tisdag 9 juni 2009

10 juni???

Vad är det med 10 juni?

Händer det nåt speciellt den dagen?

När jag har suttit och pysslat med mina tävlingar så la jag märke till att det är vääldigt många tävlingar som avslutats just den 10 juni. Ovanligt många för en vanlig onsdag.

Vanligtvis så brukar det vara söndagar eller sista dagen i månden eller nåt liknande som är sådär populära hos tävlingarna. Har jag missat nåt viktigt?
Är jag helt out?

Eller mer out än vanligt, får jag väl säga då...

För mig är det inget mer speciellt med onsdagen den 10 juni, än att då är det bara sex (eller sju, beror på hur man ser det) arbetsdagar kvar innan jag får semester *wohoooo*

Jag och HE-Man håller på att försöka (jag vet, detdär lät dumt, men vi har liksom inte kommit längre än till att hålla på att försöka) planera vår semester-resa.
Vi hade tänkt åka på bilsemester till östra Finland. Så långt har vi kommit att HE-Man har sagt att han vill besök Savonlinna och titta på slottet där. That's it.
Förvisso har vi ännu två-tre veckor tid på oss att planera resan, men det kan ju hända att vi borde börja boka hotell rätt så snart, så vi inte lämnar utan!

Vi började fundera, lite på skoj, att också bo en natt på hotell i min hemstad (fast det kan man väl inte kalla det mer, etersom jag inte bor där längre?). Vi bor ju bara några 10 km därifrån, och HE-Man har ju bott där med, så det skulle ju inte vara nåt nytt att se. Men vi tänkte att det kanske kunde vara lite småroligt att besöka stan som turist. Det har man ju aldrig gjort, man bara tar allting för givet och ser inte det som är fint med stan.

Nå, egentligen är det sk*t samma var jag är och var jag övernattar, sålänge jag inte måste vara på jobbet!

***

Äh.

Det är väl bara att skita i hela jävla semestern nu!
Dom ringde just från polisstationen och meddelade hur det gick med krocken. De sa att även om de har full förståelse för att jag gjorde allt jag kunde och att jag väl i princip ine hade kunnat göra annat, så var det enligt trafiklagen mitt fel, för jag borde ha väjt (även fast jag inte hade nån som helst möjlighet att se henne, fastän jag tittat omkring så mycket som det bara gick!!!!).
Och i och med att det är mitt fel, så är det jag som får böta fullt ut och har nog igen som helst möjlighet att få nånting från försäkringsbolaget heller.

Som tur var hade cyklisten gått med på att låta polisen bedöma ärendet så att det inte går till domstol.

Men jag lämnar ändå med en mycket trevlig böter på hela 460 jävla €.

Fan, fan, fan faaaaaaan.
Jag vill slå sönder nåt, eller sparka i nånting, men eftersom jag sitter på kontoret så går det ju för i helvete inte!!!!!

Nu vet jag ju i alla fall vad jag ska sätta mina semesterpengar på. Najs.

10 kommentarer:

FURNISH.etc sa...

Men usch så tråkigt de där med krocken! Det är mycket pengar... jag hoppas det löser sig på något sätt så att ni kommer iväg på er semester!

Anonym sa...

SLÅ! sönder datorn!!!! med stolen du sitter på....det kommer att känas mycket dättre då!!!! :)

H.R.S

angelica sa...

nej

Anonym sa...

Vad kul att du vill delta i tävlingen. Lycka till! :)

Jag vet inte varför jag valde just det datumet. Kan tänka mig att jag bara tyckte det lät bra och då hinner jag dessutom sända vinsten innan helgen om allt går smidigt. :)

Ha det bra!

Hemma hos Klara... sa...

Attans otur! Jag brukar också råka ut för allt som kostar pengar så här innan semestern, bilen, kyl och frys, torkvindan går av(!) ja, allt verkar gå sönder just nu.

Hoppas du får en bra semester trots allt!

Helena

evamar sa...

Duh. Portugals nationaldag? Eller prins Philips födelsedag? Eller Ray Charles dödsdag?

Fler värdelösa fakta finns här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/10_juni

PS. Lider med dig ang krocken!!! Grrrr!!!!

Lilla huset på prärien sa...

Men usch så tråkigt att höra med krocken!! Inte najs :( Hoppas att det hela reder ut sig på bästa sätt. Trist när sådant kommer på helt oväntat.

Angående knivarna så kostar inte min favorit särskilt mycket faktiskt, 5-600 skulle jag tro. Men vi har knivar som kostar betydligt mer - de är också bra iofs. Men inte min favorit! :)

Jag låter som han i Chocolat... "yes, it was very good! but it's not my favourite..." *ler*

Jenny sa...

Hej!
Nämen det var väl typiskt det där med krocken!!
Aldrig kul att behöva lägga pengar på sånt o speciellt inte till sommaren..

Hoppas ni kommer iväg till Savonlinna ändå! Vi var där 2006 och besökte Olavin Linna! Hur fint som helst och otroligt duktiga guider, fanns på alla möjliga språk!

Ha en bra dag trots elände,
Kram Jenny

Birgitta sa...

Hej!
Det känns säkert bättre när du har sovit på saken. Och så får du tänka att det kunde varit värre. Du ska se att du kommer iväg på en liten semestertripp ändå.
Tack för din gulliga kommentar hos mej. Det blir ny tävling när ni har varit duktiga på att besöka mej. Ha det så gott så länge.
Kram Birgitta

Emelie sa...

ja kul för henne som vann, men håll utkik det kommer snart en till tävling som du kanske vinner ;)