torsdag 23 april 2009

Jag är en mogen kvinna

Jag vet inte hur mycket folk tittar på den smått hysteriska högerspalten på bloggen, ni vet... den där alla miljoner tävlingslänkar finns.

Nå, idag var det en av de nyinlagda tävlingslänkarna som väckte lite funderingar hos mig... Jag är nämligen med i en tävling där man kan vinna en parfym av märket Bruno Banani.

Som jag redan nämnt tidigare så är ju HE-man väldigt förtjust i diverse produkter, som han kallar det, så det är väl mest han som står för skvättandet i vår familj. Men jag antar att detdär med lukter och skvätt är nåt som hör hanar till, så han kanske inte kan göra så mycket åt det.
Hursomhelst så är det jag som är den felande länken när det kommer till produkter och stuffz. Jag har inte mycket smink, parfym eller hårklet osv. Det är mer HE-Mans avdelning (inte sminket då förståss), så Bruno Banani är inte något märke jag är sådär himla bekant med från förr.
Men det har sannerligen gjort ett intryck för det.

Bruno Banani... säg det högt... det låter lite mysko va?

Första gången jag hörde nåt om den märket så var i en reklam på tv och jag kunde inte hjälpa det, men som den mogna kvinna jag är så började jag direkt fnissa. För det första jag kom att tänka på när jag hörde det, Bruno Banani (det börjar snart likna nåt av en besatthet dethär va?), var en "lek" som vi lekte när vi var små.

Eller lek och lek, det var väl mer av en ordvits, som illustrerades med yvigt gestikulerande barnhänder.

Ja... leken/vitsen var väldigt kort, det gick såhär; "banana choklada"

Och så viftade vi, frenetiskt fnissande, först lite fråmåt (banana) och sen väldigt beskrivande bakåt (choklada). Behöver jag ge er mer ingående beskrivningar, eller har ni fattat poängen med min högst intellektuella vits?

Så för det första, vad för slags namn är egentligen Bruno Banani. Jag kan förstå att man kan heta Bruno, även om det är tämligen fult, men Banani? Kan man faktiskt heta Banani? Det låter ju hur dumt som helst. Ska jag kanske byta namn jag då, och heta Apelsini i efternamn istället för *censur*???
Men kanske det inte är ett riktigt namn alls, utan bara ett företagsnamn eller en logo eller nåt sånt?

För det andra, BRUNO BANANI!! Jag menar hör hur det låter, det är ju fult!! Och det är väl inte helt otippat då att bruno blir brun = choklada, och banani säger väl sig självt.
Så det är väl inte mitt fel att det första man kom att tänka på var banana choklada då??

Jag berättade om den fina leken till HE-Man och eftersom han är precis lika mogen som jag, så har nu Bruno Banani blivit något av ett inside-skämt. Ett fint litet inside-skämt som ni nu också är medbjudna i.
Men det är alltid trevligt att dela intellektuella tankar med andra, filosofiera tillsammans lite. Ungefär som Platon och Aristotoles satt i sina togor på vita marmorbänkar under ett olivträd och kom fram till världsomvälvande filosofiska slutsatser, så kan vi tillsammans begrunda djupet av mina tankar kring Bruno Banani.


4 kommentarer:

Peter b sa...

Bruno Banani är ett väldigt osnyggt namn :) fattar inte vad dom som kom på det tänkte på riktigt..men det kanske funkar i syfte med marknadsföring.. vad vet jag. Banana Choklada hm.. inte så dumt :)

segsliten sa...

Jag googlade på namnet och hittade fram till hemsidan. De verkar helt seriösa och har till och med en helt egen märkesfilosofi, jag tror jag skrattar på mig! Men, men, det kanske är just det här sjukt knäppa namnet som säljer! För det är ju inte direkt ett namn man bara skjuter in i något litet hjärnskrymsle ock glömmer bort precis.
Kram ☺

Novembersara sa...

SV: Det går lika bra det, kul att du är med :)

Daniel sa...

hmm.. allt hittar de på säj!
Bruno banan.. jisses.