fredag 20 mars 2009

Ur askan i elden, pest eller kolera och andra trevliga synonyma idiomer

Hmmm... varning för otrevlig läsning, känsliga läsare bör avlägsna sig från dataskärmen.

Imorse när jag vaknade hade jag sååå sjukt i munnen. *aj aj aj*

För någon månad sen fick jag, i samband med en förkylning, en blåsa i munnen. Blåsan gjorde så att jag svällde upp på insidan av kinden, svullnaden i samband med mina sjukdomssköra slemhinnor resulterade i att den nyss framkomna visdomstanden gav mig ett väldigt trevligt skavsår på ett mycket svåråtkomligt ställe i käften.

Sårskapet blev inflammerat och jag kunde inte öppna munnen mer än max 2 cm. Inte roligt kan jag säga. Som tur var så var jag redan sjukskriven från arbetet p.g.a. förkylningen, så jag slapp sjuksriva mig för "oförmåga-att-öppna-munnen-och-därtillföljande-svårigheter-att-tala-och-äta-utan-att-spilla-allt-på-sig-själv" (vilket, rätt så uppenbarligen, hade varit rätt svårt även på det mer praktiska planet). Hursomhelst så var det pest och pina. Jag köpte en illasmakande gel på apoteket som jag fick stå massera in, med en bomullstops, på det fula skavsåret och ändå tog det ungefär en vecka innan jag kunde gapa och äta normalt.

Nå... jag trodde ju först att jag nu blivit drabbad av samma förbannelse, men denhär gången på andra sidan munnen. För det tog sjukt ungefär på samma ställe.

Efter lite orala undersökningar kunde jag konstatera att jag, tur i oturen, inte hade ett skavsår i alla fall. Det var "bara" en jättestor och megaäcklig blåsa. Men i och med tidigare upplevda sjukdomstillstånd så hade jag inhandlat lite medicinska preparat vid namnet Aftab. Ett litet slemplåster som man ska sätta på munblåsor så att dom försvinner.

Problemet då?

Jo... i bipackssedeln står det att en vanlig bieffekt är munsvamp
*blä*
Det är väl jättetrevligt, att slippa sin munblåsa, men få svamp istället... *urk*

Det som ju var bra är att blåsan inte är sjuk längre, så förhoppningsvis så kan jag sluta med Aftab-kuren innan jag (eventuellt) hinner få munsvamp (men ärligt, munsvamp... hur äckligt låter inte det???). Å så får jag se till att äta mycket lingon och sånt ikväll, eller dricka havtornssaft eller nåt. De läskiga munsvamparna tycker väl inte om sura miljöer (men då borde ju en surpuppa som jag iofs vara naturligt immun).

***

Trevligt med nya besökare, BTW...
Keep coming folks!

4 kommentarer:

Lustjägarna sa...

Hej. Ville bara svara på din fråga. Ja, du är nu med i tävlingen på vår Lustjägarblogg.
Mvh
Lis
Lustjägarna

Tesstamente sa...

Jag förstår ditt dilemma.. bättre en svamp i munnnen än tio i skogen.. eller inte:-)

Hoppas du slipper det!

Lottaspace sa...

Låter inte så trevligt det där.. Jag har själv haft munsvamp en gång och då kändes det som om någon skar med kniv i munnen varje gång man försökte öppna den.. så ät surt nu i massor så att svampen packar sitt pick och pack och drar i väg!

Ha en skön helg!

kram,Lotta

Sjabbig men chic sa...

Det där lät ju inte alls roligt. Jag hoppas verkligen att det läker snabbt. Du verkar ha riktigt vassa visdomständer kan ingen slipa ner dem på dig?

Kram lisa