måndag 30 augusti 2010

14 dagars returrätt

Ni vet väl att i dom flesta affärer så kan man lämna tillbaka grejorna man köpt så länge man gör det inom 14 dagar. Och om man handlar på t.ex. TV-shop så brukar man ju få till och med 30 dagars returrätt.

Kanske det är så att ju dyrare produkt destu längre tid har man på sig att ångra köpet?

Hur tror ni det är med äkta män då? Kanske man kan få 14 års returrätt på dom? Nå, 14 år är väl lite väl lång period. Det kan ju hända att den äkta maken ifråga redan är aningens "uppnött" då och inte får man ju lämna tillbaka saker på grund av att de helt enkelt använts sönder. Ungefär som att garantin inte gäller för normalt slitage.
Men säg 14 månader då? Kan man få 14 månaders returrätt på sin man?

I och för sig så räckte det ju ändå inte till. För i så fall gick min retur-tid ut igår. Fast ingenting har ju öppet på söndagar (eller jo, det har det ju visst nuförtiden), men om vi kör på det att ingenting har öppet på söndagar så borde jag ju rimligtvisw ännu hinna returnera HE-Man idag. Och om man inte kan få pengarna tillbaka utan måste byta till en annan man så kan jag nog tänka mig att lägga lite emellan och uppgradera honom till en nyare version.

Men å andra sidan så brukar det ju inte vara returrätt på saker som t.ex. underkläder och badkläder. Kanske det samma gäller äkta man? Jag menar, inte har jag ju använt honom som bikini heller, men ja.... you get my point? Så kanske det ändå inte är möjligt?
HE-Man kanske har tur och får stanna lite till i alla fall.

Men det beror nog bara på att returtiden inte gäller.

tisdag 24 augusti 2010

Huvudvärk

Usch, jag har huvudvärk. Eller kanske hårbottenvärk är ett bättre ord?
Jag har nämligen börjat ha mitt hår i en annan frisyr än tidigare. Fast "frisyr" är väl att ta i, jag har bara flyttat hästsvansen 10-15 cm högre upp på huvudet. Men det gör ont. Min hårbotten är inte vad med dethär.

Jag är ju förvisso håröm till det extrema, men det är som det är, min hårbotten tar sjukt.

Vilken värktablett ska man ta mot sånahär krämpor då?

lördag 21 augusti 2010

Tur

Här sitter jag nu, mitt i natten, ensam och övergiven.
Jag steg upp ungefär kl. 9 imorse och åkte iväg på Juthbacka marknad med en kompis. Att gå runt där tar ju hela halva dagen (det är väl typ Finlands största loppis med hundratals försäljare) och har sett så mycket saker att det snurrar i huvudet. Men, jag var duktig och handlade inte upp alla mina pengar.

På väg hem så fick jag dock tag i HE-Man (som vägrat följa med) och blev meddelad att han skulle överge mig. Ja, inte helt och hållet, men för en natt. Och det är ju sk*ttrist, att sitta ensam hemma en lördagskväll. Så då åkte jag förbi lillasyster en sväng och gick sen på bio med lillebror.

Fast efter en händelsefull dag så är det ju liksom bara ännu tråkigare att åka hem till ett tomt hus. Speciellt när det är mörkt och regnigt. Men, jag hade lite tur i alla fall. Alltså trots övergivande äkta män och så... för jag såg att jag gått och vunnit den första bloggtävlingen jag deltagit i sen mitt bloggsommarlov tog slut. Jippiiiii för mig!

Så nu ska jag bara maila till miiaoo, som ordnade tävlingen, och sen ska jag gå upp och sova. Så god natt och jippiii på er allihopa!
Den fina blusen jag vann i miiaoos tävling

fredag 20 augusti 2010

Katter

Jag fick ett mail av HE-Man idag, med en länk till en video.
Säkert kunde jag lägga in videon direkt här, men jag vet inte hur man gör och jag orkar inte ta reda på det.

Men om du har 2½ minut extra, så gå titta på filmen. Varenda person som har, eller har haft, en katt kommer att känna igen sig.
Det finns några filmer till också, jag ska i alla fall titta på dom nu.

*mjau*

Ja, nog är dom ju bra att ha ibland, katterna. Men när dumma lill-kissen nu hållit mig vaken, från och till, i fyra nätter i sträck så börjar man bli lite småirriterad.
Lill-kissen sportar med att väcka mig på nätterna genom att spinna högt och knåda min dyna. Detta gör hon för att jag ska kunna väcka HE-Man (som inte vaknar trots kissens enträgna försök till tillämpning av superkrafterna mega-knåd och super-spinn) som då sen i sin tur ska lyfta på täcket och släppa in henne. Efter en stund får hon för varmt, hoppar ner ur sängen, bara för att återkomma ungefär en timme senare när hon igen känner sig mogen för lite sovmys i HE-Mans armhåla.

I natt blev jag så irriterad att istället för att lyfta kattskrället på HE-Mans ansikte, som jag vanligtvis gör, så flängde jag iväg henne på golvet. Det enda det ledde till var att hon tyckte att det var en extremt rolig lek och hoppade upp i sängen igen, fort som f*n, och fortsatte knåda. Antagligen hoppades hon på att jag skulle kasta iväg henne en gång till, men då vaknade HE-Man och räddade min sömn genom att lyfta på täcket, än en gång.

torsdag 19 augusti 2010

Sommaren är slut

Nu känns det som att sommaren börjar ta slut.
Kanske jag borde avsluta mitt blogg-sommarlov då också?

Här är i alla fall några bilder på vad jag gjort under ledigheten.

Varit i Skottland (Edinburgh)

Tittat på fågelungar i vårt sockerdrickaträd.

Tagit lillasysters gummistövlar på festival.