fredag 23 april 2010

Prickiga mänskor

Alla vet ju att det finns mänskor i alla möjliga färger. Ja, inte är vi väl gula, röda och vita heller, som det stod i barnböckerna då man var liten. Men ja, olika nyanser av brunt kanske. Eller 4 nyanser av brunt? Nä, dåligt skämt, ursäkta.
Nå, hursomhelst är vi ju allt från grisrosa till nästan svarta. Men var är alla prickiga mänskor då? Och var finns dom randiga? Jag har alltid tyckt att det är så tråkigt att mänskor inte har nåt mönster på sig, alltså som zebror, tigrar, leoparder osv. Varför kan det inte finnas några kamouflerade mänskor va? Det är ju så tråkigt... Och när filmen Avatar kom och man fick se det häftiga, blåa Na'vi-folket på pandora med alla sina mönster (och svansar hade dom också!) så blev det ju bara värre.

Varför kan inte vi få vara randiga och fläckiga? Det skulle ju vara mycket roligare då.
Förvisso så kan man ju göra sig prickig om man vill.... det är ju bara att gå tatuera in zebraränder då, om man känner för det. Men ja.... jag har då ännu inte sett några snygga, naturtrogna resultat.

Fast denhär var ju rätt häftig va?
Inte för att jag vet om blålila känns så naturtroget heller, men designen var ju rätt OK och tröttnar man så är det bara att låta håret växa tillbaka. Jo... om jag någon gång blir flintis så ska jag nog skaffa en sån.

Nå, när allt kommer omrking så finns det ju faktiskt prickiga mänskor. På riktigt alltså. Och jag är en sån. Ni skulle bara se mina ben just nu, efter en veckas grävande och jordskyfflande på gården har jag benen fulla med gulgröna fläckar och prickar. Så kanske dendär blålila färgen inte var så himla onaturlig i alla fall...

2 kommentarer:

Pixi sa...

Räknas inte fräknar som prickar då ??Hehe..=)

Fröken Eko sa...

Till Pixi: Ja men det gör det ju förstås! Sen har man ju födelsemärken också... Men såna små prickar kanske inte räcker så långt..? :)