onsdag 22 april 2009

Ensam, dag nr 2

Jahapp. Idag är det redan dag nummer två som ensamstående trebarnsmamma.

Men direkt efter första meningen kan vi återigen ta och fundera över sanningshalterna i mina påståenden. Räknas verkligen en minimal hund, en tjock katt och en slank katt som tre barn? Nä... kanske mer som 1 och trefjärdedels... Och fastän vi lägger till de hundartusen malarna och en handfull dammråttor tror jag vi kommer upp i större kvantiteter än 1 och sexsjundedelar (malar och dammråttor är ju inte så stora).

Dag nummer ett förflöt utan större problem. Jag fick hjälp av min lillasyster att slipa och spackla på vinden. Idag måste jag kvällsjobba så det blir lite avbrott i renoveringarna, men på torsdag blir det till att jobba, jobba igen. Då ska vi slipa-spackla färdigt, var det tänkt, så att vi kan börja måla på fredag. Då har jag hela helgen på mig (men du har ju hela helgen på dig...) att måla färdigt de täckande färglagrena.

Oj, oj vad jag ska skryta över hur duktig jag varit när HE-man kommer hem på söndag då.

"Ja, vad har du gjort då? lekt i en hel vecka? Jag har slipat, spacklat, målat, bärt hem jäääättetunga hinkar med målfärg..." osv. osv.

Oj vad jag ska må då!

Dag nummer två kommer nog att försvinna i lika snabb fart. Hur har jag egentligen haft tid med HE-man överhuvudtaget? Jag hinner ju just och just med allting jag ska pyssla och syssla med nu, var har man haft plats att klämma in en HE-man i den ekvationen? Kan faktiskt inte riktigt förstå.

En annan sak jag inte riktigt kan förstå är hur jag ska lösa dagens kommande problem. För ett problem är sannerligen på väg.
Efter jobbet får jag svischa hem i racerfart och rasta Dunnzen, byta kläder och kasta i mig lite mat. Sen ska jag iväg och kvällsarbeta och får hoppas att jag kommer hem utan att vare sig ha orsakat eller drabbats av allvarligare personskador. Sen måste jag snabbt släppa ut hunden igen, rusa på toaletten för att slutligen (om jag har tur) hinna kasta mig ner i soffan två sekunder innan Rent hus börjar.

Det i sig är inget problem, jag brukar kunna klara av det rätt bra. Svårigheterna tar sin början i första reklampausen. Då måste jag nämligen skynda iväg till köket för att göra nåt att äta. Jag har ju blivit hungrig efter allt jobbande så... Snabbt iväg till vardagsrummet tillbaka för att fortsätta beskådandet av allsköns smuts.

Så sitter jag i soffan med en god (insert valfri matvara här) påväg mot min mun och...

BOOOOOOM!

Så ser jag framför mig hur den smaskiga maten förvandlas till en hög med skit, smuts, pälsängrar, hårbollar etc. och där flög min aptit iväg som en lite sommarmygga.

Hur ska jag hinna med att både äta och titta på tv. För att kombinera dessa aktiviteter när det är programmet Rent hus vi talar om så går ju bara inte.

blä....

13 kommentarer:

segsliten sa...

Även begravningsentrepenörer och rörmokare äter utam att spy, så då klarar du nog det med. Blunda och svälj!
Kram ☺

Helena sa...

Jag tycker du ska prova, köp dig en fin tekopp så ska du se att ditt te kommer smaka ljuvligt...;)
Haha!!!

Kram helena

Elin sa...

Hahahaha :D Ja, något sötare faktiskt xD
/Elin

Moonzanna sa...

Grattis !!
Du är vinnaren av halsbandet i min blogg ;)

Skicka ett mail till moonzanna@hotmail.com med din adress så skickar jag halsbandet till dig ;)

kramis !

/ Moonzanna

AOTH sa...

Tack för din medverkan :)

Kristina / Vackra drömmar och idéer sa...

Hahaha.. Vilken härligt skön blogg du har!

Tesstamente sa...

Kan du inte sätta dig med ryggen år tv:n så hör du fortfarande vad som pågår OCH du behåller aptiten?

Tesstamente sa...

Eller vänta.. såg just att Du är vad du äter går samtidigt. Kolla på det medan du käkar- jag blir alltid så hungrig när jag ser det programmet:-) Sen kan du slå över på Rent Hus. Klappat och klart!

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Hehe! Jag har bara sett reklamen för "Rent hus", men jag kan tänka mig att man tappar aptiten om man tittar på det när man äter. :)

evamar - tävlingsblogg sa...

Det där Rent Hus tittar jag INTE på av de skäl som du nämnde. Tappad matlust vet man aldrig när man hittar igen. Jag har inte tid att få städdille heller, så det är anledning två.

Såg att du vann igen. Grattis!

Och - om du ska kunna säga att du har slavat och arbetat heeela tiden (när He-Man kommer hem) är TV-tablån kanske inte det bästa bloggämnet? *fniss*

Lussan sa...

Det är bara att offra sig. Har du ett par kilos övervikt kan du ju alltid spela in programmet och köra en repris till varje måltid för snabb viktminskning. Om det är tvärtom - att du vill ha lite mer av dig - ja, då är det bara att byta kanal till något som får dig att dregla. Välj själv, höhö. :)

Jobbet går bort i fortsättningen. Det kan du OMÖJLIGT hinna med. :-)

FURNISH.etc sa...

Vilken mysig blogg jag hittade här! :) Hoppas du haft en trevlig helg.

maja sa...

Jag vet hur du kan bli av med dina malar :D gör som tanterna på tv4 och använd den underbara rödcederoljan som skänkt mig bejublande frihet. rödceder, rödceder, rödceder :D

Jag har inte städat på en vecka och jag bryr mig inte, jag ser inte krypen längre (http://www.rodceder.se) Jag ringde och frågade var ifrån eteriska oljan kom ifrån...

kram / Maja