fredag 5 februari 2010

Heja Runeberg!

Idag är det Runebergsdagen, så nu får alla finlandssvenskar äta runebergstårtor. Varför bara vi då? Jo, för det första så säljs dom väl nog inte annanstans än i Finland, och för det andra var ju Runeberg finlandssvensk, så därför är det bara vi som får äta dom.
När man går till butiken eller till bageriet och beställer runebergstårtor så får man inga om man inte kan beställa dom på svenska, så det så.

Njä, det var kanske en något modifierad sanning.... nog får väl finnarna köpa tårtor också.
Men Kirsi Virtanen får i alla fall ingen.


Jag har funderat lite angående denhär runebergstårtan (och ganska mycket angående Kirsi Virtanen också, men det är en annan sak). Egentligen är den inte så himla god, men man äter den för att det är runebergsdagen.
Sen ser den ju lite lustig ut också. Jag har alltid tänkt att dendär syltklicken på mitten ser lite ut som ett skalligt huvud. Typ en såndär munkfrisyr. Den röda sylten är den kala skallen som lyser igenom och så är sockerglasyren hårkransen. Och det passar ju bra ihop med Runeberg det då, för han är ju flintig på de flesta bilder man sett av honom. Titta bara på bilden nedan, visst ser man likheterna?


Det lär vara Runebergs fru, Fredrika, som hittade på Runebergstårtorna. Kanske hon hade sin mans kala skalle som förebild då, så att det verkligen ligger nåt vettigt i mina funderingar? Man vet aldrig...

4 kommentarer:

Maria sa...

Runeberg????

Love and be proud sa...

Hej, välkommen in, utlottning pågår ;)

Anki sa...

Haha, skrattar gott åt dina funderingar!
Vad roligt att du vill vara med i min utlottning...Lycka till!

Ha det gott!
Anki

Ps, jag har höga tankar om senapsvidundret...det kommer säkert att bli skitbra!

Angelica sa...

Hej :) du missar väl inte den nya tävlingen som startat? :-)