torsdag 12 mars 2009

Vem vill vinna en mansgris?

Kan förstå att gårdagens inlägg väckte en del funderingar... Vad sysslar egentligen HE-Man med på bilden??

Först lite bakgrundsinformation:

Bilden är tagen på vår gård, förra sommaren. Vi har ju i princip totalrenoverat (tja... vi håller ännu på) hela huset och i.o.m. det så måste vi dra nya elkablar. De gamla kablarna var såna som hängde i luften, dvs. inte särskilt snyggt, bra eller modernt. Så då var det till att dra nya, fina jordkablar istället.

För att kunna dra jordkablar måste vi ju gräva upp ett dike åt dom, så vår gård såg ut som ett mindre slagfält med skyttegravar i dvärgstorlek under några sommarveckor.

Bilden är tagen i det skedet då kablarna redan låg på plats och diket skulle fyllas igen. För att skydda kablarna mot stenar o.dyl. så skulle man helst ha täckt dom med ett lager sand el. likn. Vi slog två flugor i en stor fet smäll och tömde isoleringssågspånet från vinden i diket.

Så på bilden står HE-Man alltså i diket och gräver sågspån.

Frågan är då varför?
Varför står han och gräver i sågspånet?

Det tänker jag inte säga! *he he*
Ni får gissa, helt enkelt. Men, den som gissar rätt blir belönad! Jag sätter alltså igång en liten, liten minitävling nu.


Det gäller alltså att gissa sig till varför HE-Man gräver sågspån så det yr om det. Men för att hjälpa er på traven lite så ger jag er tre alternativ att välja mellan.

1 Han har tappat en ölflaska i sågspånet och gräver febrilt för att få fram den innan all öl rinner ut.

X Han härmar grythunden Korven, som älskar att gräva under ackompanjemanget av sitt eget högljudda frustande och puffande.

2 Han leker idiot i största allmänhet


***

Rätt så knivigt, med andra ord.

Om det är flera som gissar rätt, så får HE-Man avgöra vem som vinner. Så det gäller alltså att smöra lite grann nu...

Dock kan man verkligen INTE få extra poäng genom att länka till tävlingen (tror nästan HE-Man ger minuspoäng för det, att ha sin skitiga bakända florerandes på vörldvajdvebb är kanske inte så smickranade). Men vi hoppas ju naturligtvis på högt deltagarantal för det!

Priset kommer inte att vara en mansgris, så där lurade jag er lite med min rubrik *he he* Istället vinner man en liten mini-överraskning. Exakt vad det blir har jag inte bestämt mig för ännu, men jag lovar att se till att HE-Man är med i beslutet om vinsten. Så än en gång vill jag poängtera vikten av smöreri.

För att återgå till det förväntat höga deltagarantalet så vill jag bara berätta att HE-Man har skvallrat!!! Jag fick höra igår om ett antal smygisar som smyger omkring här och inte hälsat!!! Så nu har ni er chans, delta i tävlingen och avslöja er själva.


Tävlingsreglerna i korthet:

  • För att delta behöver man bara lämna svaret (+ frivilligt smörande) i en kommentar till dethär inlägget.
  • Alla får delta, man behöver varken ha blogg, e-mail eller nånting! Helst ska man dock vara nåbar på ett eller annat sätt. Så se till att lämna nåt slags kontaktuppgifter i kommentaren (blogg, e-mail, hemadress, telefonnummer, din mammas telefonnummer etc.).
  • Vill man få extra stor chans att vinna så ska man såklart inte berätta om tävlingen för NÅGON! Ju mera deltagare, destu större konkurrans. Rätt så logiskt va? Men om jag inte får ihop minst 5 deltagare så skiter jag i tävlingen och behåller vinsten för mig själv!
  • Den lilla, lilla minitävlingen kommer att hålla på till och med söndag (15.3). Så innan sista söndagsölen så får HE-Man utse en vinnare.

Lycka till!!!

9 kommentarer:

Marias Stil sa...

Hahahaha! Han härmar säkert Korven :) Jag tycker han ser ut som en riktig hantverkare i sina blå byxor, väääldigt snyggt!

Ang din fråga på min blogg:
Jag fick in under HTML-koden för bloggen (här ska man helst göra backup men det fattar jag inte hur man gör så jag bara kopierade koden ifall nått skulle hända). Klickade i "Utöka gränssnittskomponentmallar" och tog sedan "Återgå till mallstandardinställning för gränssnittskomponent".

OBS!! Ta backup eller nåt för det KAN ju bli fel och den som sa till mig hur jag skulle göra (engelskt forum) poängterade detta med!!

Lycka till!!

Hanna sa...

Haha! det va en annorlunda tävling :D Tror såklart att han har tappat ölen ;)

Tack för din kommentar hos mig!
Kul o höra vad han säger, mannen din.. om o bygga grillplatsen :P

Finfin blogg!
Ha d gott!
Kram Hanna

Vita ljuva tankar sa...

Hihihi...detta var en av de roligaste tävlingarna jag sett, men svår!;) Tror att han härmar hunden...eller...

Kram Linda

Lilla huset på prärien sa...

*skrattar* Med tanke på vad mycket spån det skulle kommit i den ölen om han hade tappat den så är den nog inte värd att räddas så den tror jag inte på.

Hunden ser jag ju då inte skymten av riktigt på bilden och med tanke på överskriften så tror jag nog att han leker idiot i största allmänhet. :) Det hade nämligen min karl gjort...

Han är himla söt... hunden :)

Kram Jenny

Anonym sa...

Mitt svar är X, han leker grythund och har tänkt gräva ett eget gryt, eftersom han inte skulle ha rum i såna små gryt som korvhunden kan far in i.. Himla bra på å gräv verkar an ju va, sprättar på bra! :)

//Miita

Lottaspace sa...

Rolig tävling!

Nu måste jag göra alla besvikna - det blir tävling för jag är den 5:e deltagaren.

Jag antar att det är ölen..för så hade det säkert varit för min man..


Lotta

evamar sa...

Alltså om 1) är rätt så måste ju också 2) vara rätt... Att gräva efter en öppnad öl så sågspånet yr är ju idiotiskt i störta allmänhet...

Och om x) är rätt så måste ju också 2) vara rätt. Att en fullvuxen man härmar en korvhund i fullt dagsljus måste också anses vara idiotiskt i största allmänhet.

Så då borde ju 2) vara rätt svar? Men vad räknas då till idioti i största allmänhet? Antagligen allt som dumma små män gör? Och i så fall måste 2) alltid vara rätt oavsett vad He-Man gör på bild (oavsett motiv) och även utanför bild?

Men han ser verkligen stilig ut där han gräver. Färgen på byxorna gör ju att han liksom lyser mot den diskreta bakgrunden. Bra valt, He-Man!

segsliten sa...

Jag hade tänkt skriva att han tappat mobilen, som han behövde för att ringa sin älskade Fröken Eko med. Under det samtalet hade han tänkt tala om hur högt han älskade dig, men tyvärr, hans kärlek till dig är inte lika stor som det oerhörda hat han känner inför denna ytterst tråkiga uppgift. För att inte tala om sågspånet han fått i kalsongerna! Och därför ville han bara meddela att han efter mörkrets inbrott tänkt köra över gränsen och gömma sig på okänd ort i Sverige. Allt detta bara för att slippa avsluta detta evighetsprojekt som han, tillsammans med dig, gett sig in på. Ett projekt som han nu, med sågspån mellan skinkorna, förstått, är långt bortom hans kapacitetsnivå.

Men eftersom detta svar inte fanns med bland dina tre alternativ, och jag av erfarenhet vet att många män inte lyfter ett finger utan en kall öl, så får mitt svar bli nummer 1. Att han tappat ölen, och att han nu letar febrilt efter sin borttappade frände.
Kram ☺

Jojo sa...

haha, vilka svar..

He-Man, nu får du nog ta o rätta till ditt "rep" lite om du blir klassad som idiot i största allmänhet =)

Jag röstar på att nästa bild på dig föreställer gräsklippning a la landet, iförd dina drömbyxor, läderchaps, hahaa...

ojoj..

tipar dock på svar 2, ölen skulle inte vara värd o rädda o härmar du hunden så är ju svaret direkt 2 ändå, så länge hunden inte befinner sig inom en meters avstånd.

J