fredag 31 juli 2009

Bilar, bilar, bilar...

Har haft fullt upp med bilärenden hela veckan.
HE-Man och jag bestämde för ett bra tag sen att det börjar vara dags att byta bort de gamla skrothögarna vi har (har varit bra bilar nog, med betoning på varit) och skaffa nåt som är lite nyare. Eftersom vi började tycka att min gamla farbror (Opel Vectra från -90 (ja... nittonhundra90, även om många kanske tror att såna inte finns längre!?)) började ge upp så blev det lite bråttom med bilhandlandet.

Så HE-Man kikade ut några bilar åt oss, så denhär veckan har gått åt provkörningar osv. Väldigt passligt faktiskt att vi skulle hämta den första bilen till provkörning på måndag, för när vi på måndagen åkte till jobbet med HE-Mans gamla tant (Daihatsu Applause från -91) så drog hon en skälvande dödssuck. Tur för oss så kolavippade hon inte riktigt på direkten, men det var nog en varning!
Tanten kastade ut oss från femmans växel och kaputtade i växellådan. Så vi hade bara fyra av fem växlar i funktionsdugligt skick.
Vi har väl nog hållit den tanten på lifesupport alldeles för länge.

Nå, den gamla damen fick gå i pension i förrgår då vi lämnade in henne till bilhandlaren och körde iväg med en liten nyckelpiga till bil (Renault Clio från -01, japp, vi har nu gått över i det nya milenniet vi också). Tror det också är en tant.
Nä... ingen tant, hon är nog en dam i sina bästa år tror jag nog.

HE-Man och jag samåkte inte idag, som vi annars alltid gör. Så jag körde nyckelpigan och HE-Man tog farbror Vectra. Han ringde till mig för en stund sen och sa att det nog var tur att vi redan har bil nr 2 på G, för nu vill inte farbror Vectra vara med längre heller.
Han saknar sin flickvän, som HE-man uttryckte det.

Ni har väl hört talas om att man kan sörja sig till döds?
det är nog det som farbror Vectra gör nu, verkar det som. Tant Daihatsu har blivit insatt på bädden och kommer (förhoppningsvis) att få dö snart och farbror Vectra har börjat sörja sig till döds. Han kapade av både servoremmen och fläktremmen så HE-man tänkte nästan köra i diket i en kurva.

Stackars farbror Vectra. Men han hade ju kunnat vara lite försiktigare med HE-Man!

5 kommentarer:

zeca63 sa...

Godmorgon godmorgon, här är vår frukostklubb godmorgon... njae kanske inte lika bra som gamla radioprogrammet men men hehehe... Kramiz

Millah sa...

Hej! =)
Jag har nu en tävling där du kan vinna ett presentkort värt 300kr hos Smycken4u-smycken online.

http://millahoman.blogg.se/2009/july/tavling-presentkort-300kr.html

Var gärna med :)

Vitt o Vältummat sa...

Stackars farbror Vectra! Det är nog som du skriver, att han sörjer;-)
Kram/Åsa

zeca63 sa...

Godmorgon och Kramiz

Carro sa...

hejsan,
tänkte bara höra ifall örhängena kommit fram? =)