fredag 5 juni 2009

2 saker

Idag har jag, i princip, gjort två anmärkningsvärda saker. Resten var väl i största allmänhet oviktigt.

För att ta saker och ting i lite fel ordning så ska jag inte börja med det första jag gjorde, utan med det senaste. Och här är en bild på det:

Ett pärlarmband. Mitt allra första.
Beställde pärlorna av en finsk webshop som heter Villihelmi. Jättebra service och supersnabb leverans! Men eftersom jag aldrig gjort nåt med pärlor tidigare och då man inte kunde se pärlorna på riktigt utan bara på bild, så beställde jag väl kanske lite fel. De svarta pärlorna är vaxade glaspärlor, vilket jag inte fattade att betyder att den svarta färger är påmålad... Jag trodde att det typ var genomsvarta glaspärlor med nåt vax på eller nåt. Nå, de är ju rätt färg och så vet jag till nästa gång.

Designen tar jag ingen credit för, den har jag knyckt rätt och slätt av ett armband jag så i en affär, men inte nändes köpa då det kostade ca 32 € (!!!).

Nu har jag bara ett problem.. jag vet inte hur jag ska fästa ändorna! Jag har trätt det på ett silikon-gummisnöre (eller nåt sånt) som jag trädde två varv genom, för säkerhets skull. Försökte slå en enkel dubbelknut, och till och med två dubbelknutar, men det verkar inte som att det håller tillräckligt bra.
Nån som har nåt bra tips????

***

Nåja, då övergår vi till dagens andra (eller egentligen första) "sak".
KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!!!!! (inklusive HE-Man)

Igen så tar jag ingen destu större credit för denhär saken...

Ja... det var väl inte så farligt va?
Ingen som spytt eller nåt sånt?

Detdär är en av mina visdomständer. Äcklig va?
HE-Man kunde inte ens titta på den och när jag frågade om han ville röra i den så gick han bort.
Korvhunden hade däremot säkert ätit upp den om han fått (och det är ju äckligt på riktigt!).

Den första visdomstanden jag dragit ut. Men det var inte så farligt som jag befarat. Det gick rätt snabbt också, tog bara en halvtimme. Har inte så värst sjukt i munnen nu heller, men det är väl bäst att jag pop some more pills innan jag går och lägger mig, för att hålla mig på säkra sidan.

Ser ni hur skadad tanden har blivit av den oömma behandlingen? Tur att den inte sprack, det hade nog inte varit så trevligt.

Jonä... inte förstår jag hur de förr i tiden kunda dra ut tänder utan bedövning.

9 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Oj,oj, oj! Då hade du tur minsann. När de skulle dra mina visdomständer så slutade det med en akutoperation på sex timmar där de fick såga upp käken för att pilla bort rötter och tandflisor. Veckorna efter var som i ett töcken med starka värktabletter och ett ansikte som en väldigt ful fotboll.
Tyvärr, så kan jag inte hjälpa dig med hur man fäster på något enda vis. Men fint blev det.

Kram Lisa

paula sa...

usch min visdomstand fick de dela för roten gick runt på något sätt
usch
ha en trevlig helg
kramiz

paula sa...

usch min visdomstand fick de dela för roten gick runt på något sätt
usch
ha en trevlig helg
kramiz

Helena sa...

Rotfyllning....väcker skräckminnen till liv!!! Usch!

Vilket jättefint armband och tack för tipset om pärlbutiken, dit ska jag kika in!

Ha en härlig helg! Kram Helena

kim sa...

Åh man borde få ett armband i present!

:)

Vero sa...

Det enda med gummitråden är att knyta och droppa på lite cementlim... har du inte det så prova med superlim. Det går inte att använda klämpärlor då de nyper sönder tråden. Det är mitt tips! Titta gärna in hos mig i Pysselgrottan om du vill hitta härliga pärlor. Snabb leverans utlovas och en suberb servica. Så klart. 10% i butiken nu fram till onsdag. ;)

Min visdomstand drog jag ut när det var OS invigningen för 8, snart 9 år sen. FY FAN säger jag bara. De knackade i käkbenet för att den skulle släppa och jag gick på värktabletter i över en vecka. Helt slut.

Önskar dig en fin dag!

Jojo sa...

Skulle säga lim, precis som Vero föreslog.. Läste det på en sida.. Minns inte var dock. Glömde (läs fattade inte att man behövde det) beställa det tillsammans med resten av stuffet.. Men kolla först på en bit tråd att det inte smälter, vissa trådar och lim går inte ihop så bra..

Men armbandet är ju jättefint, bra gjort!

Snuskig tand förresten. Rama in de på wc i guldram me texten att borsta tänderna noga!!! hahaha...

J

Amanda sa...

Svar: Jag skulle hellere vilja att du gjorde ett inlägg om det, känns bättre om alla spelar efter samma regler liksom. Och dessutom så syns länken inte så mycket eftersom att en hel del saker ligger över. Så det vore bra om du fixade det! :) Puss!

Pysen73 sa...

Hej!
Nu har vi haft dragning i tävlingen om de tre berlockerna från pysselgrottan inne på "Livet på Citronodlingen".
Kika in för att se om du har vunnit! ;o)
Hälsningar Pysen/Helena