tisdag 19 januari 2010

Roligt = Dåligt

Varför är allting som är roligt också dåligt?

Jag vet ju inte hur det är för er, men det mesta som jag tycker att är kul är ju också dåligt. Varför är det så? Är det jag som inte har allting på rätt plats mellan öronen och därför tenderar att tycka att bara dåliga saker är kul, eller är världen ett hemskt ställe att leva på?

Varför dessa dystra funderingar, kan man ju fråga sig. Jo, jag och HE-Man har påbörjat våran årliga bantingskur. Årlig och årlig... vi har ju bara gjort det en gång tidigare. Men tanken förra året var att vi skulle göra det typ en gång i året. Hellre bantar jag 3-6 kg en gång i året än 15 kg vart tredje år. Varken jag eller HE-man är ju tjocka, det kan jag ju inte påstå, men nog har vi ett litet, otrevligt överflöd av det ack så hälsofarliga bukfettet. Tyvärr. Så eftersom vi vet att vi tenderar att lägga på oss lite, främst kanske p.g.a. dåliga matanor som godis 6 gånger i veckan och gräddsås varje dag, så är det väl bäst att man försöker göra nåt åt det nu som då. Annars kommer man ju bara att sitta där på soffan, chipsskålen i ena handen, godispåsen i knät, limsaglaset i andra handen och fjärrkontrollen i käften (eftersom alla händer var upptagna).

Så. Då bantar man. Ja, jag vet att det bästa hade varit att sluta äta godis och gräddsås varje dag och börja motionera istället för att glo på tv. Men det är ju SVÅRT ju! Och. Dessutom. Ja... jag tror att det verkligen hade varit det bästa alternativet, istället för att proppa i sig under 11 månader av 12 och banta den sista. Men man måste ju börja nånstans. Så, om vi nu bantar, så är det lättare att börja äta häslosamt efter bantningskuren (för då känns ju all som lyx, t.o.m. en matsked dressing på salladen). Därför äter vi som gödsvin i kanske 9 månader, bantar i en och så äter vi relativt häslosamt i två manåder. Det är väl ändå bättre än att frossa året om, va? Och så får man ju känna sig nice åtminstone en fjärdedel av året.... med lite tur.

Nå för att spinna vidare på att allt kul är tråkigt. Titta här bara:
  • godis = dåligt för tänderna och bra för bukfettet
  • alkohol och festkvällar = dåligt för levern, det sociala anseendet och plånkan
  • internet och tv-gloande = dåligt för ryggen (krokig rygg av dålig sittställning), man får fyrkantiga ögon och noll motion
  • att ha en städerska = man får mindre motion för att man inte städar själv (ämnet kom upp då jag konstaterade att man kunde spara sina godispengar och lägga dom på en städerska istället, men se det var inte bra det heller)
  • god mat = ofta samma som fet och ohälsosam mat då jag är allergisk för sund, vegetarisk kost (jag får sjuk mage. av hunger. och otillfredsstälda smaklökar som ett symptom av brist på fett och KÖTT)
  • shopping = dåligt för min ekonomi och inte bra att konsumera en massa (man måste ju tänka på miljön juh!)

Ja, ni ser. Det var nu allt kul jag kunde komma på just nu. Men jag utmanar er! Skriv nåt kul i kommentarsfältet och jag slår vad om att jag kan ge er ett svar på varför just det är dåligt för er!
(Tja... att shoppa på loppis kanske kunde vara okej då. Men man kan ju för 17 inte shoppa på loppis varje dag va? Just det! Det är dåligt att shoppa på loppis för man kommer att drukna i andras gamla prylar. Ha! Allt kul är dåligt!)
((Eller kanske allt kul int är dåligt, om man gör det med måtta. Men vem fan gör nåt med måtta? Det är ju inte speciellt roligt...))

4 kommentarer:

Jojo sa...

Ack kära systra mi..
Du har så fel så..
1. Festkvällar är inte dåligt för det sociala anseendet, tvärtom ju! Man ska väl framstå som hipp och skoj, inte tråkig hemmasittar vuxen, fy!
2. Har du nån aning om hur mycket man måste städa innan städerskan kommer? Jisses, fråga mina ungar.. "Städa nu för h-e, städerskan kommer imoron!" Så man tar i för hela slanten, då man hysteriskt plockat upp ALLT kommer nån o gör det sista åt en, som torkar golv och dammsuger = perfekt!
Dvs städerska = dunder motion + inga pengar kvar till godis + motion i form av en rask timmes lång promenad då städerskan domderar hemmet!!!

Nya roliga saker:
renovering light
ommöblering
inrednings saks swap
julklappar
födelsedagspresenter
lön
pengar
gott och rent samvete
en finne på nån annans näsa
ny kamera

Vill du jag ska fortsätta? :)

Hej svejs / J

Maria sa...

Loppis ja, det är kul! Men ofta otillfredsställande för man hittar sällan den där Berså-servisen för 100 kr.
Läsa är rätt kul tycker jag.. fan vad trist jag låter!!

Baka?? Typ nyttiga frukostbullar??

Kram

Sjabbig men chic sa...

Nej men det där är inte helt sant. Shopping är ju jättebra du måste ju se till att bidra till den ekonomiska tillväxten. Att människor får jobb och att vi kommer in i en alldeles utomordentlig högkonjunktur. Det beror bara på hur fröken väljer att se på det.

Kram Lisa

N I L M A sa...

Tips om tävling: http://nilma.myshowroom.se/2010/01/20/tavla-om-smycken-eller-naglar-fran-victorian-dreams/