onsdag 20 maj 2009

Diskussion framför tv:n

Jag kom på en sak i morse när jag och HE-Man åkte till jobbet.
Det var en diskussion vi hade framför tv:n för ungefär en vecka sen.

Vi satt och slöglodde på tv samtidigt som vi åt, eller nåt i den vägen, och bland alla sk*tprogram som kom så tyckte jag att Martha Stewart var det som var minst sk*t.

Jag har ju pratat om Martha Stewart tidigare och kan ju erkänna att hon inte riktigt är nån stor favorit. Hon känns så otroligt falsk på nåt sätt.

Så är det liksom meningen att hon ska vara alla hemmafruas husgudinna och tipsar om totalt struntonödiga pysselgrejs, så att dom små pimpinetta hemmafruarna får dagen att gå, mellan det att de tar emot städerskan, kokerskan och nannyn som hämtar hem barnen från skolan. Dvs. totalt värdelöst tjafs som är lika mycket gör-det-själv som att limma ihop två halvfabrikat till pysseltillbehör och säga "Titta vad fin, jag har gjort den själv" (yeah right!).
Dessutom så är det ju inte Martha-partta som gör pysslet själv heller. Hon har väl en hel stab av frenetiskt pysslande hemmafruar, eller tomtenissar eller nåt, i källaren som hon under hot om aga tvingar att hysteriskt pyssla så att scrapbooks-blommorna yr i luften.
Jag kan riktigt föreställa mig hur Martha står på en scen eller nåt, i mitten av sin pysseldungeon, omgiven av svettiga små pysselnissar och svingar en lång, svart läderpiska fram och tillbaka. Om det är nån som stannar av i sitt pysslande så *SVISCH* får dom med piskan på ryggen.

"Work harder! Work harder you fools!" *moahahaaaaa*

Och så blir Martha snuskigt rik på pysselnissarnas slavgöra och tar dessutom all ära åt sig själv.

Ja, ja... nu kom jag ju av mig ritkigt ordentlig igen.
Fast det var faktiskt liite väsentligt idag.

För där satt vi då, i godan ro, och tittade på Martha-partta, jag mest för att jag inte kunde slita blicken från spektakelt (jag blir liksom helt fascinerad av hur nån kan tycka att detdär är bra och kan inte sluta titta) och HE-Man mest för att han inte hade nåt annat val.

"Kan du inte byta kanal, dethär är ju jättetrist?" gnällde han.

"Jo... jag måste bara titta lite till först, dethär är så himla dåligt." (fast egentligen sa jag säkert inte "himla" utan nåt mycket fulare, men mamma har sagt att jag inte får svära så mycket på blåggen...)

"Ja men byt nu för i *piiip*. Dethär är ju sk*tdåligt. Och dendär programledaren är ju så hemsk, hon måste ju vara antikrist eller nåt!"

Där hör ni! Det är inte bara jag som tycker att Martha Stewart är ur-läbbig! Frågar man HE-Man så finns det tydligen klara tecken på att hon t.o.m. är antikrist! Så det så!

Titta bara på det otroligt falska leendet...

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hej! Hihi, kul inlägg! Martha satt väl i fängelse ett tag oxå för nån ekonomisk brottslighet??
Har sett enstaka av hennes program o de känns väldigt amerikaniserade och ytliga...

Ha en sköön helg,
Kram Jenny

Sjabbig men chic sa...

Jag är lite ambivalent när det gäller Martha. Någon gång har jag lyckats se när hon faktiskt har varit lite rolig. men annars så har hon varit ett mysterium för mig. Hur fasen kan man bli så populär och vara så otroligt självupptagen. Gästerna får inte säga många ord så är hon där och avbryter och pladdrar och vet bäst.

Kram Lisa