onsdag 11 mars 2009

Lite bilder och sånt

Ja... om det är nån som inte förstod sig på gårdagens underbart vackra bildsymbolik så kan jag ju meddela att jag har surpuppats klart och är glad igen. Känner mig ännu lite småsur varenda morgon jag måste gå till jobbet, men det kommer man väl aldrig ifrån.

Hursomhelst så fick jag nåt gjort igår. Först tejpade jag och HE-Man för alla hålen i väggen, ingen ost här längre! Sen dammsugade vi och städade bort allt isoleringsdamm och det var rätt mycket det, kan jag säga. Vi isolerade ju med s.k. "ekoull", dvs. isoleringsmaterial gjort av gamla sönderrivna tidningar. Så det var ganska dammigt och fluffigt.

Efter det så hann jag skruva upp hela en gipsskiva, men jag har ju fått börja nu i alla fall :) Sen måste vi ju gå titta på Bygglov (ni förstår varför arbetstakten inte alltid är på topp??). Men vi steg faktiskt upp ur soffan efter det. HE-Man skruvade upp några hyllor i badrummet. Jag betsade en annan hylla som vi skruvat upp tidigare.

Det är ju så att jag har en viss, liten benägenhet att vara liiite, liiite lat ibland. De hyllor som blivit uppsatta vid badkaret var inte riktigt rätt färg, men eftersom jag var för otålig när de skulle upp så orkade jag inte betsa dom före. De skulle upp på väggen direkt. Tog ju inte länge innan vi kunde konstatera att de nog inte var riktigt rätt färg.
Så åter till latheten... igår bestämde jag mig för att det fick vara dags att göra nåt åt hyllorna, nu när vi fått upp de andra, finare hyllorna. Men lat som jag är så orkade jag inte be HE-Man skruva ner dom för att behöva skruva upp dom pånytt imorgon. Så jag målade hyllan direkt på väggen...

Men jag tror faktiskt att det gick rätt bra. Förvånansvärt nog. Inget spill på väggen eller badkaret, duschen slapp blir brun och resultatet blev godkänt. När jag kommer hem idag så ska jag knapra bort maskeringstejpen och se hur det blev. Betsade bara ena hyllan igår, så it's one more to go.

För att ytterligare förgylla er vardag lite, så kan jag visa lite bilder på resultatet från gårdagens vedermödor. Men ta i beaktande att även om kameran är bra, så är fotografen en amatör (åtminstone säger HE-Man att jag är värdelös, samtidigt som han ger målande exempel av hur superbt duktig han är och berättar att om man inte har rätta "känslan" så kan man aldrig bli bra, det gäller att kunna "se vinklarna", och annat bjaffs).

Ett alldeles underbart bildkollage av de nya badrumshyllorna. Ja, katterna sover i en säng på badrumsbänken (om den inte ligger där så leker Korven "förbjudna lekar" med den...). Lägg också märke till mina fina groda som jag vann hos Nostalgia och Kuriosa och de fina gummikorgarna jag vann hos Design och Inredningbloggen. Hyllorna är ju lite toma ännu, men... klockan var rätt mycket och jag orkade inte stå gräva fram fler matchande handdukar ur flyttlådorna.


Lite mera bildz. Försökte fota min nya Ikea-lampa LYKTA (på det nya Ikea-bordet LACK, bäst att passa på när man en gång är där...) + diverse ljuspryttlar. Men eftersom jag ville visa hur rött och fint det lyser om lampan kunde jag ju inte använda nån blixt, med den smått bristande bildkvalitén som resultat. Men ni får lova att vara nöjda ändå. De små lotus-ljuskopparna kommer från Hemtex och ljusstaken i form av en kvist är från PartyLite.


Till sist vill jag visa några bilder på mina superfina ekorre-ljusstakar jag hittade på loppis. Kitsch så det bara lyser om det! Bokstavligt talat, eftersom de faktiskt är små ljus gjutna rätt ner i ryggen på de stackars små korrarna. Har ju tidigare talat mig varm onödiga prylar som fula, små ljus i form av söta kattungar o.div. andra "gulligheter". Men eftersom ekorrarnas huvud inte smälter bort då jag tänder ljusen + att jag kan ju gjuta nya ljus i dom, så fick de komma med hem i alla fall.
(Men vad håller de riktigt på med, de små fula ekorrarna? Bilden längst ner till vänster...)


Nå, nu ska jag gå äta lunch. Gonatt!

5 kommentarer:

segsliten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
segsliten sa...

Det går framåt ser jag! :)
Kram ☺

Daniel sa...

Amatörfotograf!? Nä pyttsan, ljuvligt fint!

Timneli sa...

Hej hej! Ja, bättre lycka nästa gång, jag kommer att fixa en till tävling snart igen.

Vilken mysig och härlig blogg med snygga kollage...
Å visst kan man vara en surpuppa ibland... ganska klönt att sura, för när det har gått över vet man att hur det är att vara glad :))

//Anneli & Timmy

nostalgia & kuriosa - shabby chic sa...

Hej. Så fint det blev med grodprinsen på hyllan. jättefina bilder också.
Mvh Harriet