söndag 4 oktober 2009

Handarbetsmässa i Seinäjoki

Igår var jag och mamma på mässa till Seinäjoki. Handarbetsmässa då alltså. Fast egentligen så tycker jag nästan att den borde byta namn.
Nog finns det ju handarbetsgrejs där nog, även om jag kanske tycker att det blivit mer försäljning av färdiga handarbeten/hantverk än försäljning av material och produkter att handarbeta med (som jag minns att det var förr). Nå... det må nu vara som det vill med det. Poängen jag försöker få fram är den, att jag tycker att det inte riktigt är en handarbetsmässa. Hantverksmässa hade kanske varit ett mer passande namn. Eller så mitt förslag: tantmässa.
Vart du än vänder dig så är det fullt med tanter, tanter, tanter. Man ser väldigt få män där. De flesta är försäljare. Fast en och annan manlig besökare ser man ju nog skymta fram mellan tantpermanenterna och handväskorna. De ser dock ofta lite smått olyckliga och vilsekomna ut.

Nå, där var då jag och mamma, två tanter till. Det var kanske 10:e gången vi besökte mässan, så flera av försäljarna och produkterna har man ju sett många gånger tidigare. Men alltid hittar man nåt nytt och roligt. Igår hittade jag dock inte så mycket som jag absolut ville ha. Lite tråkigt, när man för en gångs skull skulle ha råd att köpa lite saker, men å andra sidan så sparar man ju pengar då också så. Plus och minus med allt.
Men... hittade en riktigt pärla på mässan, tyckte jag. Marikoru hette företaget som sålde smycken. Montern var nog nåt av det finaste jag sett på en mässa. Smyckena föreställde hjortron, lingon och jordgubbar och låg utplacerade på en matta av mossa. Precis som i naturen. Det såg så himla fint ut med de lysande, orangea hjortronen mot mossan, så jag måste ta ett foto (frågade naturligtvis först). Tyvärr blev ju fotot sk*t (helt och hållet mitt fel) eftersom jag var lite småstressad och hade bråttom. Man måste ju hinna fota innan det kom en massa folk och skymde sikten för en, samtidigt som jag märkte att vissa backade för att låta mig få en bättre bild, och man ville ju inte ha dom att vänta onödigt länge.
Nå, här är iaf min halvdåliga bild:

Ser ni mossan??
Väldigt najs, måste jag säga.

Köpte ett par örhängen och en pins. Tyckte hjortronen var absolut finast, men jag passar nog inte så bra i orange, så jag köpte lingon istället.
Här har ni en bild på dom (som är lite bättre, eftersom jag fick fota i min proffsiga studio (köket/köksbänken) och inte hade suddiga händer som störde sikten):

Om ni vill gå in och kika på Marikorus hemsida, så är det bara att klicka på nån av bilderna, eller så går ni in här. Sidan är bara på finska, men om man inte förstår finska så kan man ju alltid titta på bilderna förstås. (De är ju lite snyggare än mina så...)
Sen ska jag vara snäll och göra en liten gratisöversättning åt er; om nån vill beställa smycken så ska ni gå in under Tuotteet (Produkter) och kika under rubriken "Tilaukset", där hittar ni en mail-adress via vilken man kan göra beställningar. Går säkert bra att skriva på engelska.

Men nu märker jag att jag inte kan skriva nåt alls. Det går inte att koncentrera sig då min lillebror är på besök. Måste ju erkänna att avloppet som stockat och gör så att skitvattnet från tvättmaskinen flödar över på badrumsgolvet också gör att min koncentrationsförmåga inte riktigt är på topp.

5 kommentarer:

** SANDI ** sa...

Grattis Fröken Eko! Du är den lyckliga vinnaren av doften Flower by kenzo :)

Maila mig ditt fullständiga namn + adress till mig så skickar jag den på stutts!

Grattis igen tjejen! o ha så skoj den 17e ;)//Många kramar Sandi..

min mailadress:
miss.dora1981@hotmail.com

Pysen73 sa...

Hej, eftersom du varit med och tävlat inne hos mig tidigare ville jag tipsa om att jag nu har en ny tävling:

http://pysen73.blogspot.com/2009/10/vinn-fina-produkter-fran-sicilien.html

Neet sa...

Hei! Og takk for deltaking på konkurransen min! 3 lodd til deg:D

Andréa sa...

Sv: Okej, tack för åsikten :D

becca sa...

Hejsan,
Ja hoppas att jag kommer att tycka om mitt nya "jobb", det ska bli jätte spännande att börja sälja.

Vad är det du säljer?

Ha en bra kväll, kram Rebecca.