onsdag 27 maj 2009

Snabbt! Hit med spaden!

Igår efter jobbet så körde jag inte på nån. Det var ju bra.

Däremot så utförde jag lite andra moraliskt förkastliga saker, eller??

Jag har bestämt mig för att vår trädgård behöver fixas till lite. Eller egentligen så behöver den bli befintlig över huvud taget...
Det fanns inte en enda blomma, inte en bärbuske, inget prydnadsträd ja, det fanns inte nånting dekorativt på vår gård överhuvudtaget nä vi köpte den. Det finns inte ens maskrosor.
Jag måste ju erkänna att jag tycker att det är lite märkligt, med tanke på att det är en rätt gammal gård. Men tydligen har inte trädgårdsarbete varit nån favorithobby för de som bott där tidigare.

Hursomhelst så har jag och HE-Man sådär smått börjat försöka få i ordning nåt som kan kallas en trädgård. Vi byggde ju en stengärdsgårds-rabatt förra veckan. Den har nu blivit välsignad med en stor gräslökstorva, några jordgubbsplantor och så har jag sått sallad, dill och persilja i den.
Förra hösten planterade jag ju faktiskt några buskar också, och ett par äppelträd som hararna från helvetet åt upp för mig förra vintern då jag glömt att skydda dom.

Men det som stod som nästa på min trädgårdsagenda var att skaffa några syrener. Jag tycker de är så fina och så luktar dom ju så gott också. Men fy f**n vad dyra dom var!
16 € för en pinne i en kruka!

HE-Man kom dock på den alldeles förträffliga idén att vi kunde åka till hans mamma och pappa och gräva upp några små-syrener där. Billigt och bra alltså.
Så igår efter jobbet gjorde vi en liten avstickare till svärisarna och stal några syrenplantor av dom. Dessa har nu blivit ömsint planterade på vår gård. Så nu är det bara att vänta och se om de tar sig. Det är mulet ute idag och det har t.o.m. regnat lite, så det ser ju positivt ut för de små kidnapplingarna.

Vad kostar en sånhär då?


P.S. HE-Man hade faktiskt frågat lov av sin mamma först, fullt så elaka är vi faktiskt inte!

2 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Syrenerna här hos mig är som ogräs så du hade gärna fått komma hit o gräva upp lite...

Och den där gula blomman du visar - DEN är mycket ovanlig, svår att få tag på och om du råkar hitta några så kostar de flera tusentals kronor ;)

Cecilia sa...

Själv kör jag på rosor. De luktar också gott, men är såklart väldigt taggiga..

Jag har fått korvpaketet! Är inte hemma just nu men min sambo fick öppna det och det låter som ett toppenpris! :) 1000 TACK!