söndag 10 januari 2010

Söndag

Idag har jag gått på födelsedagskalas, köpt en konstig grej på loppis, börjat sy en sommarklänning till min systerdotter och misskött min hund.

Dagens födelsedagsbarn var äldre systerns pojke som fyllde 8 idag. Han fick massvis med lego och jag blev lite avundsjuk. Men snäll som han är så lät han mig hjälpa honom med att bygga ihop den första legosatsen. Det var ju rätt kul och på hemvägen så funderade jag och HE-Man att produktutvecklare på lego nog måste vara en av världens roligaste jobb. Säkert sker det mesta jobbet på datorn i nåt CAD-program eller nåt, men nog måste väl en produktutvecklare på lego ha tillgång till en massa lego va? Hur ska de annars veta vilka delar som passar ihop?
Om jag jobbade på en tidning så hade jag definitivt gjort ett reportage om en sån persons jobb. Om nån känner någon passlig produktutvecklare på lego, som skulle vilja bli intervjuad av mig så är det bara att pipa till här!

Innan jag och HE-Man åkte hem till landet tillbaka tog vi en sväng via loppis. Ska visa en bild på en av de sakerna jag köpte.


Snygg va? Jag vet egentligen inte riktigt vad det är. Men det ser ju ut som en stor lotusblomma i mässing. Kan säga att den är ungefär 20-25 cm i diameter. Så de är rätt stor. I mitten är den rätt öppen, men har en rätt våldsam pigg i, den är typ 5 cm lång. Typ som en tagg att trycka fast ett blockljus på, men 5 gånger för stor. HE-Man tror att det är nån del som fattas från prylen, men jag bryr mig inte. Den är så snygg så den fick följa med hem ändå, dessutom kostade den bara 3 €.
Om någon vet vad det är för nåt, rent praktiskt alltså, så får man gärna berätta!

Ang. sommarklänningen så kan jag bara säga att den såg jätte enkelt ut att sy, men har några bajsiga veck, både på mage och rygg, som var ett rent h*lvete att stryka dit. Har bara pressat bakstycket ännu.
Det är också orsaken till min något negligerade och misskötta hund. Han är ledsen och har tråkigt, han vill gå ut. Men jag har inte kunnat slita mig från den hemska klänningen. Men när jag går bort från datorn så ska vi gå ut... snart...

1 kommentar:

Kicki sa...

Kul att du var med och tävlade iaf! Jag kommer nog dra igång en ny tävling snart ;)
Kan du inte ha ett ljus i lotusblomman?? Love..