måndag 9 mars 2009

Hektiskt Helg

Denhär helgen har jag verkligen inte legat på latsidan!

Men jag har suttit på baksidan *HA Ha ha haaaaa*
Gud vad rolig jag är... ;)

Nä, men allvarligt så har jag suttit ganska mycket, snart får jag skavsår på rumpan. "Rövaskav" som det så vackert heter på Österbottniska (åtminstone brukar vi säga så).
Orsaken till mitt rövaskav är att jag suttit i bilen i ca 13 timmar i lördagst. Och varför vill man plåga sig på det sättet då, kan man ju fråga?

Svaret är enkelt: Ikea.

Ja... jag och HE-Man tog en lite pilgrimsutflykt till detta medelklassens Mekka. Om någon missat det (ganska svårt med tanke på nedanstående inlägg) så håller vi ju på att renovera huset och tyckte nu att vi behövde lite bra och billiga prylar. Så vi kopplade på släpvagnen och körde femtielva timmar för att komma till TorneåHaparanda. Eftersom svenska kronan är så billig nu så kom vi på att det löns att köra några hundra km extra för att få handla för kronor istället för euro. Dessutom så var många saker billigare i Sverige ändå, även utan billiga kronor.

Till sovrummet handlade vi golv, en fåtölj, en matta och garderobsinredning. Sen blev det också ett litet sidobord, en lampa och en stor väggspegel till vardagsrummet. Köpte också några hyllor att hänga upp i badrummet. Sen var det ju diverse smått och gott som bara "råkade" ramla ner i kundvagnen påväg genom affären.

Kändes rätt chockartat när vi kom till kassan och kassörskan meddelade oss att vi handlat för en nätt summa kring 7700 kronor!
Det var nästan så man svimmade! Är verkligen inte van vid att man går och handlar för flera tusen bara sådär! Här är det ju frågan om hundralappar vilket redan det känns tillräckligt dyrt. Men... det var ju kronor... Egentligen blev väl inte hela kalaset mer än 600 €, så med tanke på hur mycket stuff vi släpade hem så var det ju faktiskt rätt billigt.
Om jag utgår från att kursen inte ändrats särskilt mycket sedan jag kontrollräknade lite på fredagen, så tror jag att man i runda svängar kan säga att vi tjänade runt 200 € på att åka till Haparanda istället för nån av de finska Ikea-affärerna i södra Finland. Det betyder att vi tjänade in till bensinen + lämnade med lite extra. Inte så dåligt det!
Dessutom passade vi ju på att tanka full tank i Sverige innan vi åkte hem. Billig bensin ni har!

Så nu har vi alltså varit till Sverige och snyltat lite. Tack för det Sverige! Vi kommer säkert tillbaka på fler snyltresor!

Men Ikeas köttbullar smakar blä, tänker aldrig mer äta Ikea-bullar. (dessutom fick jag inget grönt pynt på mina bullar, var var det gröna pyntet???)
Fast chokladkakan var billig och rätt god!

***

HE-Man har tjänsteledigt idag, så alldeles just nu är han hemma och isolerar vinden tillsammans med en bygg-nisse. Så när jag kommer hem får jag börja skruva gipsskivor på väggarna *jippiiiii*

Så ca en halvtimme efter att jag kommit hem borde vinden vara klar, ifall jag följer det tidsschema som Lussan planerat in åt oss det kommer jag säkert att klara galant! Hmm.... *host host*

Hursomhelst så har jag en dag av frenetiskt skruvande framför mig. Först får jag väl skruva Ikea-möblemang och sen får jag skruva skivor. Men eftersom Simon och Thomas börjar klockan nie (finsk tid) så måste jag skynda mig så jag blir klar tills dess.
Om jag gör ett bra jobb, och blir tillräckligt inspirerad av mina favorit... tja... får man säga det jag tänkte säga? Det var ju inte illa menat, men kanske inte. Jag skiter i det då...
Alltså... förutsatt att jag blir klar i tid, inte har sönder nånting under arbetets gång och att Simon och Thomas (+ Percy och Pooter) inspirerar mig tillräckligt mycket, så kanske jag till och med tar några tjusiga bilder!
Rättelse: försöker ta några tjusiga bilder
Nu blev dethär för råddigt.

Kontentan av det hela: om ni har tur får ni se bilder imorgon!

Klart slut!

1 kommentar:

segsliten sa...

Låter som en givande helg! Hoppas att du hinner med allt du förutsatt dig, det vore väl för nesligt annars. På så sätt kan du ju visa He-man vem det är som bär byxor i det här sammanhanget...först iväg och jobba, och sedan renovera. Vilken kvinna!
Kram ☺