torsdag 30 september 2010

Mycket att tänka på

För nån vecka sen fick jag reda på att jag inte kommer att få fortsätta på mitt nuvarande jobb efter årsskiftet. Visst känns det lite, tja... ledsamt? Nog har jag ju själv haft lite tankar på ombyte under en tid. Men att få det svart på vitt är ju lite annorlunda.
Samtidigt som man nu har möjlighet att göra precis vad man vill, så måste man ju då börja fråga sig "vad vill jag?". Dessutom är ju ekonomiskt trygghet inte nåt som man gärna avsäger sig bara sådär.

Jag har flera idéer och funderingar på vad jag ska satsa på nästa år, men hur ska man veta vilken som är "den rätta"? Det säkra, men tråkiga, valet, eller risktagandet som kan leda till nåt nytt och spännande?

Tänk vad lätt om någon satt med det facit i hand, så man bara kunde fråga.
Det enklaste hade ju varit att ta den säkra vägen, men det som är "säkert" är ju inte det samma som "bäst", kanske speciellt inte då man tänker lite längra fram. Jag hade gärna satsat på risktagandet också, men det säger ju sig självt, det är ett risktagande... hur ska man våga?

Å ena sidan kan man säga att jag är ung, jag hinner göra spännande saker i framtiden. Nu ska jag koncentrera mig på att bygga en stark och säker bas. Skaffa arbetserfarenhet och betala av på huslånet. När jag har det gjort, då kan man chansa.
Å andra sidan så kan man säga att jag är ung, när har man ett bättre tillfälle att våga chansa och ta risker? Så vadå ifall det kanske går åt pipan, jag kan alltid skaffa ett nytt jobb sen. Nu satsar vi, tar risker och jobbar hårt, så kan man luta sig tillbaka och ta det lugnt när man blir äldre.

Vilket är det bästa?

Det vet man väl inte förrän man har prövat.

fredag 17 september 2010

Gips och videospel

Denhär veckan har jag och HE-Man varit duktiga och flitiga. Ja, egentligen har vi väl inte gjort så himla mycket (pratar nu om vårt till hälften oinredda vind), men det som har blivit gjort syns så bra! Jag har nämligen satt upp gipsskivor i vårt blivande hobbyrum. Det fattas ännu lite, lite. Och så är den ena väggen ganska dåligt gipsad också...

Jag började bra, men kunde sen konstatera att man nog ska sluta byggjobba när man blir trött. Måtten blir liksom inte riktigt som man tänkt och så måste man skarva lite väl mycket... Som bara resulterar i att jag får spackla destu mera sen. Usch, spackling är INTE kul.

Nå, gipsskivorna är ju på väggen i alla fall och rummet börjar se ut som ett riktigt rum igen. HE-Man har också satt in det näst sista fönstret, bara ett kvar! Och så har vi städat idag också. Det är ingen hejd på vår duktighet.

Nä nu ljög jag. Det är det visst. För jag hade tänkt torka golven också, men orken tog slut så det gör jag imorgon istället. Nu har jag tagit ledigt för idag och bänkat mig framför datorn och nån timmes Nintendo-spelande på datorn.
Jag hittade nämligen denna förträffliga sida tidigare i veckan och håller på att spela ett av barndomens favoritspel, The Adventures of Lolo 3. Det är ett pusselspel som går riktigt bra att spela på datorn, även om jag vanligtvis föredrar de gammaldags kontrollerna mot tangentbordets pil-knappar, och det är fortfarande lika kul!

torsdag 9 september 2010

I valet och kvalet

Jag och HE-Man har varit duktiga denhär veckan och äntligen isolerat de sista rummen på vinden. Det känns verkligen bra när jag nu vet att det inte är länge till som jag måste bo på en byggarbetsplats. Visst är det mycket kvar att göra, lägga på gipsskivor, spackla, måla osv. Men det känns som att grundarbetet är färdigt nu, bara ytorna kvar.

Så då kommer man till det verkligt svåra, vilken tapet ska vi välja???


Vi har bestämt oss för Grove Garden från Osborne & Little, men vilken färg vet vi inte ännu. Att den ska vara turkos är bestämt, men tapeten finns ju i två turkosa nyanser. Själv tycker jag att den till vänster är finare på grund av att jag tycker bättre om den turkosa nyansen och silverdetaljerna på den tapeten. Fast å andra sidan är det ju så kul med de färgglada fåglarna på den högra tapeten...

Nå, vi fick hem tapetprover på posten igår, så det blir väl att fundera lite till. Det lär ju ta nån månad ännu innan vi kommer så långt att vi kan börja tapetsera.

fredag 3 september 2010

Choko!

Ha! Vilken tur jag har.

Det är fredag (bara det är ju värt att fira) men så har jag också vunnit en till tävling!
MansonDust ordnade en tävling i samarbete med Kärlekspraliner, där man skulle hitta på en text att gömma med chokladpraliner i asken. (gå in på deras sida så fattar ni konceptet)
Min text var ju självklart bäst *pyser av uppblåst stolthet*

Dethär var min superba idé:
Det finns bara en sak i världen som är bättre än choklad: DU!
Och inte bara det att jag vunnit en chokladask av Kärlekspraliner nu (finns det nån där ute som är lite avis kanske..?), min text finns nu också under Kärlekspraliners Tips & Idéer-sida. Överst på listan med texter, det ni!
Nu har jag tagit mig lite friheter, och knyckt några bilder från Kärlekspraliner (hoppas det är OK), bara för att reta er alla andra. Här ser ni nämligen den förträffliga chokon som jag kommer att få hem!


*Aaaah* Bara att luta sig bakåt och vänta på att dom hoppar in i munnen på mig sen.
(Den tjänsten levereras ju dock INTE från Kärlekspraliner. Jag får lov att muta HE-Man med en pralin för att få honom att agera choko-matare)