söndag 20 februari 2011

Dagens alster

Är mycket nöjd över min nya, tjusiga pannlapp. Visst finns det saker jag kunde ha gjort bättre, men varför hänga upp sig på det? Jag har bestämt mig för att (åtminstone försöka) vara nöjd med slutresultatet oberoende av småfel i detaljerna.

Mest nöjd är jag med körsbärets stjälk, som ju också är en upphängningsögla.

lördag 19 februari 2011

Stan

Snart bär det iväg till stan. Inget jag egentligen ser fram emot, men om HE-Man behöver nya kläder så har vi inte så mycket att välja på.

Jag försökte få honom att gå med på att vi skulle gå på brunch, när vi nu en gång tar oss in till stan. Men det gick gubben inte med på. "Jag är inte så hungrig, jag känner mig lite sjuk..." Gnäll, gnäll, gnäll. Och nu har han just proppat i sig två smörgåsar med avokadoröra och räkor på.
Inte hungrig? Ja, inte nu längre i alla fall.

Nå, jag ska väl inte klaga. Jag får ju komma bort hemifrån ett tag och även om det inte blir någon brunch idag så har jag ju det att se fram emot till en annan helg (för vi SKA gå på brunch, snart) och det finns ju kaféer. Det blir nog bra med kakao med vispgrädde på och en bakelse också.

söndag 13 februari 2011

Händelserik vecka

Det har hänt mycket de senaste dagarna. I början på veckan så var jag och storasyster på minikryssning. Där åt vi alldeeeeles för mycket mat och shoppade lite på taxfree. Sen bar det av till Ikea och inhandlande av hallmöblemang samt lite nödvändigheter till hobbyrummet.


Jag testade att göra ett litet collage av Ikea-grejorna jag köpte till hallen. Det blev en hatthylla, ett skoskåp (som vi ska ha vantar och mössor i), en pall, en lite större korg till tidningspapper och några småkorgar till hatthyllan att förvara vantar och halsdukar i.

Jag gjorde collaget på Photovisi, har aldrig besökt den sidan tidigare då det var nåt som jag googlade fram för en liten stund sen. Men den funkade ganska bra. Tror jag ska göra ett Alla hjärtans dag collage där imorgon, det var rätt kul.

Har också sytt lite och fått bättre ordning på hobbyrummet, men det fattas fortfarande lite hyllor och sånt innan det känns helt klart. Och batterier (= element på finlandssvenska) för nu är det svinigt kallt där! Det blir nog varmt rätt snabbt när man börjar göra nåt där, men jag väntar nog på att vi ska få in både el och värme i det rummet också. Just nu så får jag nöja mig med tjocka tröjor och en skarvsladd från sovrummet. Men det kan inte fixas förrän det sista rummet på vinden är helt klart (all värme + el måste göras på samma gång) och det tar ju lite tid. Mest för att vi bara är så j*vligt lata just nu då det kommer till byggandet. Men det löser väl sig...

Latande fortsatte idag med att jag, HE-Man och de tre små grisarna hade frukostpicknick i sovrummet. Vi kokade tevatten på vår lilla sovrumskamin och åt medhavda smörgåsar. Very mysigt.

lördag 5 februari 2011

Trött

Korvhunden ser ut ungefär så som jag känner mig mest hela tiden.

onsdag 2 februari 2011

Världens snyggaste farstu

Nu har vi världens snyggaste farstu, och den är inte ens klar!

Vi har sååå fint golv och så har målaren varit här idag och satt upp världens tjusigaste tapet. Fattas bara lister och fönstersmygar då. Ja... och innertak också. Men det är bara bagateller när man har så otroligt snyggt golv och vägg som vi.

Bild kommer snart (så fort HE-Man vaknat från sin "eftermiddagslur" och ta några snygga kort åt mig).

***

Okej, det blev inga fina bilder. Det blev fula bilder med dåligt ljus som inte återger färgen rätt. Men ni får nöja er med det, eftersom HE-Man inte hade tålamod att ta ordentliga foton (han måste gå ut i garaget och leka) och jag är en bajsigt dålig fotograf.

Så här är dom just-och-just godkända bilderna. Man ser ju i alla fall lite av golvet och rätt mycket av vår urtjusiga tapet. Samt en hel katt och en halv Korvhundsrygg (första bilden).
Här syns då alltså en liten, hårig rygg, samt en del av vår stora (1,2 m i DM) kompassros som pryder mitten av farstugolvet. Och om någon lägger märke till att kompassrosen inte är "rak", så är det för att vi ju lagt ut den i kompassriktining. Förstås.Och så var det en par bilder av den finfina, tapetserade väggen som fortsätter hela vägen upp i trappan. En sak som bör påpekas är att de detaljer på tapeten, som på bilden, ser grå ut egentligen är silverfärgade. *it's shinyyyyy*
Jag har alltså en magnifik, turkos tapet, med kolibrin och silverblänk på. Slå det om ni kan!