onsdag 28 januari 2009

Tråkig pulverdator? Eller pulver + tråkigt + dator.

Jag och HE-Man har tänkt ha en lite hälsosammare månad i februari. HE-Man ska väl ha vit månad också (februari var ett mycket medvetet val eftersom den har hela två-tre dagar mindre än övriga månader, han tycker om öl...). Vi tänkte också gemensamt köra pulver-diet i en vecka, för att kanske gå ner några kilo på var och därmed motivera oss själva till att äta lite mer hälsosamt efteråt.
Tror att det absolut är lättare att avstå från godis o.dyl när du en gång nått din "match-vikt", än när man är några kilo för tjock. "Äh, se hur magfläsket väller ut över byxlinningen. Stor skillnad om jag äter lite godis till då", ungefär. Men om man är lite slankare och inte har nåt som ser ut som en död råtta som ligger som en korv över bältet när man sitter, ja... då kanske man är mer motiverad eftersom man inte vill mista det man redan har, eller "inte har" borde jag väl säga...

Nå, till min stora fasa konstaterade jag idag att det faktiskt är nästa vecka som vi borde köra igång med pulvret.
Hur ska jag klara av att inta enbart flytande föda i en vecka? Blev väldigt glad när jag hittade ett "start-kit" från Nutrilett i vilket det fanns måltider med olika smak, för en fem dagars kur. Det bestod av shakes, "bars" och soppor, jag hade trott att det i princip var endast milkshakes i olika smaker som gällde. Dvs. inget salt, inget fast. Då hade jag nog fuskat efter två dagar tror jag. Men dethär kitet innehåller några soppor med grönsakssmak, som antagligen är lite salta. Så lite variation är det ju.

Men om vi klarar av att hålla dieten, och om den funkar, återstår ju att se.
Kanske man borde börja med att inhandla paketet först..?

Nån annan som vill diet-äta nästa vecka? Lite av en utmaning...
Tror att ju fler man är som hejar på varandra, destu bättre.

***

För övrigt så är jag sjuk
Har sandpapper i halsen och kunde inte sova ordentligt i natt. Var jättetrött på morgonen och är ännu riktigt slö. Vill bara soooova.
Har inte lust att göra nånting och orkar knappt skriva blogg. Inspirationen är lika med 0.
Nån som vill pigga upp mig lite?

Men... hittade några roliga tävlingar till, som jag deltog i. Räknade och kunde komma fram till att i helgen så är det dragning av cirkus 25 olika tävlingar som jag deltagit i. Hoppas jag vinner nåt. Lillasyster har redan vunnit namn-tuttar (nappar) till sin lilla bebis-dunnz... jag vill också vinna nåt (men helst inte tuttar, vad ska jag göra med dom?).

Oj, oj, oj, vilken städning jag får göra på bloggen på måndag. Den kommer ju nästan att bli tom efter att jag tagit bort alla ~25 tävlingslänkar... Då får jag börja söka nya :D

På tal om uppstädning av bloggen... finns det nån som kan hjälpa mig att fixa en till sidebar på bloggen? Skulle vilja ha två, en på var sida. Tror det skulle se snyggare ut så.

***

Idag ska jag sticka in via posten och hämta min nya dator!

Compaq, Presario CQ70-118


4 kommentarer:

Vårt liv i norr sa...

Hej!
Jo, jag har minima template. det verkar som om de flesta bakgrunderna är gjorda för den mallen. Jag såg att din mall heter Son of Moto, så för att få dessa bakgrunder så måste du nog byta till minima.
Hör av dig om hur det går!
kram helena

Plin sa...

Hej och tack för att du är med och tävlar kram
PLIN

Anne sa...

SVAR
Hej!
Kul att du ville vara med och tävla! :)
För varje dag du länkar till tävlingen så får du en extra ”lott” (glöm inte att kommentera efter varje länkning du gjort).

Ha det finast och lycka till!
Kramar Anne

Lilja's Corner sa...

Örf. Jag gick en vecka på pulverdiet en gång och det var det värsta jag varit med om :/ Såå tråkigt! Men det var då shakar. Jag köpte en Nutrilett startförpackning en gång också och det var mycket bättre. Inte för att jag lyckades hålla mej till den dieten. Men det är bra om du har gubben med, då har man ju stöd :)

Jag känner såå igen det där om att fläsket redan hänger, stor skillnad om man äter lite till då. Sad but true :P