fredag 19 mars 2010

Ingen resa

Jag och HE-Man skulle åka på semester till Transylvanien i vår. Tyvärr så blev det nåt krångel eller liknande med flygrutter vilket gjorde att resebyrån måste avboka hela resan. Inte kul!

Så hur gör man nu?
Visst kan man boka in en sista-minuten-resa till vilket ställe som helst och kanske spara in lite pengar på samma gång, men vi ville ju inte ha en "vilken-som-helst-resa". Den resan vi bokat var en vandringsresa då vi skulle vandra i bergen och se en massa sevärdheter och sånt. Säkert går det att planera och göra en sån resa själv, men det krävs nog massa planering och jobb. Dessutom blir det nog mer än svårt att planera en egen resa till Transylvanien, då varken jg eller HE-Man förstår ett endaste ord rumänska. Så vad gör man då?
Ett annat alternativ vi funderat på, innan vi bokade resan till Rumänien, var Skottland. Jag har alltid velat besöka Skottland (jag menar, det är ju där Sandybell bodde ju!) och där finns ju nog massa berg att gå i också! Loch Ness och sånt med. Så nu vet jag inte ifall jag bara ska ta och boka flyg till och från Edinburgh (hittade rel. billig direktrutt med RyanAir) och plocka in aktiviteter, program och hotell vartefter. Vågar jag det?
Varken jag eller HE-Man är några vana resenärer, så det känns lite jobbigt och svårt.

Det är ju så lätt att åka på charter där allt program är färdigt utfunderat och man blir körd från en intressant plats till en annan. Men å andra sidan så upplever man ju resmålet på ett helt annat sätt när man reser på egen hand, men ganska mycket tid går ju åt att söka sig fram till olika platser och hitta rätt tåg, adressen till hotellet osv.

Om vi bara hade varit ute efter en lite allmän, lättsam semester så hade det väl inte varit några större problem. Men jag vill ju rida, besöka Loch Ness, stadsvandra i Edinburgh, vandra i bergen, bo på ett slott (åtminstone en natt), besöka Inverness osv. osv. Till det kan man då lägga till att HE-Man också vill fiska i en skotsk älv (surprise, surprise). Hur ska man få inklämt allt det på en vecka? Man måste ju räkna med lite restid också, som att åka tåg mellan olika städer och sånt. Så hur ska man veta vad som är "viktigast" och mest sevärt?

Nån som är expert på Skottland som kan tipsa oss om det absolut viktigaste? Det man inte får missa.

4 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Tyvärr jag är ingen expert utan känner igen mig i dig, jag är lite osäker och charter är ju bekvämt. MEN klart ni ska åka till Skottland!!!

Sandybell - ja vilka minnen! Sandybell och Candy var mina favoriter. *ler*

Ljuva Drömmar sa...

Hej!
Vad roligt att du vill vara med i min utlottning, då hittade ju jag till dig. Jag sitter här med ett stort leende på läpparna efter att ha läst några av dina inlägg, du skriver underbart...

Hoppas att du blivit bättre nu och jag håller fullständigt med dig om telefontider, vilket idiotiskt påfund! Avskaffa genast!
Har tyvärr inte varit i Skotttland men vill gärna åka dit. Finns nog mycket att se och göra men vad ska man välja, kan ju inte hinna allt.

Hoppas du får en skön vecka och lycka till, kramar Maria!

Missmadde sa...

Tänkte passa på att tipsa om en tävling på min blogg. 5st vinnare av mat & bak produkter från mika design! Var med du oxå:)

http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej hej.
Oj,Skottland låter väl härligt.Själv är jag lite feg och bokar alltid charter,me du får säkert ihop det bra.
må så gott
kram Anette