torsdag 7 maj 2009

Lite bildz

Jag har ju blivit avkrävd på bildbevis, så här kommer det första.

Dehär fotona är från den lilla källarkrogen där jag och Mamma åt vår första ungerska middag.
Då vi kommit fram till Budapest på onsdags-kvällen så checkade vi bara in på pensionatet och sen gick vi och åt. Man var rätt slut efter resandet så vi orkade inte göra så mycket mer, dessutom blev det ju mörkt så himla fort där, så någon destu vidare sightseeing blev det inte första dagen.

På torsdagen tog vi tåg till Nyíregyháza där min lillebror praktiserar. Vi var där i ungefär tre dagar och åkte tåg tillbaka till Budapest på söndags-eftermiddan.

I Ungern var det full sommarvärme. Runt 25 grader varmt, solsken och varma vindar. Det var nog lite mulet vissa dagar, men det var bara skönt, för det var verkligen hett när det var som varmast!
Fotot ovanför är taget i en lite park i Nyíregyházas centrum.

***

Nä... jag har väl massvis med bloggläsning att ta igen. Så nu ska jag ut och hälsa på allihopa. Orkade inte göra läsa nåt alls igår. Hade fullt upp med annat och var som en död fisk när jag kom hem kl. halv nie igår. Men eftersom man hållit på och tokstressat i två veckor nu, först då HE-Man var borta och då jag och lillasyster målade vinden, och sen all sightseeing, shopping osv. på resan. Så tror ni jag kunde sitta stilla när jag kom hem igår?

Nä.

Köket såg ut som ett bombnedslag eftersom HE-Man inte diskat nåt alls under hela veckan utan bara dumpat allt på diskbänken. Förvisso förstår jag honom, han har ju jobbat med renoveringen istället. Men att en person, som ständigt predikar om vikten av att använda samma glas i flera dagar och bara skölja ur det emellanåt, har använt praktiskt taget varenda glas i hela köket och lämnat dom i en skitig hög i diskhon...
Ja... vad ska man säga då?

Men jag diskade och städade köket igår. Och tog ett snabbvarv med dammsugaren också. Och torkade vardagsrumsbordet. Och körde två tvättmaskiner. Och en diskmaskin...

Hur varvar man ner?

Äh, jag tror jag ska lägga mig i badet ikväll och äta Mozartkulor och dricka Tokaj-vin så kanske jag lugnar ner mig. Kanske... om jag inte måste skura wc-byttan lite först...

7 kommentarer:

Jojo sa...

Jo, men betänk, en karl stökar ju aldrig till det! Det är ju vi kvinns som i vår iver att göra flera saker samtidigt stökar till det och sedan skyller ifrån oss på de små oskyldiga små manspersonerna.. Eller?!

Jaa, najs.

Kolla mitt kök annars.. Vad tycker du?

J

segsliten sa...

Drick inte kaffe, inte under några omständigheter!!! Jag vet inte om ditt hjärta skulle palla den kick det skulle kunna ge dig!
Kram ☺

A home far away sa...

Hej vilken kul blogg du har! och jättefina foton

Kram Gunilla i Singapore

Marias Stil sa...

Lite djupandning kanske??

Kram

Vero sa...

Åh så härligt. Nu längtar jag också bort.

Carro sa...

Sv: Okej, ja, jag har sett inlägget i sidan. =)
Kul att du är med. =)

Anonym sa...

Man kan ju anta att disken var en liten pik eftersom det nog var såå viktigt att jag var upp halva natten å städade, diskade å byggde så att allt var i tiptop innan jag for på min resa, sen kom man hem å mötte hela huset stormar å du som bara fräste å svor. Sen stack du bara å lämna allt åt mej... Tack å varsågod.

He-Man