måndag 26 december 2011

Ha den äran!

Ha den äran till mig!
Ha den äran till mig!
Ha den äran kära jaaaag!
Ha den äran till mig!

Min födelsedag började mycket trevlig med en liten Räka som hade nattklubb från klockan halv två till halv fyra. När det sedan var dags för morgonmål halv sju så gick strömmen 30 minuter senare och vi var utan ström i nästan fem timmar. Inte så muntert.

Inte för att jag gjorde mycket annat än låg och slöade i sängen, så jag märkte ju inte av det så himla mycket. Men det har hunnit bli lite kallt. Som tur var slog strömmen på tillbaka för ungefär 40 minuter sen. Det var ju kul, för annars hade jag fått inta en underbar födelsedagsmiddag bestående av kalla julskinksrester och rå potatis. Mums!

Under tiden jag låg och slöade i sängen och väntade på att strömmen skulle slå på igen så funderade jag lite kring vad sjutton man ska göra utan ström. Jag kom dock på att en underhållsmojäng kvarstår ju även om man är utan el: radion. Men, den funkar ju bara om man har batterier förstås och det är ju el. Fast det finns ju sånadär potatisbatterier, om ni sett såna nån gång? Typ två trådar i en potatis och så kommer det lite, lite ström ur den.
Då jag kommit att tänka på potatisbatteriet så började jag fundera på om det finns andra ekologiska, elektriska "underhållningscenter" och kom då på det allra bästa av dom alla.

Någon som kan gissa? HE-Man fick tre försök och sa en prutt (nja... för honom kanske det är underhållning, inte för mig, och miljövänligt är det ju trots allt, även om det är ett smärre metanutsläpp), en potatisdriven playstation (men såna finns ju inte så det räknas inte) och en tv som får ström av en motionscykel. Det sista förslaget var ju inte så dåligt. Men det var inte lika bra som mitt.

Svaret på gåtan är: En teletubbies!
Antar att alla vet vad teletubbisar är för nåt. Dom har ju en tv på magen, och förutsatt att dom inte äter uran och skiter kärnavfall, så är det väl ganska miljövänligt med en teletubbies-tv!?
Undrar bara var man kan fånga en teletubbie nu då?

2 kommentarer:

Vero sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS

Hedvig sa...

Grattis i efterskott! :)