fredag 28 januari 2011

Idag har jag äntligen fått nåt vettigt gjort. Känns som att det var ett tag sen.

Jag och Korven har varit på bibban, promenerat i "centrum" och handlat mat. Sen har jag städat hemma och HE-Man hjälpte till. Efter det målade vi taket på vinden, sen lagade jag mat och nu har vi just ätit. Det blev nog en väldigt sen middag. Fast det är väl relativt..? Det är väl bara här i närheten av polartrakterna som en vanlig middag intas runt klockan 4-5 på eftermiddagen.

Jag förstår mig inte på detdär. Varför ska man äta så himla tidigt? Och hur hinner folk? Om man har jobbat till 3-4, hur hinner man då hem och laga mat som står på bordet senast klockan 5? Speciellt ifall man räknar med att man kanske måste åka via butiken, hämta upp eventuella ungar på dagis och gå ut med en eller annan korvhund. Det är ju inte fysiskt möjligt att kunna äta klockan 5 då.
Sen är man ju hungrig igen innan klockan är halv åtta. Så då ska det klämmas in mat pånytt. Nä, då är det nog bättre att äta runt 7, eller kanske till och med halv åtta.

Nåt som jag har ännu svårare att förstå mig på är folk som äter middag klockan 3 på helgerna. Man måste ju stiga upp senast 7 på morgonen för att ens ha tillstymmelsen till en chans att vara hungrig redan 3. Har inte folk fattat att man ska passa på att sova lite när det är helg?
Och vad gör dom resten av dagen då, när höjdpunkten är avklarad så tidigt? Fast kanske de går och lägger sig redan klockan 8 på kvällen då, eftersom de stigit upp så tidigt?

Nä, bättre att äta middag lite senare, även om jag kan erkänna att 21.45 är liiiite väl sent...

tisdag 25 januari 2011

Dumklickande

Jag förstår mig inte på mig själv ibland.

Jag har en jättebra bok jag håller på att läsa. Verkligen bra. Jag har dessutom dubbelförstärkning vad gäller boken, så förutom att den är hemlånad från bibban i orginal-pappers-utförning så är den också nerladdad (helt lagligt, hm...) i ljudboksformat. Så jag kan välja mellan att läsa, eller lyssna. Väldigt praktiskt ifall jag plötsligt fick för mig att jag absolut vill diska samtidigt som jag "läser" min bok. Ett högst troligt scenario.

Nå, vad är det som är så konstigt med det? Egentligen ingenting. Så låt mig komma till det konstiga. Istället för att tillbringa min dag/kväll med att komma framåt i en story som jag vet att ger mig garanterad underhållning, så sitter jag istället och slöhänger på datorn framför ett allmänt idiotforum. Stup i kvarten uppdaterar jag sidan med mina favoritdiskussioner. För det kan ju hända att någon skrivit ett nytt inlägg under de 15 sekunderna sen jag uppdaterade senast!

Varför slösa bort sin tid på ett evinnerligt möss-klickande, krångel med nät-dongel (och där rök nätet för mig igen!) och obekväm sittsällning på hård stol, när jag istället kunde ligga i soffan och mysa med en bok som uppfyller alla löften om spänning, drama och romantik??

Jag måste vara knäpp.

söndag 23 januari 2011

Söndag

Ja... inte har jag handarbetat nåt denhär veckan i alla fall. Men jag har gjort massor med andra saker. Bl.a. gått på loppis och inhandlat en ny matta till köket. Tidigare hade vi en svart-grå matta i vårt svart-vita kök. Men jag tröttnade på den och då jag såg den nyvävda knallrosa mattan på loppis så var det inget svårt val.
Snyggt med lite färginjektion denhär tiden på året. Speciellt då jag bara väntar på påsken! Köpte också en bukett med olikfärgade (bl.a. rosa) tulpaner och några pastelliga ljus som jag pyntat med här hemma. Det i kombination med att jag och HE-Man äntligen kom oss för att göra en lite ordentligare städning, så gör att vårt hem känns lite fräschare och finare. Så nu känner jag att jag igen fått inspiration att "pyssla" lite. Tänkte försöka mig på att ta fram stickningen och kanske tillverka en och annan pannlapp, i rosa förstås.

Om någon undrar över den konstiga formen på vasen så kan jag ju bara säga att den är av egen design. En av våra katter brukar nämligen ha som vana att peta på allt man sätter i en vas. Slutresultatet brukar vara en vält vas och vatten över hela golvet. Därför bad jag HE-Man limma fast en tallrik under vasen. Problemet löst! Hur mycket kissen än petar så kan hon inte välta vasen.

tisdag 18 januari 2011

Semester

Jag och Korvhunden tröttnade på vårt hem. Vi ville ha semester. Eller tja... jag vet ju faktiskt inte hur trött Korvhunden var på det hela, men jag var i alla fall trött på att bara sitta hemma och glo och att höra He-Mans surpluttande avundsjuka på att jag inte behöver (kan?!) åka och jobba varje dag. Så jag och Korvhunden tog vårt pick och pack och emigrerade norrut.

Mamma är på södernsemester, varför lillebror bor hos mamma och sköter kreaturen samt håller ställningarna vilket ledde till att lillebrors lägenhet var ledig och tom. Perfekt! Korvhunden känner sig hemma hos lillebror och kan "show me the ropes" i lägenheten, som dom säger på engelska, så vi bad vänligt om att få låna bostaden ett tag. Så sedan igår kväll är jag och Korven stadsbor. Mycket trevligt!
Nära till butiker, loppis, syskon, kompisar etc. plus den extremt stora fördelen att man kan gå ut och gå med hunden efter kl. 16.30 om dagarna. Det är nämligen så modernt här i stan att de lyser upp vägarna då det blir mörkt. Tänka sig! Så här ser man ju faktiskt var man går. Perfekt, än en gång.

Så nåt handarbetande har jag inte hunnit med sen "flytten", vi har varit för upptagna med att gå på långpromenad, göra kaffe-bulle-visister och gå på loppis. Men kanske min gamla UFO-stickning (UnFinished Objects, ni vet) åker fram nu ikväll. Eller kanske imorgon. Jag är faktiskt ganska trött av all aktivering och Korven har somnat på soffan för länge sen...

måndag 17 januari 2011

Behöver en spark i *piip*

Ja, det var ett tag sen sist. Igen.

Jag har varken haft tid, ork eller humör för att blogga de senaste månaderna. Det har hänt mycket som fått mig att tänka på ett som annat, så bloggen har lämnat helt vid sidan om.
Nu har jag dock alldeles för mycket tid och för lite att göra. Eller, låt mig redigera den meningen. Jag har massor av tid, rätt mycket att göra, men inte så mycket ROLIGA saker att göra. Så, det är mer korrekt.

Nå, tänkte jag skulle ta nya tag, och se om bloggen kanske kan ge mig lite inspiration så att jag får tummen ur... Började redan igår med att sakta mak ta mig ur slöhetsträsket och uppnå nån viss mån av produktivitet. Så jag grävde fram en gammal stickning, påbörjad för sisådär 6-7 år sedan, som jag nu tänkte avsluta. Får se hur det går. Men jag märkte att med en ljudbok på mp3-spelaren så är det förvånansvärt mycket lättare att koncentrera sig på handarbetet. Blicken börjar inte irra och tankarna flyger inte iväg, så som de annars brukar göra, vilket onekligen resulterar i overksamma händer och en tomstirrande blick.

Om det är någon annan som behöver en fot i baken och en liten inspirationskick så kan jag bjuda på denna länk. Den går till bloggen Pink Penguin, i sidospalten finns länk till några av hennes snygga tutorials för mindre syprojekt. (Klicka dig sedan vidare på labeln Tutorial om du vill komma till alla hennes guider) Själv tänkte jag försöka mig på en Puffy Pouch. I nåt skede... kanske nästa vecka? Eller i början på februari..... hmmm......