måndag 10 oktober 2011

Och regnet ja det bara öser ner

Tyvärr kan jag ju inte fortsätta nu med "Sommar, sommar och sol..." eftersom den tiden är förbi nu. Men jag klagar inte. Regnet ger mig ett utmärkt svepskäl att vara lite smålat och strunta i eftermiddagspromenaden och sitta inne och sy istället.

Och för att övergå till en helt annan sak. Ni vet när man ibland kan se nåt som bara inte kan vara sant, men hjärnans första tolkning av situationer säger dig ändå att det faktiskt är neongul katt som springer över vägen. Ända tills man, mikrosekunden senare, konstaterar att det faktiskt bara var en plastpåse som blåste förbi, grällt och gräsligt färgad förvisso, men dock ingen katt utan endast en plastpåse.
Ibland visar det sig dock att hjärnans snabbslutsats verkligen var rätt.

Häromdagen skulle jag gå på wc. Jag öppnar locket och tänker "vad i h*lvetet gör en död råtta i toaletten?" innan förnuftet tar över och jag konstaterar för mig själv att det nog endast är lite torktumlarludd som HE-Man kastat i wc:n. Men... vid en närmare titt så var snabbslutsatsen faktiskt sann. Eller ja, till 98% i alla fall. För det var inte en död råtta, utan en död mus.

Ja... det är inte varje dag som man hittar platta, döda möss i wc:n. Fast förnuftet hade ändå rätt i att det var HE-Man som var den skyldige. Han hade hittat ett möss i mössfällan i pannrummet och spolat ner det i toaletten, eller ja... han försökte i alla fall.
Så så kan det gå när man är kissnödig.

3 kommentarer:

Jojo sa...

urk...
fiffi, va äckligt :/

rödluvan

Hedvig sa...

Ha ha, men hu! :O

linns beautybox sa...

hej. hemskt mycket tack för länkningen i sidospalten!