inlägget? Öppna mina armar för cyberrymden och berätta vem jag är *ååååh* (pretto)

Men, eftersom jag genom min utbildning har lärt mig att vara rationell och hålla ordning och reda på saker, så är det väl bäst att jag tar den allmänna presentationen i lite mer ordnade former.


***

Fröken Ekos presentation:

Finlandssvensk av årgång 83 som bor med sambo i en gammal, röd stuga på landet. Stugan är inhandlad våren -08 och i stort renoveringsbehov. Hälften av arbetet återstår ännu. Eftersom jag är en utbildad miljötönt försöker vi renovera "miljörätt".

I familjen ingår, förutom mansgrisen, också två katter och en hund av modell "korv". Tidigare fanns också två små möss, men dom är ute på foder för tillfället. De ska få flytta hem när vi renoverat lite mer. Förutom ovan nämnda djur är jag också intresserad av hästar, ja... kanske djur i största allmänhet. Skulle gärna ha en liten häst och några höns på gården också.


I mina hobbyn ingår läsning (fantasy-tönt), glo på tv och film samt handarbete. Tycker mycket om att handarbet och brukar bli lite överproduktiv mellan varven med slutresultat att jag försöker kränga ut grejorna till intet onta anande medmänniskor på diverse tillställningar. Eftersom jag är en eko-tönt så försöker jag vara så miljömedveten som möjligt i mitt handarbete och använder mig gärna av återanvänt material.

Sommartid tillbringas mycket av tiden på skären där jag helst gör ingenting. BRukar bunkra upp i solstolen med Pepsi, chips och lösgodis samt en bra bok. Får ofta sällskap av en dåsig liten hund-korv.


Varför starta blogg?

Orsak nr 1.
Enkelt, läser ofta min systers blogg Rödluvans Vita Vardag och ser att hon allt som oftast deltar i massa roliga bloggtävlingar. I de flesta bloggtävlingar så måste man ha en egen blogg för att få delta. Jag vill ju också vinna fina saker!!!!
Därför startar jag blogg

Orsak nr 2.
Jag har tråkigt!

Orsak nr 3.
Ovannämnda handarbetsintresse... Här kan jag visa mina "fina" skapelser, så att alla kan beundra dom och säga snälla saker om dom. Sen när jag själv tröttnat på det/gjort för mycket stuff så kan jag försöka kränga det till ER! *muahaahaaa* (Där har jag dock inga stora förhoppningar)


Mål:

Att få typ... 1000 besökare under det närmaste halvåret. Om jag inte får det så slutar jag! (då är det ju liksom ingen vits isåfall...)


Klart slut för idag!

Lämna gärna en kommentar!