tisdag 19 maj 2009

Alltså korvar i alla tänkbara former...

Ja... korvritar-tävlingen är ju avslutad nu. Väldigt praktiskt för mig så hade ju HE-Man ovetandes valt min syster som vinnare. Så den vinsten var lätt-levererad. Tog en sväng via butiken påväg hem igår och åkte över till syrran med överraskningen.

En väldigt passande vinst för denhär tävlingen, om jag får säga det själv. Förståss blev det ett paket med grillkorv (min och HE-mans favoritsort!), lilla vovven måste ju också få en korv, så det blev en hundkorv till honom. Sen kräver ju korven lite tillbehör i form av dricka + efterrätt.

Jag skulle vilja skicka ett korvpaket till Cecilia, som kom på andra plats, också. Men jag tror inte att det skulle vara en särskilt smart idé. Så jag får återkomma på den punkten. Hursomhelst så kan jag ju inte avslöja hennes vinst innan hon fått den, för då är det ju ingen överraskning längre.

Och på tal om korvar så känns mina armar som korvar. Långa, hängande, obrukbara korvarmar.

Jag och HE-man bar omkring "lite" sten igår. Efter att ha grävt ner en jordkabel förra sommaren så har gården varit lite i oskick. Det kom upp en massa stora stenar som vi inte kunde gräva ner i kabel-rännan tllbaka. Så de har legt i stora, fula högar på gräsmattan sen dess.

Men igår kom granngubben med traktorn och hjälpte oss att flytta på stenarna, så nu ser gården lite tjusigare ut.
Stenarna skulle jag använda till en liten "stengärdsgård" som jag tänkte plantera typ gräslök och sånt i. Så stenarna fick vi till rätt ställe av gården, men sen återstod hela arbetet att bygga en gärdsgård av dom. Och eftersom de fula bumlingarna legat och skräpat så länge redan, så var det bara att sätta igång då när arbetet redan påbörjats.

Så igår spenderade jag hela kvällen med att lyfta och kånka sten. Men nu är gärdsgården i alla fall klar. Fattas bara att fylla den med jord. Men här har jag ett litet ess i rockärmen. Min lathet har betalat av sig fint, kan man säga.
Jag räfsade nämligen (halva?) gården för flera veckor sen, men har inte orkat köra bort lövhögarna än. Men nu får jag ju nytta av dom, eftersom jag tänkte dumpa dom i bottnen på gärdsgården. Najs, najs, för då behöver jag inte fylla på med lika mycket jord!

Ibland löns det att vara lat.

Men hursomhelst så känns mina armar som spagetti idag. Inte najs. Kan nästa inte ens skriva på tangentbordet eller använda data-mösset.
Kanske jag borde ta sjukledigt "Sjukledigt på grund av överansträngande hobbyverksamhet", det låter fint det!

Om nån vill se hur stenhopen ser ut så kan jag lägga upp en bild senare i veckan.

6 kommentarer:

Monica sa...

Hej!
Du är nu med i min tävling.

Det är helt okej att du lagt en länk hit om tävlingen....tack!

sarah sa...

Hej vilket roligt sätt du har lagt länkingen till tävlingen! :) Lycka till !!

Krydda Livet sa...

Kul att du ville vara med också! Bättre lycka nästa gång kanske :)

Kram Josefin

Strumpans mamma sa...

Hej hopp! Tänkte tipsa om en tävling på min blogg, där du kan vinna 300 kr att handla fritt ur Grodis & Jag's webbshop. De har bland annat supersöta ekologiska kläder för både killar och tjejer.

http://sandlada.blogg.se/2009/may/bloggtavling-vinn-presentkort-pa-300-kr.html

Cecilia sa...

Lessen att jag komplicerar lite för dig, men du fick iallafall tur med förstavinnaren! :)

Caroline, LINA FRANK sa...

Va roligt att du är med och tävlar :) Lycka till!