fredag 30 april 2010

Glada Vappen!

Idag är det valborgsmässoafton, jippiii! Synd bara att den inte infaller på en torsdag (vappens bästa dag) för det hade ju inneburit att fredagens, 1 maj, hade varit ledig. Men... man kan ju inte få allt.
Ett faktum som är sorgesamt övertydligt då man kikar ut genom fönstret och ser dimma, regn och kyla. Så ska det ju inte vara! Tänk på alla stackars fjortisar som måste sitta ute i parkerna och frysa.
Nå, om inte annat kan man ju vara glad åt att man inte själv är en fjorttis längre och har nu blivit förpassad från smutsiga, nerkissade parker till en vuxen, stillsam (?) och trevlig grillfest i goda vänners lag. Fast... när man uttrycker det på det viset, så måste jag nästan erkänna att den nerkissade parken låter något mer, tja.... spännande och rolig. Vem vill ha en trivsam, lugn och stilla fest? En fest ska väl inte vara stillsam och trevlig?

Nå, exakt hur grillfesten artar sig återstår ju att se (eller kanske urartar sig?). Roligt ska det i alla fall vara att få göra nåt annat än räfsa löv och skyffla jord, för omväxlingens skull. Det är nämligen det som jag tillbringat min tid med under de senaste veckorna...

Hursomhelst så ska jag nu ta och avsluta och samtidigt önska er glada vappen!
Ät mycket struvor (även om dom inte är så goda) och drick mycket mjöd (mammas är bäst).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag har en ny tävling inne hos mig just nu där man kan vinna ett par jeans från Lucky Ellen. Var gärna med!

Ha en fortsatt underbar söndag.

http://gratistokig.blogg.se

oumberligating sa...

Fin och trevlig blogg du har! Har man någon gång sedan skrivit en rad på Ranas blogg då får man automatiskt läsa mitt senaste inlägg!
Ha en fin fortsatt sommar!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Ja så får det bli, nu startar jag upp Kampanjen....."Rana tillbaka till Bloggen - Nu!"
När jag började blogga för två år sedan var jag inne i en djäkligt tuff period, arbetslös, Lilla frun mycket sjuk och jag själv ansattes fortfarande av sviterna efter min neuroborrelia infektion. Det var i det läget jag började blogga och fann en riktigt glad, trevlig och spännande bloggkompis, Rana, en del av hennes nätverk blev även mitt. Vissa kommentarer som jag fick ifrån henne sitter som berg i min hjärna! "Rana var hård mot de hårda och mjuk mot de mjuka" gammalt bloggordspråk kommer bloggforskarna skriva om hundra år!
Rana, kvinna och jag man inga som helst problem, god blogganda känner inget kön och ingen ålder! Situationen blev inte sämre av att min Fru gillade henne och framförallt att min mest kritiska vän alla kategorier ansåg att den enda läsvärda bloggen som fanns var just hennes.
Nog med smicker! Rana härjar en del på Facebook och där hör hon inte hemma, en miljard människor är anslutna till Facebook och det är bara cirka 70 miljoner som bloggar (reggade aktiva bloggar i kända nätverk), det är en djävla skillnad och Rana är inte en dussinmänniska och inte jag heller så självklart ska Rana låta sin vilande blogg "flöda av liv" som den alltid gjort!
Ja, Rana, jag vet att det inte är det lättaste att blogga, det är en skapelseprocess. Konstnärssjäl är du ut i fingerspetsarna, därför har jag stulit en av dina fina pastellteckningar som bild till detta inlägg.
"Bloggdjäveln" skrev du en gång...........och visst är det djävulskt att blogga, "den suger och drar" och "den kräver", precis som livet själv!
Visst Rana, har jag hittat "Ersättare för dig", fullvärdiga i sin härliga personlighet, men jag är också en krävande personlighet "Dem jag älskar älskar jag och de jag hatar de hatar jag" (ler)
Jaha, vad är det som var/är så djävla unikt med den där Rana då? Kanske den oinvigde säger!
Ja, i motsats till mig så lyckas hon fånga det "Lilla" med enkelhet och kortet i motsats till mig som får skriva spaltmeter för att komma "fram till saken" och ändå misslyckas!
Sedan satte Rana in mig i mina barns barndom igen, jag missade en del eftersom min Fru var svårt sjuk under deras uppväxt, jag missade ibland det lilla och subtila, det "hittade" jag igen via hennes berättelser om hennes barn!
Visst Rana, det blir trögt att "starta upp igen"......säkert ett mindre helvete, men fråga mig som lagt ner min blogg 8 gånger nu men likt förbannat sitter här.......och stortrivs, tro inget annat Kära Läsare!
Och du Kära Rana, på något sett kommer dessa rader nå dig.....om du börjar blogga igen, det är jag inte säker på....du verkar vara lika djävla envis som jag........men ingen ska säga i framtiden att Oumberlige Peter inte försökte i allafall! Nu Rana ska jag leta upp "varenda kompis i varenda djäkla nätverk som du haft" och dra igång Kampanjen Rana tillbaka till bloggen - Nu!
Sedan ska det bli ett sjuhelsikes Bloggkonvent, minst hundra personer som fyller Sergelfontänen med skumbad och badar i natten! Vi ska fylla "inredningstanterna" med sprit och dansa till Frejas ära!
Hmmm....Peter nu lugnar vi ner oss lite, en sak i taget.....!
Tankar, funderingar och önskningar skrivna av Peter Olofsson!