måndag 31 augusti 2009

Bröllopsbestyr

Ja, jag har inte dött i hundinfluensa, jag har bara inte haft nån ork att blogga. Har fullt upp med att hänga på bröllopstorget istället och läsa i frumet. Det är bara inte klokt vilken enorm hysteri det är kring dessa bröllop!!!

Vi gifte ju oss, som sagt var, i somrast i största hemlighet. Men vi tänkte ändå ha en liten fest för att fira (och hur ska man annars få några presenter??). Så i oktober ska vi ha försenad bröllopsfest. För att få lite idéer till festen och veta lite hur det funkar med vett och etikett för inbjudningar etc. så registrerade jag mig på bröllopstorget så man kunde skriva i forumet. Och mycket har jag lärt mig där!

Inte minst vikten av att börja planera bröllopet minst två år i förväg, att det är belagt med dödsstraff att inte bjuda på sprit på festen, att det är en "ny" och "modern" tradition att ha brudöverlämning och att det bara är gulligt och sött, hur man klistrar strösselhjärtan på sockerbitar (som går i samma färg som ens "färgtema") för den rätta dekorativa touchen etc. etc.
Verkligen intressant läsning, som ni kan förstå.

Ett problem som dock kvarstår för mig är dethär med klänningen. Hurudan klänning ska jag ha?
Jag kan ju visserligen använda samma klänning som jag gifte mig i, men eftersom jag har femtielva meter vinrött thaisiden liggandes därhemma så skulle man ju vilja sy nåt av det.
Men hur ska klänningen se ut?
Har försökt kolla runt lite på nätet och har faktiskt hittat några fina inspirationsbilder (men dethär ska verkligen inte bli någon bröllopsblogg, don't fear friends!).

Vad tror ni t.ex. om denhär klänningen?
Den är väl lite sådär lagom "vågad" men ändå klassisk (den är ju vit)... Precis min stil.

Tror dock inte att jag vill ha en vit klänning. Dessutom är ju tyget, som jag redan har, rött. Så kanske man kunde köra en lite emr alternativ utstyrsel? Vara lite "wild and crazy" liksom.
Så vad säger ni om denna outfit?

Brudgummen är ju väldigt stilig också. Kanske jag kunde få HE-man övertalad att fläta in några kilo löshår? Så får jag väl själv lov att raka bort hälften av mitt också. Kanske man kan använda mitt hår som löshår på HE-Man och slå två flugor i en smäll?

Nä, men skämt åsido så har jag faktiskt lite klänningsproblem. Men det är på G...
HE-Mans mamma är ju sömmerska och i hennes salong arbetar också en lite yngre sömmerska som brukar designa och sy upp nya kläder också (vilket inte svärmor gör). Så hon ska rita en klänning åt mig och fixa mönstret, så är det bara för mig att börja sy. Får se hur det går då.... var bara 7 år sen jag sydde nåt sånt sist...

3 kommentarer:

segsliten sa...

Kan inte låta bli att skratta när jag ser bilderna du lagt in. Skulle bröstvårtorna vara övertäckta på den vita klänningen eller råkade det bara bli så? Enligt vad jag kan utröna av skodonen på bild nummer två så går bröllopsresan till månen. ;)
Lycka till med bestyren!
Kram ☺

zeca63 sa...

Önskar dig en skön tisdag, Kramiz

Daniel sa...

Röstar på den svarta!

Den känns mest hemma.. du vet Lordi land!