torsdag 5 november 2009

Tecken på välstånd...

Kom på en sak, när jag sitter och försöker att mentalt fly radioterrorn på jobbet med att sk*ta i kaffepausen och istället äta godis och slösmurfa på skvallersidor. Där hittade jag ett bildspel med kändisbrudar med sixpacks. Ja... alltså inte såna som HE-Man brukar köpa i matbutiken på fredagarna, utan såna man har på magen.

Jag har ett jättesnyggt sixpack, tyvärr syns det inte p.g.a. allt fläsk som också finns på magen.

Nå, hursomhelst... Jag började fundera på detdär med magrutor och sånt. Det kan ju i princip vem som helst skaffa, men det kräver nog rätt hård träning (och kanske lite hälsosammare kost också?) och hård träning kräver massor av tid. Hur 17 skulle jag ha tid att träna så att jag såg ut som en kändis?
Hur 17 har dom tid? Men, det hör väl till deras arbete att de ska vara snygga och vältränade, så de räknar väl detdär till vanlig arbetstid. Sen är de ju säkert också snuskigt rika och har RÅD att ta sig dendär tiden.

Så då kan man ju alltså dra slutsatsen att magrutor är ett tecken på välstånd. Du har råd att ta dig tiden att träna i femtielva timmar om dagen. Dessutom har du säkert råd att äta en lite hälsosammare kost också, eftersom dom flesta vet att tyvärr så är Euroshoppers halvfabrikat från Armenien billigare än närproducerad mat.

Tänk då på hur det var FÖRR. För var det ju i princip tvärtom. Om du var muskulös och solbränd så måste du ju ha arbetat ute dagarna i ändå och det gjorde ju inte förmögna personer. De satt inne, alternativt ute under ett parasoll, och gjorde så jävla lite som möjligt. Så då var dom vackert bleka och småmulliga.
Men vem är det nu som sitter inne, borta från all sol, och gör så lite som möjligt? Jo, kontorsråttor som jag. Blekfeta, krokryggiga och närsynta av allt datorknapprande. Om jag reste tillbaka en sisådär 300 år i tiden så hade jag säkert varit värsta skönheten med mitt vita fläsk och så.

Kanske man då kan dra slutsatsen att skönhetsidealen egentligen bara är en statussymbol. Du vill inte vara vacker, inte direkt, du vill se ut som dom rika gör. För det är väl i princip det vi vill? De rika ser ut på ett skillt sätt p.g.a. sina pengar. Förr valde de att inte göra nåt, för de betalade (/tvingade) andra att göra arbetet åt dom, nuförtiden så är det dom som har råd att "arbeta", typ... och så vill vi se ut som dom. Skönhetsideal eller statussymbol? Vill vi se vackra ut, eller vill vi se rika ut?

Jag tror jag ska bestämma mig för att allt är en konspiration för att hålla oss fattiga råttor kvar nere i fattigdomsträsket, så att de kan fortsätta gotta sig åt sina cash. Därför ska jag revoltera mot förtrycket och bestämma mig för att blekfeta datanissar är det hottaste som finns!

6 kommentarer:

Jojo sa...

Från en blekfet till en annan..
En kund berättade häromdagen att hon sett en dokumentär på tv om skönhetsoperationer, där fanns en RIK man som INTE hade tid att träna, varvid hann lade sig under kniven och vips hade han fått snygga bi-/triceps, sixpack på magen samt sluppit allt extra fet..
Enligt det receptet behöver du/vi bara käka betakaroten för att snygga till nyansen på skinnet, alternativt ställa oss i brun spray dusch, finns ngnstans i stan..

Låter det inte som ett fint ändamål att spara sina pengar till?

:)

Skrämmande...

J

Madde sa...

Kul att du är med och tävlar hos mig. :)
kramar.

Madde sa...

Nu är vinnaren dragen i min tävling.
Titta in och se om du är den lyckliga. :)
Kramar Madde.

Madde sa...

Ja men precis, bättre lycka nästa gång kommer snart en ny tävling. :)
kramar.

Pygme´n sa...

Hjälp!
Jag är livrädd för hur du beskriver din mamma för andra människor utgående från att du är "blekfet"........en pygme`, så fet att dom tog miste på henne och en badboll modell större eller ett flyttblock? ;D

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu