tisdag 8 mars 2011

Kvinnodagen + fastlagstisdag

Visst är det så att BÅDE kvinnodagen och fastlagstisdagen är idag?!

Undrar om man får köpa fastlagsbullar med bröst på då? Det hade ju varit lite intressant. Åtminstone för den manliga delen av befolkningen.
Och så rosa grädde med glitter på bull-locket istället för vanligt socker.

Har tillbringat lite tid på det smått hysteriska forumet på familjeliv.se på sista tiden. Finländare som jag är så har jag ju inte tidigare kommit i kontakt med "genustänket" som verkar köras stenhårt i Sverige. Det är många diskussioner om könsneutralitet, förbud på rosa och idéer om att man ska sluta kalla barn för han och hon och börja använda (det småfula) ordet "hen" istället. Ja.... visst har det säkert sina goda sidor, tyvärr verkar det vara de mest fanatiska och hysteriska aspekterna av genustänket som syns mest på forumen, och jag kan bara säga att jag inte är imponerad.
Jämställdhet i all ära, men om allihopa måste bära beige och grått, heta Kim eller Robyn och vara intresserad av samma saker (helst mansdominerade hobbyn och jobb, av någon konstig anledning) så ser jag liksom inte poängen. Men, men, man ska väl inte tro allt man läser på internetforum.

Och vad har det att göra med kvinnodagen då? Ja.... jag kom bara att tänka på vad dessa personer tycker om kvinnodagen..? Eller min idé med fastlagsbullar med bröst och rosa glitter, för den delen.

4 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

bröst på semla

elller ...
semla på bröst

nä vad är det jag skriver!

Ha en fin dag.

ingrid sa...

Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till! :) Kram, Ingrid

Thessan sa...

vilken fin blogg du har

Hedvig sa...

Hej!

Vad roligt att du ville delta i min tävling! Kul också att hitta nya roliga bloggar som din. Jag blir följare på stört!

Söt liten korvhund du har, taxar är ju bara bäst! :)

Ha en fin dag!
/Hedvig