fredag 28 januari 2011

Idag har jag äntligen fått nåt vettigt gjort. Känns som att det var ett tag sen.

Jag och Korven har varit på bibban, promenerat i "centrum" och handlat mat. Sen har jag städat hemma och HE-Man hjälpte till. Efter det målade vi taket på vinden, sen lagade jag mat och nu har vi just ätit. Det blev nog en väldigt sen middag. Fast det är väl relativt..? Det är väl bara här i närheten av polartrakterna som en vanlig middag intas runt klockan 4-5 på eftermiddagen.

Jag förstår mig inte på detdär. Varför ska man äta så himla tidigt? Och hur hinner folk? Om man har jobbat till 3-4, hur hinner man då hem och laga mat som står på bordet senast klockan 5? Speciellt ifall man räknar med att man kanske måste åka via butiken, hämta upp eventuella ungar på dagis och gå ut med en eller annan korvhund. Det är ju inte fysiskt möjligt att kunna äta klockan 5 då.
Sen är man ju hungrig igen innan klockan är halv åtta. Så då ska det klämmas in mat pånytt. Nä, då är det nog bättre att äta runt 7, eller kanske till och med halv åtta.

Nåt som jag har ännu svårare att förstå mig på är folk som äter middag klockan 3 på helgerna. Man måste ju stiga upp senast 7 på morgonen för att ens ha tillstymmelsen till en chans att vara hungrig redan 3. Har inte folk fattat att man ska passa på att sova lite när det är helg?
Och vad gör dom resten av dagen då, när höjdpunkten är avklarad så tidigt? Fast kanske de går och lägger sig redan klockan 8 på kvällen då, eftersom de stigit upp så tidigt?

Nä, bättre att äta middag lite senare, även om jag kan erkänna att 21.45 är liiiite väl sent...

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag håller med till 100%, och jag tillägger att jag inte fattar hur folk har tid och ork att LAGA mat varenda varenda dag, det är sååå tråkigt och tidsödande!!!

Linn Carita sa...

Åh, Vad snäll du är som länkar till mig.

Tack för ditt resetips. Vinnaren utses under Fredagen.

Kram