fredag 6 mars 2009

Spika-såga

Jag och HE-Man har spika-sågat rätt så mycket de senaste dagarna.

På måndag kommer en gubbe från byggfirman och ska isolera vinden. Eller rättare sagt halva vinden, dvs. vårt sovrum och min blivande f.d.-sovskrubb-walk-in-closet-wannabe. Så det betyder att allt måste vara klart tills det.

Vi har bärt och lyft plankor, sågat och spikat. Mina spikmuskler börjar vara rätt ömma. Tur att jag var smart och kom på att man kan byta och spika med vänsterhanden emellanåt. Inte för att spikträffningsstatistiken är så värst hög när jag vänsterspikar, men det gick förvånansvärt bra ändå. Så slipper jag på mjölksyra i högerarmen med spaghettimuskler som följd.

Det är jobbigt när vi har fixat taket också, det är sååå mycket tyngre att spika uppåt. Men kanske jag blir stark nu, av all träning. Tanken på att sätta mig i samma mening som ordet "stark" har alltid känts lite främmande. Men efter snart 1 års spika-sågande och diverse skitjobb så kanske det inte är helt omöjligt att ordkombinationen kan förekomma inom en relativt snar framtid.

Ibland när jag borstar tänderna å sånt på mornarna så står jag framför badrums-spegeln och försöker flexa med mina små bebis-muskler. Jag tycker faktiskt att man kan skönja en viss muskelmassa på överarmarna nuförtiden, när ljuset faller på i en bra vinkel.

Jag spänner bicepsen och ropar på HE-Man:

- HE-Man, kom hit, kom hit fort! Skynda!

- Vad vill du? frågar han när han sakteligen masat sig fram till badrummet. Intressenivån brukar ligga runt "reklampausen på tv är mer lockande".

- Titta på mina muskler, jag har fått muskler! Glad och uppspelt som en sjuåring som gjort sin första hemläxa flexar jag stolt med bicepsen.

HE-Man frustar till i en fnissblandad grymtning, flexar SINA stenhårda biceps, ler nöjt och går ut ur badrummet.
Kvar står jag, lite mindre nöjd med mina egna framgångar inom bodybuilding, men inte helt missnöjd eftersom min muskelmassa faktiskt inte är =0 längre och för att HE-Mans biceps ser ut som Kalle-Anka muskler.

Den som fnissar sist, fnissar mest, gammalt djungelordspråk.

4 kommentarer:

Marias Stil sa...

Hahaha! Kan du inte visa hur det ser ut på er vind? Känner igen mig massor!

kram

Vero sa...

Du har en sak från mig på min sida!

segsliten sa...

GRATTIS till musklerna! Jag har fixat mina magmuskler genom att skratta som besatt när jag läser din och andra roliga bloggar!
Kram ☺

evamar sa...

Jag har länkat till två hundtävlingar i min tävlingsblogg. Eftersom jag läser din blogg ganska regelbundet och skrattar gott åt Korvhunden så vill jag bjuda igen lite grann. :)