torsdag 21 januari 2010

Just det jo

Ja, jag lovade ju i förra inlägget att jag skulle motbevisa alla rolighets-påståenden jag fick. Så det är väl upp till bevis nu då.

Jojo sa följande:
1. Festkvällar är inte dåligt för det sociala anseendet, tvärtom ju! Man ska väl framstå som hipp och skoj, inte tråkig hemmasittar vuxen, fy!
Jo, men om ens kunder från arbetet ser en i dyngfyllan på krogen så är det kanske inte så himla bra för det sociala anseendet. Och alla vet ju att en festkväll inte är komplett förrän du är stupfull (och således också gör bort dig själv = mycket dåligt), för det finns ju inget tråkigare än en nykter kväll på krogen, där alla andra är fulla. Usch.
Vilket ger oss slutsatsen att roliga festkvällar är dåliga och bra festkvällar är tråkiga.
2. Har du nån aning om hur mycket man måste städa innan städerskan kommer? Jisses, fråga mina ungar.. "Städa nu för h-e, städerskan kommer imoron!" Så man tar i för hela slanten, då man hysteriskt plockat upp ALLT kommer nån o gör det sista åt en, som torkar golv och dammsuger = perfekt!
Dvs städerska = dunder motion + inga pengar kvar till godis + motion i form av en rask timmes lång promenad då städerskan domderar hemmet!!!
Ja, men om man måste säda innan städerskan kommer så förtar det ju hela nöjet med att slöa på soffan samtidigt som man beskådar någon annan som arbetar i sitt anletes svett. Vilket leder till att städerska är dåligt, för du får ingen motion. Om det då är bra med städerska för att man motionerar då man städar före proffset kommer, så är det ju inte samma grej längre! Vilket leder till att det inte är roligt!

Andra förslag hon hade:
renovering light - du har säkert köpt en massa saker inför light-renoveringen = miljöbelastning och hål i plånkan, roligt men dåligt
ommöblering - du blir svettig och trött och osams med din stackars pojkvän/sambo/man som måste bära alla soffor, dåligt och inte ens kul (om man börjar bråka)
inrednings saks swap - du konstaterar att alla dina egna grejor är så fula att ingen vill swappa med dig, så du blir ledsen = inte roligt och därför dåligt
julklappar - konsumtion = samma som i inredning light
födelsedagspresenter - samma som ovan. Ev bra om du är mottagaren, men oftast är ju presenterna välmenande men dåliga, så det kan inte heller räknas som roligt, eller hur?
lön - du måste ju JOBBA för att få den, need I say more?
pengar - samma som ovan, plus att folk blir giriga och allt som följer med det
gott och rent samvete - du kan bara ha ett gott och rent samvete om du lever ett präktigt, propert och syndfritt liv = boooring = inte kul
en finne på nån annans näsa - skadeglädje är ju kul = roligt, men du måste ju själv se på snusket = dåligt
ny kamera - roligt, men glädjen förtas snabbt när vi konstaterar att vi betalat massor för enmassa funktioner som vi aldrig kommer att behärska = dåligt

Där ser ni! Endera är sakerna egentligen inte roliga alls, i grund och botten, eller så finns det någon dålig baksida med dom. Nu blev dethär inlägget redan så långt, att jag får lov att ta resten av argumenten imorgon.

Och bara så ni vet, jag är väl egentligen inte sååå himla deprimerande av mig. Men vad gör man inte för att bevisa sin poäng?
(kan man ens säga så, eller blir det ett svengelskt uttryck, to prove ones point, ni vet)

2 kommentarer:

Diana sa...

Jättefin blogg du har! =)

Tant Ulrika sa...

Tassar förbi o tipsar om två st tävlingar hos mig som jag tror passar dig..

http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_19.html

http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

..med chans att vinna presentkort från två underbara inredningsbutiker :)