måndag 26 januari 2009

Hur HE-Mans frisyr blir en miljökatastrof + muffins

HE-Man har tänkt spara sitt hår långt.
Behöver jag egentligen säga mer?

Ja... beror väl lite på. Som jag redan tidigare har funderat så kanske det bara är en-ett par återkommande läsare här, det vill säga en syster + en kompis. Till syster + kompis behöver jag nog inte säga nåt mer. Men... på sista tiden har jag ju fått rätt mycket kommentarer, så eftersom det kanske förekommer besök av något mer okända personer så är det kanske bäst att jag spinner vidare på ämnet...

HE-Man vill ha hårdrocksfrisyr. Han har en dröm om att ha en frisyr värdig mäktiga män såsom Axl Rose, James Hetfield etc. Märkväl att nu pratar vi om mäktiga män i sin bästa ålder, det vill säga för sisådär 15 år sen, när riktiga hårdrockare fortfarande hade långt hår.
Okej, HE-Man är väl mer inne för metal-musik än hårdrock, liksom jag själv, men även inom den genrén så ska man ha flygande hår som passar väl till headbanging i moshpiten.
Tack vare tidigare publicerade test (rulla ner till slutet av inlägget) så borde jag inte ha några tant-besökare kvar, därför ger jag inga vidare förklaringar på dom svåra ligist-uttrycken. Men jag länkar till wikipedia för de ev. lantliga-läsare jag har, som kanske inte riktigt hänger med i mina facktermer nu...
... Japp, nu har jag länkat!

HE-Mans pappa, som är en "cool kille" i 55-års åldern med hockeyfrilla, ölmage och biker-mustach, har ju tydligt satt exempel på hur en riktig man ska frisera lurvet. Dock tror jag inte att HE-Man kommer att odla hockeyfrilla (över min döda kropp!) och nån mustach lär det inte bli, om han då inte kör stilen "fjortis-fjun".

Hursomhelst... tror att HE-Man kunde passa rätt bra i långt hår. Det som jag dock INTE tror är att han kommer se vidare snygg ut i "Nick Carter-frisyr". Ni vet... den som alla hade i början på 90-talet.
Nä fy fan...

Hans hår börjar var en par centimeter långt. Eftersom HE-Mans hår är rätt lockigt så har det redan börjat fnurra iväg lite. Man ser inga lockar, men han har ett rätt mysko vågmönster på knoppen. Ser lite allmänt nyvaknat ut, på ett inte-super-sexigt-utan-väldigt-vanligt sätt.

Inom max 3 veckor kommer det att var länger än jag någonsin sett det förr. Jag fasar för den dagen. Han kommer inte att se klok ut. En massa lockigt lurv på huvudet. *ryser* Det värsta är att HE-Man tycker att brats-slick-frisyr är coolt. Inte på brats då, men på farliga män, som mördare, våldsamma pokerspelare och allmänna gangsters. Jag tycker bara det ser bratsigt och flottigt ut.

Den dagen HE-Man kör brats-slick kommer jag inte att visa mig utanför dörren tillsammans med honom. Inte förrän hans hår är så långt att han kan ha det i en hästsvans. I och med detta kan jag därför också hoppa över Nick Carter-fasen och diverse andra fasansväckande frisyrer.

Jag tycker att HE-Man inte borde få spara sitt hår långt. Det är en stor miljökatastrof, mätt i små mått (allt är ju relativt). Vanligtvis samåker vi till jobbet, men eftersom jag inte kan visa mig utanför dörren tillsammans med HE-Man under en period på ca 1½ år så kommer ju samåkningen inte att lyckas. Tänk hur mycket mer bensin vi kommer att konsumera! Hemskt!
Någon borde stoppa HE-Mans fåfänga försök till frimodiga frisyrer!

Kanske jag i sann ninja-stil ska ta mig en nattsmygare, välbeväpnad med nyputsad rakapparat och skarvsladd?

Nä, jag får hoppas att hans frisyr-funderingar inte är allvarliga och att han bara lämnar håret oklippt för att retas med mig. Annars behöver jag nog säkert inte vänta längre än max 3 månader innan han rakar sig flintig igen, för jag tror nämligen inte att han kommer att ha nåt vidare tålamod med hår som hänger i ögonen och ser lockigt och dumt ut (när han hade tuppkam övervägde han allvarligt att köpa en platt-tång för att få bukt på håret..!).
Det värsta är ju då förståss att jag (OCH miljön!) har fått lida helt i onödan i flera månader.

Nå, vi får se hur det går...

***

Jag var (alldeles för) snäll och bakade muffins till HE-Mans pilk-utflykter i fredagst. Såhär fiiiiint var det i köket då:
Sen lägger jag upp en till bild, speciellt och alldeles enkom till Syster nr 3. Visst är det fina muffins? Väldigt effektfullt upplagda på tjusigt fat! (Min lillasyster hade div. utläggningar över folks sätt att visa upp sina bakverk (och kokosbollar) på bloggarna...).

3 kommentarer:

Anki sa...

Hej
Ja han är fin det lilla livet, dvärgtax det ska jag ha nästa gång. ;)
Gå in och tävla hos min dotter, då skulle hon bli glad, du kan vinna hund kex från eukanuba där.
Kram Anki
www.flyarna.blo9gg.se

Vårt liv i norr sa...

Hej!
Jag hittade bakgrunden hos www.backgroundfairy.com
De har väldigt fina bakgrunder och enkel och bra beskrivning på hur man gör.
Lycka till!
kram helena

Johanna sa...

Hej Fröken Eko:) Vilken rolig blogg du har! Och visst blir det "fint" i köket när man bakar;) tur att resultatet blir bra(oftast) i alla fall. Sen vore det kul om någon kunde städa upp efter en!:P

Roligt att du vill vara med och tävla, jag önskar dig lycka till:)

/Johanna