onsdag 6 januari 2010

Kallt, kallt, kallt

Härligt med en ledig dag igen, lite mjukstart på jobbstarten helt enkelt.
Eftersom jag bara slöat bort hela jullovet så hade jag tänkt göra nåt "nyttigt" idag. Dvs. nånting annat än att bara ligga i soffan och glo på tv alt. läsa. T.ex. gå ut med hunden eller handarbeta. Alternativ nummer 1 hade varit att gå upp på vinden och försöka göra nåt åt de sista, ofärdiga rummen där. Men i.o.m. att isoleringen ännu inte är på plats så känns det inte alltför motiverat att gå upp och jobba då mätaren visar att det är 17,5 grader kallt ute.

En långpromenad med vovven känns så inte riktigt heller som ett klockrent alternativ. Handarbete då? Tja... kanske... om jag hade alla min handarbetsgrejor framplockade och bara kunde börja på. Men det har jag ju inte. Så då blir det väl att slöa i soffan då.

Nä, usch. Fast det är kallt så borde jag nog röra på mig lite. Man (läs jag och HE-Man) har nog fläskat till sig så över julhelgen att lite motion är av allra största vikt, bokstavligt talat.
Nå, gäller bara att hitta ett par utebyxor då. HE-Man åkte just iväg med husets enda par på sig. Nog har vi väl andra, men exakt VAR är en ännu obesvarad fråga. Utekläder, och speciellt vinterkläder, är ett ännu något ouppackat kapitel i det här huset. Det ligger nog en hög med jackor, kappor och halsdukar inknycklade i utrymmet längs in, i skrubben under trappen. Ni vet, typ under trappsteg nr. 1 och 2. Och dit orkar jag bara inte bege mig. Vem vet vilka monster och oupptäckta världar jag kan hitta där?
En sak är i alla fall säker, att det har varit möss i den skrubben. Så nä tack, jag känner mig inte riktigt på humör att dyka ner dit. Måste hitta på nåt annat. Kanske jag bara går upp och rumsterar i klädrummet istället, kanske jag hittar en tre-fyra par av HE-Mans mjukisbyxor som jag kan dra på utanpå jeansen. Låter ju inte alltför smidigt, men kanske nog varmt. Och det är ju huvudsaken. För det var väl hunden som skulle motioneras, och inte jag. Eller?

1 kommentar:

Hanna sa...

Hej!
Tack för tipset om tulpanlökarna, ska prova genast, hoppas jag :) Känner igen mig i det du skriver... om 'slöhet' :D Orkar jag plocka fram blomjorden o krukor medmera, haha!

Ja burr vad kallt det är! Vi har bara -26.6 nu... har varit nere på -28. Köpte mig ett par riktiga handskar igår, första paret sen jag var liten tror jag!?

Ha d gott i helgen!
Kram Hanna